Sivut

lauantai 10. marraskuuta 2018

Harrastuksena tokokokeet

Naureskelin tänään tokokokeeseen ajaessani, että me olemme aloittaneet Lystin kanssa tokokokeiden harrastamisen. Emme juurikaan treenaa, mutta kokeisiin on silti kiva mennä. Tapa se on sekin :D

Kaksi viikkoa sitten suuntasimme Tampereelle Aino Juhantalon  silmien alle. Tuomari oli uusi tuttavuus, mutta koekenttänä tuttu SPL:n kenttä. Oman lisäjännityksensä koevalmisteluihin toi vaihtelevat säät: viikolla tuli lunta, ja viikonlopun sääoloja sai jännittää viimeiseen asti - olihan kyseessä ulkokoe. Päätin ottaa riskin ja ajella katsomaan kentän kunnon, ainahan sitä voi keskeyttää, jos nurmi tuntuu liukkaalta.

Pääsin paikalle ihan viime tipassa, kellon kääntäminen ja yleinen väsymystila aiheuttivat haasteita aikataulutuksessa. Paikalle pääsin siis juuri puoli tuntia ennen EVL:n alkua ja kuulin luokan starttaavan heti, kun kehä on valmiina. Pikapissatus Lystille, muutama mielentilanaksutus ja paikkiksiin. Liikkeet oli jaettu kahteen osaan, mutten muista yhtään ekan osan liikejärjestystä. Tokan liikkeiden järjestys jäi paremmin mieleen, koska siellä järkkä aiheutti vähän harmaita hiuksia :D

Paikkaistuminen: 10
Paikkamakuu + luoksari: 10

Seuraaminen: 7 - kaksi haukahdusta! Ei kovin säntillistä Lystiä.
Kiertohässäkkä: 7 - vilkaisi kapulaa, mutta jatkoi tötsälle. Luovutti edessä tosi vinosti.
Zeta: 6 - seisoi istumisen .
Ohjattu: 0 - Oikea. Ei nähnyt kapulaa, ja sain ohjattua vasta liian monella lisäkäskyllä oikeaan suuntaan. Vasemmalla oli tötsä häiriönä, oikealla kapula hukkui kuoppaan - ajattelin, että asetelma oli siis tasapuolinen :D

Luoksari: 6 - sain tuomarilta palautetta siitä, miten omat käskynantopaikkani ovat aivan pielessä. Stopit venyivät.
Tunnari: 0 - tämä oli täysi mysteeri! Meni kapuloille, otti ensimmäisen haistelematta yhtään ja palautti. Matkalla näin, miten tajusi tapahtuneen, ja pyrki sen jälkeen aktiivisesti palaamaan kapuloille uudelleen paikkaamaan virheensä.
Ruutu: 0 - pyrki tunnaripaikalle, joka onneksi oli lähetyspaikan takana. Lähti vauhdilla, mutta ihan vailla fokusta - sinkosi sillä asenteella, että oli menossa etsimään lelua tai jotakin vastaavaa. Sain lisäkäskyillä korjattua rinkiin ja siitä loppuliike kivasti, mutta ilmeisesti käytin liikaa käskyjä.
Kaukot: 8 - hyvät vaihdot, mutta liikkui hieman.

Pisteillä ei siis juhlittu, ja nolliin menetettiin 100 pistettä - hups! :D Tuomari antoi kuitenkin parhaan mahdollisen palautteen: sanoi olevansa liikuttunut siitä, miten kauniisti ohjaan koiraa ja olisi toivonut, että alempien luokkien osallistujatkin olisivat nähneet tapani ohjata. Melkein tuli tippa linssiin itselläkin! Myös Lysti sai kovasti kehuja ja tuomari harmitteli kovasti, miten ekan osan jälkeen tapahtui jotakin. No, siinä tapahtui tunnari, jossa hyvin epätyypillinen (=ensimmäistä kertaa koskaan tapahtunut) virhe, jonka seurauksena Lysti tiesi kämmänneensä ja olisi ruudun sijaan halunnut paikata tunnarimokaa... Kokonaisuudesta jäi kuitenkin hurjan hyvä mieli.

Tämän kokeen jälkeen treenattiin tokoa kerran, ja tänään suunattiin jälleen kokeeseen, tällä kertaa Janakkalaan Harri Laisin tuomaroitaviksi. Koe alkoi EVL:llä ja paikkisten jälkeen kaikki liikkeet suoritettiin putkeen kerralla. Olipa muuten pitkä aika odotettavaksi, kun starttinumerona oli numero kolme! Liikejärjestyksen unohdin jo onnellisena, mutta yritän muistella edes sinne päin.

Paikkamakuu + luoksari: 9 - saisi siirtyä nopeammin edestä perusasentoon
Kiertohässäkkä: 9 - luovutti niin vinossa, että olisin itse antanut enemmän miinusta. Muuten ok.
Seuraaminen: 8 - haukkuja tuli juoksuosuudessa, mutta ei lähtenyt lapasesta, palasi kivaan moodiin ja tuntui kokonaisuudessaan hyvältä.
Ruutu: 9 - vaati toisen lisäkäskyn rinkiin, lähti vähän päämäärättömästi ruutuun, mutta matkalla bongasi ja meni hyvin. Seuraamiseen tulo oli tosi hankalasta suunnasta, mutta ilmeisesti tuli hyvin suoraa...
Zeta: 10 - en tiedä oliko oikeasti ihan kympin arvoinen, mutta tuntui hyvältä!
Ohjattu: 10 - olisi mielestäni saanut mennä vähän ripeämmin merkille, siitä eteenpäin oli hieno!
Luoksari: 9 - jälleen ei ehkä ysin arvoinen, mutta osasin ajoittaa käskyt paremmin ja oli tosi hyvä luoksari Lystiksi!
Tunnari: 7 - otti oman, epävarmuus iski, pudotti ja tutki loput (koskematta), otti oman ja toi hyvin. Luovutusasento sivulla, mutta vinossa.
Kaukot: 9 hyvät vaihdot - mutta takakoivet ei ihan pysyneet aloillaan.

Tällä saatiin siis kasaan EVL1-tulos ja kaupan päälle luokkavoitto. Hyvä fiilis, vaikka itse olin aivan kuutamolla puolet ajasta - mm. zetan lähtöpaikalle menin rintamasuunta 90° väärään suuntaan, jolloin tuomari joutui korjaamaan suuntani... Joka liikkeessä muutenkin kävin vaan jotenkin todella hitaalla, mutta onneksi Lysti paikkaili omia toilailujani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti