Sivut

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Testitreeni


Hukkajäljen jälkeen tein Lystille pienen testijäljen: kolmesivuinen laatikko, jossa kepit kulmissa (kummassakin n. 6 metriä ennen kulmaa ja kulman jälkeen) sekä lopussa kaksi keppiä noin viiden metrin välein. Jälki vanheni aika kauan, sillä tallasin sen metsään, ajoin Enteen agilitytreeneihin ja kotimatkalla kävin ajamassa jäljen. Välissä ehti jo sataa ainakin vettä ja räntää, muista sääoloista ei ole tietoa :D Jana oli kiva, nappasin hyvin oikean suunnan. Sade ja jäljen vanheneminen yhdessä näyttivät tuovan pientä lisähaastetta - Lysti jäljesti todella intensiivisesti ja innolla, mutta muutamaan otteeseen tarkisteli jäljen suuntaa. Nenä oli siis auki, hyvä! Eka keppi (ennen ekaa kulmaa siis) nousi hyvin. Toisesta (ekan kulman jälkeen) paineli ohi, ja suunnitelman mukaan nappasin sen itse ja aloitin bileet kepillä. Lysti tuli miljoonaa katsomaan homman nimen ja oli vähän pöllämistyneen näköinen :D Jatkettiin matkaa, ja loput kepit nousivat varmasti ja vauhdilla. Heräsipä ajatus, mahtaako pikkujätkällä olla takki vähän auki taas jäljestellessä, katsotaan vaikuttiko tämä treeni miten jatkoa ajatellen. Torstaille olin tehnyt jäljestä kaavionkin, mutta tähdet eivät olleet suotuisassa asennossa, ja jouduimme perumaan treenimme Sannan kanssa. Toisen kerran paremmalla onnella!

Tottisjuttuja ollaan tehty muutamaan kertaan. Kaksikiloisen noutoon ja seuraamiseen ollaan panostettu erityisesti, lisäksi ollaan tehty jääviä ja luoksarin loppuasentoa. Kaksikiloisesta on muodostunut aikas kiva juttu, ja tällä viikolla vapauttaessani Lyn seuruusta, se juoksi hakemaan kapulan palkaksi... Toivottavasti ei ole kohta uutta ongelmaa edessä! Seuruu on kulkenut vaihtelevasti, intoa ja draivia on välillä melkolailla, ja se aiheuttaa tuttua edistämistä. Seuraamiskeppiä olen käyttänyt, ja samalla vähän käsikosketusta ja kai jonkinlaista imutuksen esiastettakin. Näppärästi siis sotkenut eri metodeja taas... Tänään saatiin kuitenkin kivaa edistystä ilman keppiä ja hirvittävän suuria apuja olkkarissa, pitäisi vaan ehtiä aktiivisemmin treenaamaan muuallekin kuin kotipihaan tai tuohon olkkarin matolle.


Enne oli tämän viikon agilitytreeneissä hirvittävän kuuliainen. Ostin sille selkäkuvausreissulta roadkillin, ja Epes taistelee siitä vallan innoissaan! Aksahepulikin saatiin kyseisen nahan avulla kuriin! Hienoja ratoja, lukee ohjauksia hirvittävän hyvin myös takana ollessani ja on innolla tekemässä töitä. Vauhti alkoi tällä viikolla loppuvaiheessa vähän kadota, ja erityisesti kepit olivat kovin hitaat. Täytyy katsoa, miltä vauhti näyttää jatkossa. Ensi viikolle Epelle on varattu hieronta, vaikken uskokaan sillä erityisiä jumeja olevan. Laserhoitojen päätyttyä kuitenkin kiva tehdä kokonaistsekkaus. Kesäksi päädyin kuitenkin ilmoittautumaan agilityryhmään - en kouluta tokoa kesällä (tänään iski jo pieni haikeus asiasta, viime aikoina on saatu niin hienoja onnistumisia ryhmäläisten kanssa, että olishan se ollut kiva jatkaa pidemmällekin) jälkijuttujen takia (vähän alkaa jo jännittää eka oma ryhmä, vaikka ainakin puolet ryhmäläisistä onkin kokeneita ja varmasti osaavat enemmänkin kuin minä), joten säännöllisiä treenejä ei ole kuin kerran viikossa. Sehän aiheuttaisi varmaan jonkin sortin vierotusoireita, joten aksaryhmä tulkoot paikkailemaan tätä :D Lisäksi treenikentät ovat onneksi kivojen maastojen lähettyvillä, joten samalla hoituu Lystin maastotreenitkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti