Sivut

torstai 2. maaliskuuta 2017

Entsun oma treenipostaus

Enne aloittaa tämän vuoden kisaurakkansa ylihuomenna, kun suuntaamme Tampereelle juoksemaan kaksi starttia aksaa. Siitä viikon päästä sunnuntaina on luvassa Enteen uran toinen rally-tokon alokasluokan startti. Treenailut on jääneet vähän vähemmälle, joten tällä viikolla otettiin Epen kanssa pieni kiri treenien suhteen.

Tiistaina käytiin aksailemassa ekaa kertaa kolmeen viikkoon. Yhtälönä ei kovin hyvä, koska huskyeläin niin mieluusti ottaa yleisönsä ja vähät välittää radasta vauhtiin päästyään. Entsu on kyllä ihan huippu harrastelukoirana - se tykkää tehdä (kunhan muistaa toistokestävyyden olevan minimaalinen), se näyttää miten kivaa sillä on eikä sen omista sähläyksistä voi pahastua - päinvastoin, se todella osaa ottaa sen yleisönsä! Tiistain treeneissä koitin ennen radalle menoa purkaa suurimmat hepulienergiat pallolla, mutta parempaan tulokseen päästiin odottaessa rally-tokoliikkeitä tehdessä ja niistä palkatessa ja vapauttaessa. Tovin huskylainen juoksi sen jälkeen ympyrää hihnan mitan päässä muristen... Radalla oma ohjaukseni oli vähän pielessä, heti toinen hyppy oli takaakierto (hyvällä suoralla linjalla ykkösen ja kolmosen välissä), ja halusin väkisin ohjata hypyn takapuolella seisten - oma ajatukseni oli saada enemmän etumatkaa kolmoselle (ja takaakiertona tehtävälle neloselle...), mutta eihän se täysillä kohti ampuva koira ihan niin näppärästi taipunutkaan sylkkärin suuntaiseen ohjaukseen. Tahkoiltiin rata virheineen läpi lähinnä ajatuksella "puretaan pahimmat ja treenataan sitten", ja ohjauksia treenatessa Enne vastasi ohjauksiin kivasti ja pysyi hanskassa. Huomaa kuitenkin, että heti parin kerran jälkeen Epen vauhtia alkaa selvästi laskea... Eipä sillä nyt sinänsä väliä ole, kun ei tähtäimenä ole ne kolmoset, mutta kyllä koitan silti päästä aika nopsaan radalta pois siinä vaiheessa, kun meno alkaa muistuttaa enemmän matelua (etenee se sentään laukalla koko ajan) kuin alun vauhtipätkiä. Testattiin alun takaakiertoa ihan takaakiertona niin, että kun olen saanut koiran esteen taa, jatkan itse jo eteenpäin. Ensimmäisellä kerralla Enne meni hämilleen ja tovin mietti ennen hyppyä, mutta jo toisella kerralla suoritti hypyn varmemmin yksinkin. Kokonaisuudessaan kivat treenit, vaikka toiveet lauantain kisastarttien osalta eivät olekaan kovin korkealla. Hallissa tuskin on lämppäesteitä kahden kisaradan vuoksi, joten ainakin ensimmäinen rata lienee lähinnä energianpurkua...

Epe sai pitkästä aikaa leikkiä röhinäpossulla, ja siitä seurasikin varsinainen vahtimisurakka Lystin suuntaan...

Eilen päädyin ottamaan koirat mukaan autoon mennessäni kouluttamaan tokoryhmääni, osasyynä viime aikojen onneton rallytreenaus. Koe lähenee ja viimeksi olkkaritreeneissä Enne meinasi istua jokaisessa seuraamisen käännöksessä, suunnasta riippumatta. Tilaa tarvitaan siis selvästi enemmän, joten ryhmäläisten lähdettyä otettiin Epen kanssa muutamia juttuja. Alkuun tehtiin seuraamista ja erilaisia käännöksiä. Jätin palkkapurkin odottamaan reunalle ja otettiin seuruuta kokeenomaisesti. Ihan oikeasti hei, miten mä ikinä olen saanut opetettua Enteelle noin makean seuraamisen, kun Lystin kanssa koko paletti on ihan levällään?! Enne teki tosi hyvällä fiiliksellä, oli innoissaan ja keskittynyt - tällä kertaa pysyi myös aikalailla hiljaa tavanomaisen juttelun sijaan. Muisteltiin myös liikkeestä maahanmenoa, yksittäisiä askelia sivulla sekä edessä ja sivulletuloa takakautta. Lopuksi muistin vielä spiraalin ja pujottelun olemassaolon, joten pikatreeninä käytiin nekin läpi vähän sellaisella "meniköhän se nyt oikeasti näin" -asenteella. Eps oli kovin pätevä ja taitava, jos sama flow jatkuu, on sen kanssa tosi kiva lähteä kokeeseen! Luvassa on rintamasuuntavirheitä ja muuta pientä, mutta niistä me vähät välitetään :)

Enne on jostain syystä viime aikoina kovin mielellään nukkunut vessassa. 
Iltaisin nukkumaanmennessäni se siirtyy heti vessaan, jos ovi vaan on jäänyt raolleen niin, että sinne pääsee.


Sen verran Lysti tulee kuokkimaan Enteen postauksen loppuun, että kerron eilisen fyssarikäynnin sisältäneen oikein hyviä uutisia. Lyn jalka on lähtenyt parantumaan tosi hyvin, ja saadaan palata takaisin normaaliin arkeen. Pikkuhiljaa ja huolellisesti lämmitellen toki, mutta arkeen joka tapauksessa. Nyt siis Lystin osalta tottistreenit käyntiin! Aksailut taidetaan jättää nyt Entsulle loppukevääksi ja keskittyä Lystin kanssa tuohon hyvään mielentilaan ja asenteeseen tottispuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti