Sivut

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Väsytetyt koirat

Kennelyskä on selätetty ja palattu lenkkeilyn osalta normaaliin arkirytmiin siltä osin kuin oma vointini antaa myöten. Tänään kaivoin kaapista Naturis-pötkön ja puuhailtiin vähän olkkarissa.

Enne ei arvosta retkien suunnitteluvaihetta, vaan haluaa suoraa toteutukseen.


Enne sai ensin pitkästä aikaa virkistää muistiaan nose workin suhteen. Kerrankin olin kaukonäköinen, ja kävin piilottamassa neljä hajua ennen namien pilkkomista. Kaikki hajut olivat eri huoneissa niin, että sain lähetettyä koiran aina tietylle piilolle. Ekalla kesti tovi muistaa homman juoni, mutta kun Eps vahingossa törmäsi hajuun ja sai palkan, alkoi homma luistaa. Ensimmäisenä löysi makuuhuoneen piilon (lattialla olleen käsipyyhkeen kulman alla), toisena lähetin etsimään eteisen kätköä, mutta Enne oli tosi vahvasti kiinni makkarin kätkössä. Siirtyi lopulta Lystin huoneeseen ja löysi sieltä piilon. Tarjosi ilmaisuksi tassukosketusta! Palattiin takaisin eteiseen, ja työvoittona löytyi haju sieltäkin. Viimeinen piilo oli vessassa, ja sen Epe löysikin todella suvereenisti.

Ihana pakkaslenkki!

Enteen jälkeen oli Lystin vuoro, mutta herra huksis oli sitä mieltä, ettei ollut saanut riittävästi aktiviteettia. Lysti sai siis välillä tehdä vähän seuruuta, jäävien asennetta ja muutaman eteentulon. Kerran Ly joutui jäähylle, kun pääsi haukku - kierrokset oli tauon jälkeen aika tapissa, mutta yllättävän hyvin hillitsi itsensä. Haukku tuli, kun hetsasin ihan tosissaan kokeilumielessä. Uudella kokeilulla ei ääniongelmaa.

Koska Enne oli edelleen täynnä virtaa, sai se tehdä välissä saksalaisen, jääviä ja pari eteentuloa. Teki tosi kivalla asenteella! Saa tosin nähdä, millä asenteella päästään starttaamaan aksailut tauon jälkeen - veikkaan, että tuo asenne radalla tuo pieniä lisähaasteita... Muutamat kaukotoistot tehtiin kimppatreeninä, ja harjoiteltiin istumista nami maassa nenän edessä. Olipa vaikeaa! :

Lopuksi Lysti vielä treenasi maahanlässähdystä - haluaisin sille vähän enemmän asennetta liikkeestä maahanmenoon. Jotenkin kummasti kuitenkin kävi niin, että pääsin palkkaamaan Lykää pompulla tehdystä maahan-seiso -kaukovaihdosta. Jännä nähdä, miten tämä etenee - en ajatellut, että olisi noin näppärästi ylipäätään mahdollinen! Jatketaan treenejä siis...

Nyt onkin ollut vallan hiljaista loppuilta. Molemmat koirat ovat selvästi tyytyväisiä normaaliin arkeen, ja toivottavasti saadaan nyt pidettyä tästä kiinni!

Lauantain metsälenkillä sai nauttia ihan omasta rauhasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti