Sivut

perjantai 27. tammikuuta 2017

Lystille superhyvä EVL3


Eilen suuntasimme Tampereelle iltakokeeseen Lystin kanssa. Pieniä lisäsydämentykytyksiä haettiin kiireisestä työpäivästä, ruuhkasta Tampereen päässä ja hallin viereisessä metsässä pimeän hiipiessä lenkkeillessä mieltä vallanneesta "mistähän me muuten tultiin...?" -ajatuksesta. Kaikesta selvittiin ja ajallaan oltiin odottamassa kehän laidalla! Lysti reagoi tosi vahvasti mun (ihan jäääätävääään, jo aamulla alkaneeseen) jännitykseen, ja oli vähän kireänä vieraille koirille. Jäi vähän kiinni silmillä ja olisi mieluusti kertonut mielipiteitään - tämä ei ole koskaan ollut koetilanteessa ongelma Lystin kanssa. Ei kuitenkaan mitään typeriä murinoita ja ylireagointeja. En toisaalta muista, koska olisin viimeksi jännittänytkään noin, ja tuo koira nyt vaan on sellainen mielialapeili mulle... EVL:ssa seitsemän koiraa, paikkikset kahdessa osassa ja yksilöliikkeet kaikki putkeen. Lysti oli luokan viimeinen.

Paikkaistuminen 8,5 - oli kuulemma ihan korppikotkana haistellut maata mun lähtiessä!! Mitä ihmettä?!

Paikkamakuu ja luoksetulo 9 - vähän hidas maahanmeno ja vähän hidas luoksetulo. Kesti hyvin muiden maahankäskyt häiriintymättä ja luoksetulon jälkeen napotti hienosti kontaktia pitäen sivulla muiden tullessa luo.

--

Ruutu 0 - lähti vinoon oikealle merkittömälle, mutta ei edennyt ihan kymmeneen metriin saakka. Korjailin pari kertaa ja hyvän korjauksen jälkeen vapautin luokse. Tämä nolla oli tiedossa, pääasia että korjauksista jäi hyvä fiilis!

Kiertohässäkkä 9 - lähti mun makuun tooosi laajalle kierrokselle, mutta paluu tiivis. Istuminen hyvä. Otti kapulan (oikea) hienosti, hyppy hyvä. Laski raville hiukan ennen palautusta, tästä tuomari huomautti. Palautus kuitenkin varmasti sivulle.


Zeta 7 - istu, maahan, seiso. Asennot kaikki ok, seurasi aika poikittaen, mutta ei ääntä. Kämmäsin itse hienosti kävelyn kääntymällä yhdellä tötsällä väärältä puolelta... Huoh.

Ohjattu 9 - vasen. Meni hyvin merkille, mutta jäi edelleen vähän poikittain. Hienosti kuitenkin bongasi kapulan ja toi. Laski taas raville ennen luovutusta ja tästä huomautus.

Luoksetulo 7 - ihan kamalan hidas ja stopit venyi holtittomasti. Maahanmenossa mietin jo, meinaako se mennä maahan lainkaan.

Seuraaminen 7 - vähän pärski ja köhisi, mutta ei haukkunut! Ei parasta Lystiä, mutta äänettömyys sai hymyn itselle! Peruuttaminen ihan kamala, puolet ajasta koiran rintamasuunta oli 90° omaani... Niin, ja sehän on se Lykän bravuuri yleensä.

Kaukot 9 - liikkui kengänmitan, vaihdot hyvät. I-s -vaihdossa mulle tuli totaalioikosulku käskystä, onneksi koira teki pelkällä käsimerkillä...

Tunnari 6 - meni kivasti, haisteli ja nosti varmasti oman. Toi ravilla ja PUDOTTI kapulan. Nosti ja palautus ok, mutta Lysti hei... eipäs ihan noin takki auki mennä!

Yhteensä 222 pistettä ja kolmas sija. Ykköstuloksia ei EVL:ssa eilen tullut lainkaan. Tuomarina Tiina Heino.

Nyt on vikalista haettu (ruutu selviönä, sekä pikkujutut niin koiran kuin ohjaajan toimissa), treenit käyntiin ja uutta koepaikkaa metsästämään! Itselle pitäisi taas kirkastaa nuo koerutiinit, mm. se, ettei Lysti halua riehua kesken liikkeiden. Eilen tuli ahaa-elämys asiasta - nyt kun ollaan vireasiaa ja haukkumattomuutta treenattu, onko se omaehtoisesti löytänyt sen sopivan mielentilan, josta ei lähde houkutuksiin mukaan? Seuruun jälkeen vastasi sosiaaliseen palkkaan kivasti, kun sai kiivetä syliin liikkeen jälkeen. Ilmahyppyihin ei lähtenyt lainkaan, vaikka treeneissä niistä innostuu. Kokonaisuudessaan jäi ihan huippuhyvä fiilis, ja kokeen jälkeen leikittiin, syötiin ja hymyiltiin vaan molemmat. Vähän jäi polte päästä uudelleen kehään ;)2 kommenttia:

  1. Onnea hyvästä kolmosesta ja tsemppiä ykkösten metsästykseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon kovin onnellinen, kun olen tokonkin suhteen löytänyt tietynlaisen seesteisyyden - ykköset tulevat kun tulevat (jos tulevat). Pääasia, että meillä on Lystin kanssa kivaa yhdessä kokeissakin.

      Poista