Sivut

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus 2016 ja vuosisuunnitelma 2017

Tätä vuotta voinee jo alkaa käydä läpi, sillä yskäkaranteenin vuoksi mitään ihmellistä ei enää (toivottavasti!) tule tapahtumaan. Ensi vuoden suunnitelmia on pyöritelty päässä jo hyvä tovi, joten kiva saada nekin kirjattua jo ylös toteutumista (tai se yritystä) odottamaan!

Päättyvälle vuodelle tavoitteeksi asetin seuraavaa:

AGILITY/Enne

- startit kakkosissa

- ehjiä ratoja, ennemmäisiä suorituksia. Nolla tai kaksi voisi olla konkreettinen tavoite (tai no, sanotaan että aksanolla ja hyppynolla!).

- ylipäätään se, että ehdittäisi treenata ja kisata enemmän - se on vaan niin kivaa!
Startteja juostiin joitakin. Koiranet sanoisi kymmenen starttia (kaksi per kisat), joka lienee paikkansapitävä määtä. Näistä kaksi starttia Enne juoksi Jennin ohjaamana, samoin kuin Agirodun joukkueradan suorituksen. Keväällä ja kesällä treenaukset olivat aika vähissä määrin, syksystä alkaen ryhmäpaikan myötä ollaan treenattu kerran viikossa. Kovin on vähäistä treeni tavoitteellista harrastamista ajatellen, joten ollaankin lähinnä tehty hyvänmielen treenejä... Viimeisimmissä treeneissä vanha kunnon hepuli-Enne alkoi nostaa päätään... Kisoista saldona yksi nolla aksaradalta, muuten hyllyjä. Joukkoon mahtui niin tosi hienoja hyllyjä kuin pelasteluhyllyjäkin. Yhtään ihan hasardirataa en tähän hätään muista, mutta mahtaako aika vaan kullata muistot?

PK/Lysti

- JK3
- haku kuosiin
- EK:n osa-alueiden systemaattinen treenausLysti haki jälkikokeista kaksi kolmosluokan ykköstulosta ja kolme kakkostulosta. Yksi koe keskeytettiin jäljen jälkeen. Kaikissa kakkostuloksen kokeissa jäi yksi keppi metsään, mutta tämä saatiin hyvin korjattua alkusyksyn kokeisiin. Rotumestisten keskeyttäminen jäi edelleen mieleen isona käännekohtana meidän jälkipolulla, avasi omia silmiä todella paljon ja antoi ajattelemisen aihetta - ja näemmä tämä toimi! Ne päätöksen tuomat onnen kyyneleet kotimatkan varren ABC:llä lienevät mielessä vielä pitkään ;)
 
Haku Lysti kävi tekemässä muutamalla leirillä, lisäksi treenattiin jokusia kertoja omatoimisesti. Treenimääriin nähden edettiin huimasti ja Lysti selvästi syttyi lajiin! Tutut ja vieraat maalimiehet sujuivat kaikki samalla asenteella, tuttujen luona tehtiin töitä eikä säädetty muuta, vieraille mentiin ihan yhtä varmalla asenteella kuin tutuillekin. Hallintaa ei vielä maalimiehillä otettu, mutta sitä on treenattu kotioloissa erikseen purkin avulla. EK:n osalta haku on eniten vaiheessa, tarkkuutta ja pudotettua ollaan treenattu, ja niiden suurin haaste on rutiinin puute. Ajatus molemmista on, ja varsinkin tarkkuudessa Lysti tekee todella hienoja suorituksia.

TOKO/Lysti

- liikkeisiin varmuutta, haastavia treenejä, vahvistusta erotteluun
- TVA kevään aikana


Tokossa käytiin keväällä hakemassa yksi ykkönen ja yksi kakkonen. Kakkostuloksen jälkeen kirkastui ääniongelman vaatimat toimenpiteet, ja niiden myötä aloitettiin systemaattinen treenaus ongelman häivyttämiseksi. Kevään kolmas koe jouduttiin perumaan silmätulehduslääkkeen doping-varoajan vuoksi. Kesällä jätettiin toko suosiolla odottamaan jälkikauden päätöstä, ja syksyllä motivaatiota oli todella vaikea löytää. Koko laji vähän jäi, ja harmillisesti motivaation löydyttyä ainoa koe, johon saimme paikan, jäi kennelyskän vuoksi väliin. TVA-tavoite hävisi jo keväällä, ja tilalle tuli tavoite hyviin, ehjiin ja hiljaisiin suorituksiin.

Ja mitenkäs sitten se ensi vuosi?

Enne saa ensi vuodelle tavoitteita kahteen lajiin, agilityyn ja rally-tokoon:

- agilityssa jatkamme samalla linjalla kuin tähänkin asti: hyviä, ehjiä kisasuorituksia ja kivaa yhdessä tekemistä. Starttimäärää voisi vähän koittaa nostaa, näin Lystin maastokauden ulkopuolella voisi tavoitteeksi ottaa yhdet kisat (=2-3 starttia) per kuukausi. Starttimäärää kisoissa voisi vähän mallailla, aiemmin hyväksi havaittu kaksi starttia voisi ainakin välillä muuttua kolmeksi. Treeneissä estehakuisuutta, hallittua irtoamista, keppikulmia ja muutenkin enemmän teknistä puolta juoksemisen lisäksi.

- rally-tokon Enne korkkasi vailla sen suurempia suunnitelmia tänä vuonna, mutta ensi vuodelle voisi tavoitteeksi ottaa RTK1:n. Siinä missä alokasluokka sujuu Enteen kanssa ilman sen suurempia treenejä, täytyy avoimen luokan osalta erityisesti vapaana toimiminen ottaa taas työn alle. Katsotaan, innostutaanko lajista enemmänkin...

Lystin ensi vuoden tavoite onkin sitten kiteytettävissä kovin lyhyeen: Turun seutu kutsuu ensi elokuussa! Tavoitteena siis PKSM2017, jonne saimme tänä vuonna kerättyä vaadittavat tulokset. Kevään hallikaudella treenataan varmasti tokoa tottista tukemaan, ja maastokauden alkaessa suuntaamme metsään monipuolisten jälkitreenien pariin. Alunperin mietin myös hakuryhmäpaikkaa, mutta koska haluan viimeistään juhannuksesta alkaen keskittyä säännöllisesti vain jälkeen, saattanee ohjatut hakuilut jäädä SM-kisojen jälkeiseen aikaan. Ennen SM-kisoja käydään toivottavasti hakemassa koefiilistä ja ehjiä suorituksia muutamasta kokeesta (ja toki tavoitteena tällöin on se viimeinen KVA-arvoon vaadittava ykkönen). Maastotreenien lisäksi panostetaan tottikseen, jotta ensisijainen SM-tavoitteemme, maastoon pääseminen, toteutuisi. Jo tämän vuoden SM:issä oli havaittavissa, miten huima taso tottiksessa nykyään SM-tasolla on - käytännössä suorituksessa ei saa liikevirheitä tulla, jos maastoon mielii. Varioituja, monipuolisia, erilaisessa häiriössä toteutettuja treenejä siis luvassa - onneksi tämän kauden päätteeksi vaikutti kiva, aktiivinen porukka löytyneen näitä treenejä toteuttamaan! Maastoihin päästään toivottavasti monipuolisesti eri ihmisten kanssa tekemään erilaisia jälkiä, ja ohessa jatkamaan huipputreenejä Ramin kanssa. Lisäksi muutama yksäri/leiri eri kouluttajien opissa voisi olla mielenkiintoinen ja opettavainen lisä!

Kuvituksena syksyn Norjan reissun kuvia Lystistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti