Sivut

lauantai 12. marraskuuta 2016

Lauantain retkipäivä

Eilen pojat kävivät fyssarilla. Lystillä oli normaali tsekkaus, Enne pääsi pitkästä aikaa katsottavaksi. Enne ei käy säännöllisesti hoidossa, koska ei sitä tarvi, mutta nyt ajattelin olevan hyvä hetki käydä Epekin läpi: se ei vetolenkeillä ole ollut niin innokas kuin odotin, ja toisinaan se ei haluaisi hypätä autoon. Lysti pääsi hoidosta puhtain paperein, pientä kireyttä lannenikamissa, mutta SI-nikamat liikkuivat hyvin ja lannekin vastasi loistavasti hoitoon ja aukesi hyvin. Enne sen sijaan olikin eilisen murheenkryyni! Sillä oli tosi jumissa rintaranka, ja sen käsittelyä vähän vastustikin. Lisäksi sen ranka oli käytännössä s-mutkalla... Voi huoh! No, onneksi Epekin vastasi hoitoon hyvin, mutta rintarangan pahasta jumista johtuen Epes pääsee uudelleen hoidettavaksi 1,5 viikon päästä. Enne liukastui agilitytreeneissä joku aika sitten, mutta koska se nousi ja jatkoi ihan normaalisti, en asiasta huolestunut enempää. Veikkaan kuitenkin, että nämä jumit ovat ainakin osittain sieltä peräisin. Nyt onkin jännittävä nähdä, vaikuttaako hoito vetohaluihin ja arkeen ylipäätään - joskin vetotreenit näillä keleillä ovat olleet tauolla...

Koska eilen oli hoitopäivä, ei tänään treenailtu. Sääennusteen näyttäessä melkoisen ikävältä ensi viikkoa ajatellen, päätin eilen pyhittää tämän päivän retkeilylle. Makkarat kaupasta mukaan, ja tänään suunta metsään! Retkikertomus alla kuvin ;)


Matkaan lähdetiin Suvipielisitä Ilves-reittiä pitkin. Suuntasimme kohti Katiskoskea - tätä väliä en koskaan ole kulkenut kokonaisuudessaan, vaikka pätkin kummastakin suunnasta olen kyllä kulkenut. Alkumatka olikin kivaa, pitkospuita suolla ja mukavaa metsää. Poluille oli ehtinyt muitakin, lumesta oli kiva seurailla jälkiä.


Heinisuon jälkeen muita kulkijoita ei enää ollut liikkunut, ja no, enpä kyllä voi ihmetellä! Tässä kuvassa vielä helppokulkuista osuutta reitistä... Pahimmilta paikoilta en ottanut edes kuvia, tavoitteenani oli vain selvitä hakkuuaukeista katkaisematta jalkaani.


Kuvasta ei ihan välity tunnelma, mutta suomaisemat olivat myös kivoja kuljettavia! Aurinkokin vähän kurkisteli :)


Reittimerkit olivat selkeät...


...jos niitä vaan oli! Noiden tolppien lisäksi reittiä oli merkattu keltaisin kuitunauhoin. Vaan etsipä kuvasta seuraava merkki! No, mä en ainakaan sitä löytänyt, ja koska polun taso oli suurelta osin juuri kuvan tasoa (=tietoa polun paikasta ei ollut, kun päälle oli satanut lumi), oli kulkeminen välillä melkoisen haastavaa. Ja kyllä, tuota kivikkoa oli matkan varrella enemmänkin... Onneksi on Retkikartta netissä, sen avulla on selvitty monesta pulasta ;) Josko joululahjaksi se GPS?


Selvittiin kuitenkin Katiskoskelle, paistoin makkarat poikien odotellessa nätisti. Aiemmin ovat odotelleet ilman takkeja, mutta tänään otin verkkoloimet mukaan eilisen fyssarin takia. Ei kyllä olisi jatkossakaan huono ajatus!


Paluumatkalla pojat ehtivät kulkemisen lisäksi jo poseeratakin. Kuvaa ei ole lavastettu, siihen ne itse kapusivat rintarinnan :)


Paluumatka kuljettiin suosiolla tietä pitkin. Matka oli saman pituinen, mutta huomattavasti helpommin kuljettavissa. Olin vain onnellinen, että kukaan meistä kolmesta ei satuttanut itseään menomatkalla, joten päätin olla riskeeraamatta paluumatkalla tätä onnistumista :D

Kaikesta säädöstä huolimatta oli ihanaa viettää päivä ulkona liikkuen. Ihan ei valmistelut menneet putkeen omalta osaltani (hakkuissa rämpiessä tuli niin hiki, ettei edes taukovaatteet lämmittäneet kunnolla - vasta jälkikäteen tajusin unohtaneeni kotona perustopin kerraston alle, ja sehän ei tietenkään ihan toivotulla tavalla hikeä siirtänyt eteenpäin..., narulliset Icebugini odottavat suutarille korjattavaksi pääsyä ja vetoketjulliset ovat kyllä aika nou-nou maastossa - vetoketjut eivät yksinkertaisesti pysy kiinni, koirille olisi hyvä varata pannat, jos meinaa laittaa niille takit päälle - vähän meni säätämiseksi virittää hihnoja valjaisiin, kun päällä oli takit ja mitä näitä muita nyt oli :D), mutta selvittiin kuitenkin kaikki ehjinä ja tyytyväisinä takaisin kotiin, joten plussan puolelle jäätiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti