Sivut

perjantai 28. lokakuuta 2016

"Ymmärrän Ennettä täysin. Lysti on urheiluhirmu."

Näin kommentoi ystäväni tämän päivän vetotreenijuttujani. Ollaan poikien kanssa pahasti jäljessä käytännössä ketä tahansa vetolajien harrastajaa, mutta ehkäpä tästä vielä saadaan kunto nousuun.

Päätin ennen syksyn treenien aloitusta, että tänä vuonna koirat eivät juokse yhdessä, ellen keksi tapaa kunnon voimatreenille. Pelkkä kickbike ei paina kahdelle koiralle mitään, ja poikien vauhdit ja työskentelyt eroavat tosi paljon toisistaan.

Viimeksi käyntiin ravilenkillä (toki laukkapätkiäkin tuli, mutta en kannustanut niihin) niin, että Enne oli kickbiken edessä ja Lysti irti vetäen rengasta. Koirien kunnossa on suuri ero - kyllä huomaa, miten paljon apua irtijuoksemisesta on kunnon ylläpidossa. Lysti sai hyvää punnerrustreeniä renkaan kanssa, ja Enne sai herätellä olemattomia lihaksiaan.

Tänään käytiin ensin Lystin kanssa laukkalenkillä. Matkaa ehkä vajaa nelonen, ja kyllähän se aika sykkeellä pinkoi. Keli oli tosi lämmin, ja muutama juomatauko pidettiin matkalla. Lenkin jälkeen Ly oli selvästi väsynyt, mutta liikkeellä saatiin maitohapot nopsaan liikkeelle lihaksista. Lysti lähti siis vielä irti Epen lenkille, jolla vauhti oli huomattavasti rauhallisempi, pääasiassa ravailua. En oikein tiedä, pitäisikö Entsusta olla huolissaan. Parin vuoden takaisen ihmesairastelun jälkeen sen työskentely ei ole ollut samanlaista kuin ennen. Mitään vikaa siitä ei kuitenkaan ole lääkärillä tai fyssarilla löytynyt - paitsi nuo vaivaavat anaalit. Nekin on kuitenkin tyhjennetty pari viikkoa sitten, eikä Eps muuten niitä oireile... vai onko ongelma vaan se, ettei kuntoa oikeasti ole? Aksaradalla se kuitenkin juoksee intopiukassa, joten en ole kovin huolissaan ollut. Ehkäpä varaan sillekin fyssariajan varoiksi, kun on Lystin seuraava tsekkaus.

Nyt meillä kuitenkin pakkaillaan huomista hakukoulutusta varten, ja sunnuntaina päästään Epen kanssa taas kisaamaan kahden radan verran aksaa. Huippukiva viikonloppu siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti