Sivut

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tehoviikko

Saako uuden viikon kunniaksi huokaista? Viime viikko elettiin aika haipakkaa, ja sitä edellinenkin meni varsin treenipainotteisesti. Ja miten nyt voidaan olla jo yli lokakuun puolenvälin? Päivittämättä on jääneet paimennus, tottikset, tokoilut, aksat... Puuh! Ja nämä vasta toissaviikolta! Viime viikolla alkoi ihan naurattaa, kun Entsun lajivalikoima sisälsi jälkikeppitreeniä, aksaa, tokoa ja rally-tokoa, Lystillä jälkeä, tarkkuutta, aksaa, tokoa, hakua ja rallya (niin, ja viikon ainoana vapaapäivänäkin tehtiin pudotettu...). Mutta koirilla on ollut tosi kivaa - ja toki itsellä myös.

Meillä eletään pientä siirtymävaihetta - nautitaan vielä mahdollisuudesta treenata maastolajeja, mutta samalla aloitellaan talvikauden agilityä ja tokoa. Uutena lajina koitan nyt aktiivisesti ottaa mukaan tuota rallya ainakin Enteelle - se tuntuisi sopivan Epelle huomattavasti paremmin kuin toko uusien sääntöjen myötä. Entsun seuraaminen on sellaista hyväntuulen seuraamista, jota ei voi ilman hymyä katsella. Tokossa sen ongelmaksi tulee kuitenkin liikkeet, joissa sen pitäisi irrota kauemmas. Viime aikoina olen entistä selvemmin huomannut, miten erilaisissa rooleissa Enne ja Lysti on: Lysti on Harrastuskoira isolla H:lla, sille on vaatimuksia ja haluan haastaa meitä koirakkona. Sillä ja meillä on tavoitteita, joihin pyritään ja joiden mukaan treenejä suunnitellaan. Enne taas on hyvänmielen harrastelukoira. Sen kanssa on ihana tehdä, kun se on niin kovin tohkeissaan ja tykkää tehdä, mutta huomaan etten juurikaan haasta sitä, ainakaan samalla mittapuulla kuin Lystiä. Enteellä on kivaa niin kauan kuin se onnistuu, ja tällä hetkellä se molempien hyvä fiilis on tärkeämpää kuin tavoitteet tai saavutukset (älkää ymmärtäkö väärin - haluan totta kai, että Lystinkin kanssa on kivaa, muutenhan koko harrastamisessa ei olisi mitään järkeä. Lysti kuitenkin nousee haasteiden kautta uusiin sfääreihin ja sille kivat treenit ovat juuri niitä, joissa se joutuu ajattelemaan eikä saa kaikkea ihan ilmaiseksi.). Tällä paletilla tuntuu, että meidän kaikkien tekeminen ja harrastaminen on tasapainossa - kaikki saavat tehdä ja kaikki nauttivat siitä omasta osastaan.

Koska pimeys tulee iltaisin aina vaan aikaisemmin ja se tuo "vähän" lisähaastetta maastoiluihin, ilmoitin meidät rally-tokon alkeiskurssille. Kurssi on viisi kertaa, ja sen aikana on ajatuksena oppia lukemaan kylttejä ja toimimaan suoritusohjeiden mukaisesti. Voikin olla vaikeaa tokoilijalle...! Viikonlopuille on luvassa haku- ja ek-koulutukset Lystille, ja ehkäpä juostaan Epen kanssa muutamat aksastartit. Ja samalla voisi koittaa ryhdistäytyä blogin suhteen ja saada itselle ylös vähän tarkemminkin tehtyjä treenejä ajallaan ;) Kuviakaan Blogger ei näemmä näin puhelimella suostu tänään lisäämään, mutta ehkäpä se kruunaa tämän tyhjänpäiväisen tekstin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti