Sivut

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Holskujen hakuleirillä

Eilen osallistuimme Lystin kanssa holskujen pk-leirille Räyskälään, lajinamme haku. Aamupäivän olimme Hanna Suon ja iltapäivän Moritz Lindroosin opissa.

Lystin aamupäivän treeni oli neljä maalimiestä: haamu näyttäytyi ensin vasemmalla ja sitten oikealla. Ensin nostettiin oikea ja sen jälkeen muistikuvalla vasen. Lysti jäi ekan haamun jälkeen tosi vahvasti kiinni vasemmalle, ja vaikka näki oikean haamun, lähti etenemään keskilinjaa selvästi vasemmalle kaivaten. Uudella lähetyksellä upposi hyvin oikealle, hyvä rullan tuonti ja vauhdikas näyttö. Tämän jälkeen lähti ja nosti vasemman hyvin. Maasto oli vasemmalla haastavaa, ja muutama kuperkeikka nähtiinkin muiden koirilla. Lysti pysyi pystyssä, mutta jonkun kuopan seurauksena rulla putosi vähän puolinvälin jälkeen. Hienosti etsi, nosti ja toi. Näyttö vauhdikas. Tämän jälkeen otettiin samalla tavalla haamu + muistikuva, mutta muistikuvamaalimies siirtyi vähän eteenpäin laatikkomaisen piston saamiseksi. Oikealle Lysti lähti hyvin, mutta linjasi piston kohti ensimmäistä piiloa. Kääntyi itse kohti takarajaa, mutta maalimiehen haju ei tullut nenään. Kutsuin pois, ja matkalla ihmettelin, kun nenä upposi maahan. No, sieltähän nousi maalimieheltä pudonnut irtorulla... Onneksi koira ei mene kerrasta rikki, kehut ja uusi lähetys - upposi hyvin, otti rullan hyvin ja loppusetti olikin oikein mallikas. Vasemmalle lähti vauhdilla, teki superhienon piston ja l-käännöksen, löysi maalimiehen varmasti ja toi rullan hyvin. Tässä huomasi, että mun täytyy muistaa itse liikkua ja kertoa koiralle, missä menen! Kun se kahdeksan ihmistä kulkee letkassa keskilinjalla, on Lystin vaikea hahmottaa kenelle rulla pitäisi tuoda. Näyttö hyvä.


Iltapäivällä tehtiin myös neljä maalimiestä. Ekat kaksi näyttäytyivät, ja vein koiran pois. Tällä aikaa maalimiehet siirtyivät kumpikin edemmäs radalla. Tuodessani koiran keskilinjalle, se sai itse valita suunnan, johon lähtee ensin (olipa muuten aivan uusi juttu itselle, mutta lopulta ihan järkeenkäypä...). Valitsi vasemman, joten lähetys sinne - upposi hyvin, teki hienon käännöksen, löysi, toi ja näytti varmasti. Oikealle lähetettäessä lähti viistosti kohti oikea takanurkkaa, joten koira hanskaan ja uusi lähetys. Toisella upposi hyvin, ja loppu meni näppärästi. Toiselta maalimieheltä tullessani kuulin, että kolmonen ja nelonen ovat valmiina metsässä niin, että lähetyspaikalta lähetettäessä koiran täytyy tehdä l-käännös piston loppuun löytääkseen maalimiehen. Hetken nieleksin ja mietin, mitenhän mahtaa käydä, mutta sinne se vaan upposi, teki hienot laatikot ja löysi maalimiehet. Huippu Ly!


Lysti sai molemmissa ryhmissä kehuja rullan otosta - ottaa varmasti, mutta nätisti. Ei tarvi pelätä sormia ja päälle tunkevaa koiraa. Jes!

Jatkossa molemmat kouluttajat painottivat haltuunottoa ja hallintaa. Lähetettäessä Lysti on sivulla ja seuraa linjalla hyvin, mutta maalimiehillä hallintaa ei ole tehty vielä lainkaan. Tätä täytyy nyt seuraavaksi alkaa treenata (ja miettiä palkkaus uusiksi). Tällä hetkellä maalimies on passiivinen siihen saakka, kunnes Lysti on selvästi tullut näytölle, jonka jälkeen aktivoituu leikittämään koiraa. Täytyy varmaan ottaa käyttöön ruokapalkka makuuseen ja leikitys perusasennon jälkeen... Tai ehkäpä täytyy ensin miettiä asiaa tovi ;) Lisäksi pitäisi hankkia sopivan mittainen liina näytölle (nyt käytössä oleva kolmemetrinen on auttamatta turhan lyhyt, mutta 10 metrinen jälkiliina tuntuu kamalan pitkältä...) ja opetella liinan käyttö ylipäätään. Nyt menee turhaa aikaa liinan kanssa säätämiseen, pitäisi jo heti alusta asti opetella, että kokeissa aika on todella rajallinen...


Kaikenkaikkiaan mahtava leiri, saatiin hurjasti uutta asiaa ja ideaa, ja jos aikataulut olisivat olleet suotuisammat, olisi ollut kiva päästä koulutuksiin vielä tänäänkin. Hurjaa huomata, miten nopeasti ollaan edistytty, vaikkei olla oltu ryhmässä ja tekeminen on välillä tuntunut olevan vähän mutu-tuntumalla mietittyä. Kyllä siitä vielä hakukoira saadaan sen verran, mitä EK-kokeissa vaaditaan!

Kuvat vanhoja leikkikuvia, koska puhelin ei jostain syystä suostu uusia kuvia luovuttamaan ja nämä löytyivät koneelta äkkiselauksella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti