Sivut

torstai 1. syyskuuta 2016

Viimeistelytreeniä ja -huoltoa

Kävipä tässä päivänä eräänä kummasti - saimme Lystin kanssa todella extemporepaikan jälkikokeesta! Kyseessä oli tämän viikon lauantain koe, johon en ollut edes yrittänyt saada paikkaa. Treenikaverilta sitten kuulin, että ko. kokeessa on tilaa yhdelle voittajaluoka jälkikoiralle. Aika huimaa, kun paikkoja voittajaluokkaan oli kuitenkin vain kaksi! Pari minuuttia mietin - koe lauantaina, Lystille varattu fyssariaika torstaille (ehtiikö palautua?) ja itselläni kahden hampaan poisto torstaina (olenko itse kunnossa rämpimään metsässä?). Pähkäilin ja tulin siihen tulokseen, että tilanne ei ole ihanteellinen, mutta tehtävissä. Lysti ei ole ollut juminen, joten oletettavasti luvassa oli vain normaali tsekkaus kunnon suhteen. Enemmän arvelutti oma kuntoni - yhden viisaudenhampaan poisto ja samalla toisen hampaan poisto + implanttirungon laitto sen tilalle. Mutta olisihan siinä jo kaksi vuorokautta mennyt...


No, uskomaton tuuri kävi, ja tiistai-iltana koepaikka oli meidän. Pieni paniikki alkoi hiipiä mieleen - koska lie tehty viimeksi tottista, maanantain treeneissä viimeinen jana oli aika hässäkkää, sunnuntaina esineet sentään sujuivat tosi kivasti. Niinpä kokoonnuimme muutaman viikonloppuna kisaavan treenikaverin kanssa tottistelemaan keskiviikkoiltana. Lystille tehtiin ensin häiriötreeniä - vein sen lelun yhdessä Lykän kanssa kentälle, ja sen jälkeen koiran paikallamakuuseen. Kaveri sitten teki jääviä, seuruuta, luoksetuloa jne. lelun ja Lystin välissä. Kerran vieras koira kävi tutkimassa lelunkin, mutta Ly pysyi hyvin. Palkkasin pari kertaa, lisäksi kävin näkyvillä kehumassa. Epäilen siis, että piirinmestiksissä Lystin nousu istumaan kesken makuun johtui siitä, että se jää kiinni eteenmenossa leluun, ja tarkisti tilanteen toisen koiran kulkiessa lelun paikkaa kohti. Tämä sujui hyvin, ei ongelmaa.


Lysti teki myös seuruuta (ei kaaviota), jäävät (annoin käskyt hiljaa ja seisoi makuun... Uudella yrityksellä hyvä) sekä noudot. Noudot kaikki hyviä, paluuhypyssä taisi olla jotain kummaa kun kuulin hengähdyksiä yleisöstä, mutta en nähnyt mitä tapahtui. Puhtaasti tuli yli kuitenkin. Kaikissa noudoissa nätit luovutukset, vain yhdestä pyysin sivulle. Palkkasin kaikki luovutukset (ja varmaan kaikki jäävätkin).


Tottiksen jälkeen kävin tekemässä vielä yhen janan - tosi hieno, eteni lujaa (liiankin lujaa, nimim. unohdin laittaa hanskat käteen), otti jäljen hyvin oikeaan suuntaan ja nosti kepit vauhdilla. Lelupalkka on tuonut kepeille tosi paljon vauhtia, mutta silti Lysti rauhoittuu hienosti odottamaan juomaansa. On myös tosi kiva, että se on selvästi oppinut odottamaan nimenomaan juomaa palkaksi - jes! Helpottaa todella paljon lämpimien kelien palkkausta.


Myös Enne sai tehdä jäljen, ehkä 60 metriä, neljä keppiä, palkka vain lopussa. Ilmaisi ekan, mutta paahtoi eteenpäin, otin takaisin, toi kepin ja palkkasin. Tokan ohitti, koska etsi jälkeä sivummasta - ei varmasti saanut hajua kepistä. Kolmannen meinasi ihan itse tuoda, pudotti ja käskystä nappasi jonkun risun suuhunsa :D Uudella käskyllä muisti etsiä oikean kepin. Neljännellä huomasi kepin, mutta ei olisi viitsinyt tuoda. Loppupalkasta paahtoi tohkeissaan yli. Nuo Entsun ilmaisuthan on mitä sattuu, mutta koska kepit on sillä jäljellä vain tuomassa lisähaastetta ja aivojumppaa, on ihan sama mitä se kepeillä tekee. Maahan sitä ei taatusti saa, ja se on enemmän liikkuva kuin pysähtyvä koira, joten kepeille seisominenkaan ei ole sille paras vaihtoehto. Hölmöillään siis samaan malliin jatkossakin :D


Ja se Lystin fyssari vielä: pieniä hyppyjumejä löytyi, mutta ei mitään suurempaa, jes! Tosi kiva, ettei pk-hypyt ja aksakerrat ole saaneet pahempia jumeja aikaan, vaikka hoitoväli venyikin kolmeen kuukauteen. Ihan hevillä en meidän fyssaria vaihtaisi, ollaan saatu enemmän apua kuin aiemmilta fyssilta, osteopaateilta tai hierojilta, jes!


Kuvituksen tällä kertaa viime syksyn ruskareissun kuvia Kilpisjärveltä. Tämän vuoden reissua odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti