Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pari hyllyä ja uudet aseet ääntelyyn

Epes kävi tänään juoksemassa pari rataa aksaa - yhden agilityradan ja yhden hyppyradan. Ensin agilityrata, jota pääsimme kaksi estettä ennen hepulia :D Vähän yritettiin jatkaa, mutta homma lähti niin sanotusti lapasesta, ja koska tuomari ei rataantutustumisen yhteydessä sanonut mitään harjoittelusta radalla, en uskaltanut jäädä sen enempää sähläämään. Kivaa oli molemmilla! Hyppärillä neljännen esteen takaakierrossa meni kurvit vähän pitkäksi ja pientä hepuliakin iski, joten siitä hylly. Jatko radalle kuitenkin tosi hieno, pysyi hyvin näpeissä ja eteni hienosti ohjausten mukaan. Yhdessä putkessa Enteellä kesti kummallisen kauan, en tiedä kompuroiko vai mitä ihmettä tapahtui...

Käytiin armeijan apinaradalla treenaamassa, ja pikkuaussie oli mukana. Aika tehokkaasti tuollainen neliveto suoritti kaikki esteet kehoituksetta - tai siis kaikki ne, joilta ei kielletty pois...

Entsun kanssa on tosi kiva kisata, se on aina niin iloinen ja innoissaan, ja tänäänkin saatiin palautetta niin tuomarilta kuin kanssakisaajiltakin siitä, miten kiva on nähdä vähän erilainen rotu kisoissa ja vielä koira joka tekee häntä heiluen koko ajan. Epes on niin soma murunen!

Ihanassa auringossakin ollaan päästy lenkkeilemään!
 
Lystin kanssa käytiin viikko sitten Jessica Svanljungin tokokoulutuksessa. Tehtiin noutojen luovutuksia, merkitöntä merkkiä ja ruutua. Noudoissa täytyy alkaa panostaa kapulan hyvään ottoon - korjauksesta palaute ja uusi yritys. Lysti on viime aikoina alkanut ottaa kapuloita vähän vinoon tai muuten löyhästi, ja tämän seurauksena varsinkin kiertohypyssä voi joutua korjaamaan kapulaa hypyn aikana. Sehän ei passaa, joten nyt tehotreeni tähän. Merkitön merkki on näemmä todella rikki - nyt Lysti ei mennyt suoraa edes alustalle. Lyhyempää matkaa ja paljon toistoja alustalle, eiköhän se tästä taas. Samalla metodilla mennään kuitenkin yhä. Ruudussa paikka oli tosi hyvä, hienosti haki keskelle takareunalle. Mutta kun vähän laitettiin haastetta peliin ja matkalle leluja/kapuloita (itse siirryin lähemmäs ruutua käskyttämään), alkoi ollakin vähän vaikeampaa. Tällaisia treenejä täytyy tehdä lisää, jotta saadaan varmuutta kuunteluun ja erotteluun.

Tämä viikonloppu oltiin Helsingissä. Lysti otti kaupungin haltuun tehokkaasti ;)
 
Seuraamisessa olen pari kertaa tehnyt treenin, jossa äänestä joutuu autoon, eli pois töistä. Sehän on Lystille pahin rangaistus, ja selvästi vaikutus asenteeseen olikin aivan eri kuin millään kielloilla tai puhutteluilla. Nyt on aika vahva usko, että tällä saadaan homma korjattua - vielä täytyy vaan tsempata, että äänen tullessa kokeessa suoritus keskeytyy silloinkin. Melkoista mielenhallintatreeniä täytyy tehdä sitäkin varten!

Viime maanantaina käytiin retkellä lähisaaressa. Retkiseurana olivat Anne ja koirat. Iltaretket ovat tosi kivoja, pääsee vähän irti arjesta, koirat nauttivat kun saavat kulkea mukana, mutta retket eivät vaadi valmisteluja juuri tavallista lenkkiä enempää (ja sekin ylimääräinen valmistelu tarkoittaa lähinnä kaupassa käyntiä - retkellähän täytyy syödä, vaikka kuinka pysyisi lähimaisemissa!). Tällaisia iltoja onkin kiva saada lisää nyt, kun kevätkin alkaa todenteolla lähestyä :)
 Retkileiri

 Huskyt eivät juuri jaksaneet stressata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti