Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuosikatsaus 2015 ja vuosisuunnitelma 2016


Vuosi 2015 oli ja meni. Paljon tehtiin ja paljon oltiin tekemättä. Jotenkin tällä kertaa poltteli tehdä postaus viiem vuodesta jo hyvissä ajoin - jotenkin kaiken hulinankin keskellä tuntui, että vuosi oli tehokas ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Vaikken olisikaan uskonut, että yhteen vuoteen mahtuu noin suuri määrä ihan vaan olemista ja tekemättömyyttä...

Ja sitten ne viime vuodeksi asetetut tavoitteet (kursiivilla toteutuminen ja mahdollinen pohdintaosio):

TOKO/Enne

- muutama koe ennen sääntömuutosta
- AVO1
- sääntömuutoksen jälkeen tokoeläkkeelle? Rally-toko tilalle?

Ei tokoiltu. Ei edes mietitty tokoilua. Treenattiinkin ihan todella vähäisesti, jotain pikkujuttuja, mutta nekin enemmän tekniikan hiomista tai rally-tokon tyyppistä leikkimielistä treeniä. Sinänsä tokoilu Enteen kanssa houkuttaisi, koska olisi kiva päästä testaamaan uusia sääntöjä muissakin luokissa kuin EVL:ssa ;)

TOKO/Lysti

- TK3 ennen sääntömuutosta
- EVL koekuntoon
- mahdolliset ekat EVL-startit sääntömuutoksen jälkeen
- ei kiirettä ja stressiä, katsotaan tilanteen mukaan etenemistä
- treenit nuorten koirien ringissä


TK3 check. Ekat EVL-startit check. Pussillinen ongelmia tulevaan check :D

Ringissä treenattiin, omin päin treenattiin, kavereiden kanssa treenattiin. Jossain vaiheessa tuli kaipuu treeniryhmään, mutta se kaikkosi aika nopeasti - ringin koulutuksista sai kuitenkin sitä ulkopuolista näkökulmaa huipuilta kouluttajilta.Omasta tokoilusta täytyy sanoa, että tämä oli ehkä jonkunlainen huippuvuosi omassa tähänastisessa tokokehityskaaressani. Homma yksinkertaisesti tuntui toimivan, tekeminen tuntui hyvältä ja omat ajatukset johdonmukaisilta ja järkeviltä. Huomaan selvästi, miten paljon muiden kouluttaminen on tuonut näkemystä itselle ja omaankin tekemiseen. Paljon on vielä tehtävää ja tie on pii-ii-itkä, mutta nyt tuntuu, että ensimmäiset oikeat askeleet tuolle tielle on otettu.

AGILITY/Enne

- nousu kakkosiin
- kakkosluokassa ekat startit
- estevarmuutta, hallittua irtoamista

Hirvittävän montaa kisastarttia ei tälle vuodelle saatu. Vaan tavoite, nousu kakkosiin, saavutettiin! Kakkosissa ei ehditty startata ja treenattiinkin luvattoman vähän, mutta paletti alkaa silti olla kivasti kasassa ja Epen kanssa on vaan niin mainiota tehdä ja puuhata. Estevarmuus ja hallinta ovat kehittyneet huimasti ihan "vahingossa". Tänä vuonna on hyvä jatkaa eteenpäin!

AGILITY/Lysti

- oikea mielentila tekemiseen
- estevarmuus
- monipuolisesti erilaisia treenejä, onnistumiset kunniaan

Ei aksattu käytännössä lainkaan. Ei ollut yhtään mielenkiintoa, keskityttiin ennemmin kivempiin lajeihin :)

PK/Lysti

- BH-koe
- JK1

BH-koe check, JK1 check. Bonuksena napattiin myös JK2. Hieno pk-vuosi, vaikkei kokeisiin ehdittykään kuin kahdesti. Innolla odotan tulevaa pk-kautta!

NÄYTTELYT/Lysti

- No se pakkokakkonen...

KYLLÄ! :D

VETOJUTUT/Enne & Lysti
- Jatketaan samaan malliin, treenejä yhdessä huvikseen
- Lystille ohitukset kuntoon
- Mahdolliset kisat? 1-2 koiran luokka?

Treenailtu on. Syksyllä oli tarkoitus treenata tavoitteellisemminkin tätä kautta ajatellen, mutta auton hajoaminen ja sen seurauksena osa-aikaisen laina-auton varassa eläminen toi omat lisähaasteensa. Treenattu on mitä pystyttiin, kivaa oli ja saatiin tehtyä hyviäkin treenejä. Lysti pääsi treenaamaan ohituksia pk-hiihtäjien joukkoon, ja yllättävää kyllä, ongelmaa ei taida ollakaan. Ihan varma en vielä ole, mutta mitä ilmeisimmin vetäminen tehtävänä on sen verran vastuullista, ettei siinä ehdi säätää ja häslätä muuta (paitsi haukkua, tietysti).Ja sitten, ne tavoitteet tulevalle vuodelle! Tällä kertaa poikkean aiemmasta kaavasta sikäli, että kirjailen ylös vain ihan oikeat tavoitteet. Jos bonuksena tulee muita juttuja tai lajeja, sehän on hienoa - tavoitteita on kuitenkaan halua kaikkeen mahdolliseen asettaa tänä vuonna.AGILITY/Enne

- startit kakkosissa

- ehjiä ratoja, ennemmäisiä suorituksia. Nolla tai kaksi voisi olla konkreettinen tavoite (tai no, sanotaan että aksanolla ja hyppynolla!).

- ylipäätään se, että ehdittäisi treenata ja kisata enemmän - se on vaan niin kivaa!

PK/Lysti

- JK3
- haku kuosiin
- EK:n osa-alueiden systemaattinen treenaus

TOKO/Lysti

- liikkeisiin varmuutta, haastavia treenejä, vahvistusta erotteluun
- TVA kevään aikana


Näillä mennään tämä vuosi, katsotaan mitä se lopulta tuo tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti