Sivut

maanantai 9. marraskuuta 2015

Paluu koekentille. Ja ehkä kisoihinkin.

Jes, viikonloppuna palataan takaisin koekentille! Edellisestä kerrasta onkin jo kolmisen kuukautta - hullua, miten nopeasti aika menee! Entsun osalta edellisestä kerrasta on vieläkin pidempi aika - liekö joskus alkuvuodesta oltu edellisen kerran juoksemassa kisaradalla?

Viime aikojen treenit on taas jääneet kirjaamatta, koska jatkuvasti on kamala kiire ja iltaisin pääsääntöisesti kaadun sohvalle enkä liiku enää loppuiltana niiltä sijoiltani. Koneen ääreen raahautuminen tai koneen haku sohvalle on tuntuneet ylitsepääsemättömiltä. Onneksi siis on työt ja lounastauot - saahan näitä pikapäivityksiä näinkin tehtyä :D

Lystin kanssa ollaan tokoiltu aktiivisesti. Liikkeitä on kasattu ja hiottu, ja työ alkaa tuottaa tulosta! Ei kokeesta ykköstä lähdetään hakemaan - tällä kertaa tavoitteena on ehjä kokonaisuus omalla tasollamme. Taso on tällä hetkellä sellaista seiskan luokkaa (jos siis arvostelua ajatellaan) oikeastaan liike liikkeeltä, siihen pyritään siis myös kokeessa. Saa nähdä, miten lopulta käy! Koska en muista enää läheskään kaikkia viime aikojen treenejä, kirjailen tähän nyt lauantaisen kokeenomaisen treenin mietteitä ja mahdollisesti menneiden aikojen juttuja kuhunkin liikkeeseen liittyen. Lauantaina oli siis nuorten ringin treenit Leiviskän Marin johdolla, ja koska tiesin kokeen olevan nurkan takana, halusin tehdä kokeenomaisena EVL:n kahdessa osassa. Päikseen meidän kanssa tehnyt treenikaveri päätti liikejärkän, koska en halunnut tietoisesti tai tiedostamatta miettiä, mikä olisi meille helppoa/vaikeaa/paras järjestys/jotain muuta. Sillä mentiin, mitä muut päätti (ja näemmä olen ehtinyt jo unohtaa sen järjestyksenkin jo, mutta jotain tänne suuntaan)!


Zeta: Seuraaminen ok, vähän kuulemma reagoi merkkeihin käännöksissä. Seisoi istumisen, seisominen ja maahanmeno ok. Merkkikämmi ihan omani, mitäs en taas ole jaksanut panostaa treenailuun merkattuja, ollaan menty ihan vaan tunteella... Onnistuin alkuviikosta hajottamaan koko zetan niin, että maahanmeno oli ainoa varma liike - seisomisen ja istumisen arpoi miten sattuu. Tätä paikkailtiin ja saatiinkin jo hyvään kuosiin, mutta näemmä ei riittävästi. Zetaa tehtiin myös kokeenomaisen setin jälkeen toisessa pätkässämme. Hämmentävää kyllä, tuolloin huomattiin, että Lysti todella osaa istumisen - ja tekeekin sen hyvin ilman liikkuria! Nyt siis pitäisi selvittää, mitä ihmettä teen niin eri tavalla yksin kuin liikkuroituna, että paketti menee noin sekaisin. Tällä toisella kierroksella ei kiinnittänyt huomiota merkkeihin ja muut asennot edelleen ok. Tätä istumista tehtiin erilaisilla treeneillä ja eri kulmista (ja koitettiin myös poistaa omaa vartaloapuani, jonka näppärästi sain jo mukaan touhuun, huoh!). Hyviä toistoja ja hyvää tekemistä, tätä täytyy nyt vain päästä vahvistamaan huimasti.

Ohjattu: Hidas merkki, hieno pysähtyminen, hieno lähtö, hieno nosto, hieno palautus, hieno luovutus. Siinäpä se :D Tällä viikolla panostetaan merkin palkkaamiseen, vain muutama toisto kapuloille asti. Luovutti sivulla.

Tunnari: Pysyi hienosti, lähti rauhassa. Kapulat ympyrässä, Lysti aloitti oikeasta reunasta. Tuli omalle heti toisena, otti varmasti ja lähti palauttamaan. Palautus kuitenkin vähän henkseleitä paukutellen, ja tiputti (!!) kapulan matkalla. Taisi itsekin tajuta ettei kuulunut suunnitelmaan, nappasi mukaan ja loppumatkan piti kyllä tiukasti kiinni. Tuota pudotusta lukuunottamatta hyvä suoritus. Luovutti sivulla.

Ruutu: Ruutu oikealla, lähti merkittömällä ihan reilusti vinoon ruutua kohti. Pysähtyi hyvin, ja korjasi hienosti - uudella stopilla oli keskellä rinkiä! Vitsi sentään, tästä olen kyllä ylpeä - vaikka tosi sinne merkittömälle pitäisi mennä ihan suoraa kerrasta. Ruutuun lähtö ok, pysähtyminen ok. Maahanmenoon vaati kaksi käskyä. Pysyi hyvin, sivulletulo vaikeammalle puolelle (itsellä käännös oikealle), joten pari metriä ennen kuin koira oli sivulla, vilkaisin taakse. Riitti vinkiksi ja tuli hienosti oikealle paikalle.

Tauko

Luoksari: Jäi hyvin, tulovauhti ok. Seisomisen pystyisi tekemään paremmin, maahanmenon tekee vähän seisomisen kautta (kuulemma tyypillistä aussieille :D). Tuli suoraa sivulle, vaikka käsky oli eteen...

Kaukot: Kaikki vaihdot ekalla käskyllä, jes! Seiso-istu ja seiso-maahan -vaihdoissa molemmissa liikkui jonkun verran. Istu-seiso sai erityiskehuja :) Maahan-seiso -vaihto ei vielä mennyt uudella tekniikalla koematkalta, joten lienee siinä osasyy s-i -vaihdon siirtymään... I-s -vaihdon jälkeen veikkaan Lystin korjaavan jalkojensa asentoa paremmaksi, jolloin luonnollisesti liikkuukin. Tämä syyniin, mutta tarkemmin vasta kokeen jälkeen.

Seuraaminen: Ensimmäinen koemittainen seuruupätkä sitten Uuden Alun - ja kylläpä meinasi jännittää. Lysti oli kuitenkin hirveän pätevä - ei yhtään haukahdusta, muutama vieno vinkaisu. Peruutus oli aivan mahtava! Vähän perä irtoaa, mutta korjaa itsenäisesti ja käännös oikealle sujui vaivattomasti. Paikka pysyi hyvin, ei siis ampunut liian kovaa taakse tai irronnut sivusuunnassa. Pätevä Ly!


Kierto: Kertoa ollaan päästy treenaamaan hävettävän vähän liikkurin kanssa. Ja sehän kostautui. Hienosti pysyi paikallaan, mutta virittelyt oli liian pienet, ja epävarmuus iski. Juoksi vasemmalle hypylle, pysäytin ja lähetin uudelleen. Meni vasemmalle kapulalle ja taisi napata suuhunkin jo. Otettiin ihan alusta (ilman kapuloiden uutta vientiä) niin, että kerroin kunnolla mitä pitää tehdä. Ja sinnehän se lähti miljoonaa kiertämään, maahanmeno ok, lähtö oikealle ok, nosto hyvä, hyppy hyvä, luovutus hyvä, Luovutti sivulla.

Välissä muiden suorituksia useampia, sitten paikkikset. Tehtiin ensin EVL, johon toivoin "hiljaisuushäiriötä" - kokeissa kun on ärsyttävästi usein hiirenhiljaista paikkisten ajan, jolloin yksittäinen ääni on aika iso ääniriski meille. Nyt oli sitten murisevaa koiraa, oven pamautusta ja katsomotasanteella raskaasti kävelyä. Ei ääntäkään (eikä muutakaan ongelmaa), joskin mietin mahtoiko tuossa paikkiksen aikana ehtiä tulla sitä hiljaisuuttakaan :D Pysyi hienosti istumassa omaan käskyyn saakka (kolme koiraa, Lysti keskellä). Makuu ok. Luokse tuli hyvin, joskin taas suoraa sivulle käskystä huolimatta...

Ennen koetta tehotreeniin siis merkitön merkki, kierto liikkurin kanssa sekä seuraamisen vahvistamista, merkille menoa ja zetan asentoja.

Kokeessa kunnon virittely kiertoon ja panostus käskytykseen, jotta vältetään äänet. Ja noin miljoona muuta asiaa :D

Nyt ollaankin aamutreeneinä tehty kiertoa - tänään aamulla jo niin, että sepitin itse liikkeen aloitukset, käskytykset ja muut :D Vähän meinasi massiivisen hetsauksen tuloksena piipata, mutta pysyi kuitenkin aloillaan ja vain kerran tuli hau - ja sekin kerralla, jolla oltiin kilpajuoksuun lähdössä. Tuollaiset treenit jätetään siis suosiolla pois tästä kohtaa ja keskitytään kuitenkin vähän maltillisempaan hetsaukseen.

Lauantaina myös Enne pääsi tositoimiin, kun käväistiin aamulla agilityn harkkakisoissa Lempäälässä. Enne oli ilmoitettu ykkösten radalle, jonka sai suorittaa kahteen kertaan. Videot puhukoot puolestaan - on tuo huskyeläin vaan niin mahtava!


Eka rata - helpottaisi varmaan, jos vähän himmaisi ennen keppejä :D Keinulla huskyeläin ei ollut kyllä yhtään kartalla, mille esteelle oltiin menossa... Saikin radan jälkeen kommenttia, että näytti kuin olisi hypännyt laiturilta uimaan...


Tokalla radalla saatiin korjattua ekan radan kämmit, mutta alun odottamisesta jouduttiin vähän keskustelemaan. Enne keskittyi vaan radan ulkopuolelta kuuluvaan leikkiääneen... Toisella kerralla tajusi sentään itse kämminsä ja istui ilman käskyä - tosin jo radalla mietin, olisiko pitänyt vaan tyynesti palauttaa se lähtöpaikkaan, nyt kuitenkin pääsi liikkumaan vähän eteenpäin...

  

 Kuvat ruskareissusta, kaikki otettu Kilpisjärvellä. Kaipuu noihin maisemiin on kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti