Sivut

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Näyttävä paluu vähemmän positiivisessa mielessä...

Noniin. Eilen käytiin Lystin toisessa EVL-kokeessa, ja koe meni kyllä aikalailla niin penkin alle kuin mennä voi. Pisteitä kerättiin 154 - meidän alimmat tokokoepisteet KOSKAAN siis. Yhteistyöstä ei ollut jälkeäkään, itse jännitin ihan hullunlailla ja koira teki puolet liikkeistä ihan keskari pystyssä ehtien miettiä monta hyvää tovia omiaan. Olihan siellä meidän osamistasoakin vastaavaa pätkää, mutta suuri osa kokeesta oli todella kaukana siitä. Tuomarina Pernilla Tallberg.

Paikkaistuminen 10 - hieno.

Paikkamakuu ja luoksetulo 8 - 10 metrin päähän palatessa kaikki ohjaajat oli vähän eri kohdassa, ja aloin stressata pitäisikö mun itseni siirtyä. Seisoin kuitenkin tötsän vieressä, joten jäin siihen (vaikka olinkin varmaan metrin taaempana kuin naapuri). Siinä vilkuillessa ilmeisesti olin epävarman oloinen, koska Lysti valui maahan ekan koiran käskyn jälkeen. Makasi hyvin ja luoksetulo nätti, otin suoraa sivulle, tämä hyvä. Pistemenetys siis maahanmenon ennakoinnista.Luoksetulo 8 - jäi hyvällä fokuksella, mutta voi ne stopit...Varsinkin seisominen venyi ihan hillittömän paljon, ihme että saatiin edes pisteitä siitä. Maahanmeno parempi, joskin siinäkin saisi tehdä tehokkaammin töitä ja pudota suorilla maahan eikä pysähtymisen kautta. Loppuosa hyvä, kutsuin suoraa sivulle ja sinne tuli.

Ruutu 5 - merkittömälle merkille sain ekalla, joskin eteni hitaasti ja jäi iiiihan etureunaan, hetken jo arvoin, korjaanko varoiksi taakse päin. Ruutuun lähetys vasemmalle, koira lähti takavasemmalleen. Kaveri kommentoi, että näytti kuin olisi lähtenyt ohjatun vasemmalle kapulalle. Vaati muistaakseni kolme ruutukäskyä ja välissä pysäytinkin. Kun näki ruudun, meni kivasti ja stoppasi hyvin. Maahanmeno tuhottoman hidas! Sivulletulo taisi olla hyvä (helpompi puoli), vähän edisti seuraamisessa, mutta ei hirveän pahasti.

Seuraaminen 5 - siis aivan kamalaa. Tiesin jo muiden seuruuta katsoessani, että meille jo alku (lähtö juosten) kariuttaa koko homman. Seuruun aikana vielä kaksi yksittäistä haukahdusta, ja oma mielentila oli aivan pielessä. Koira ehti katsella ja kuulostella ties minne, se hieno, Lystin osaama seuruu loisti täysin poissaolollaan. Lähestulkoon ainoa hieno pätkä oli peruutus, joka oli tosi mahtava. Tästä olisi hyvin voinut antaa nollan, eikä olisi ollut yhtään epäreilua.

Zeta 8,5 - teki asennot oikein ja sai niiden teknisestä suorittamisesta kehuja. Pistemenetykset seilaavasta seuruusta ja siitä, että ohjaajan käännökset oli kaikkea muuta kuin teräviä kulmia. Huomasin saman itsekin jälkimmäisessä käännöksessä...

Ohjattu 8,5 - hidas merkille meno, nouto itsessään tosi hieno! Luovutus sivulle, tämä ok. Tuomari mainitsi erityisesti merkistä, muuten kehui noutoa.

Kaukot 0 - alkoi m-s. Mietin etukäteen, että onneksi, koska seisominen on vahvempi. Vaan kuinkas sitten kävikään? Koira nousee istumaan, eikä toisellakaan käskyllä seiso. Kolmatta en antanut, ja sehän johti koko kaukosarjan nollaamiseen (kaksi vaihtoa jää tällöin tekemättä). Loput vaihdot hyvät ja ekalla käskyllä. Olisko ollut ehkä vähän hitautta...?

Tunnari 0 - ihan oikeasti Lysti. Nyt saa kyllä koira puhtaasti syyt niskoilleen, tuo jos kuka osaa nenäänsä käyttää ja tietää mikä on homman nimi. Meni kapuloille hyvin, nappaa randomilla jonkun suuhunsa, pudottaa ja alkaa etsiä omaa. Ja varmastihan se oma sieltä löytyi ja palautui. Luovutus ok sivulla.

-

Kiertohässäkkä 0 - eipä se sinne kierrolle asti irronnut. Kuten ei kyllä eilen irronnut kukaan muukaan evl-koira. Mutta aina ei voi tietää, mikä olosuhteissa on se ratkaiseva juttu, ihmissilmään näytti ihan simppeliltä...

Eipä siis tulosta tällä kertaa. Seuraava suunniteltu koe on joulukuussa, katsotaan nyt miten sen kanssa tehdään. Nyt on osasuunnitelma jatkoon selvillä, loppuosa täytyy vielä saada pakettiin ja ajatus sen suhteen selväksi.

Tokoepäonni ei kuitenkaan päättynyt vielä eilisen osalta tähän. Olin ilmoittanut, että Lysti on käytettävissä voittajan ja avoimen luokan paikkiksissa häiriökoirana - osallistujia kun ei ollut riittävästi. Voittajan pestin luovutimme Jennille ja Riemulle extempore, mutta avoimeen Lysti osallistui. Harmillisesti viereinen koira kuitenkin kävi Lystin päälle, joten paikkaistuminen jäi osaltamme hyvin lyhyeen. Lysti oli kuitenkin niin pätevä, yritti viimeiseen asti istua aloillaan, vaikka toinen härkkii ja tökkii ympärillä. Missään vaiheessa Lysti ei sanonut mitään, koitti vaan päästä pois tilanteesta. Liian kauan tätä jatkui ja muutaman kerran ehti toinen koira purrakin, onneksi ei ilmeisesti ihoon asti kuitenkaan. Tilanteen jälkeen Lysti haukkui muutaman kerran, mutta rauhoittui hyvin. Onni on ihanat kanssakisaajat - heti paikkiksen jälkeen tuli yksi tuntematon kysymään, haluanko ottaa istumisen uudelleen hänen varman koiransa kanssa, ja saatiinkin pikaisesti tehdä paikkis koekehässä liikkuroituna. Vähän Lysti nojasi pois vieraasta koirasta ja piti korvia luimussa, mutta ei ollut poistumassa aloiltaan. Mitään draamaa tilanteesta ei ole puitavana - valitettava tapahtuma, josta toisen koiran omistaja oli kovin pahoillaan, koiralla ei vastaavaa ongelmaa ole aiemmin ollut. "Onneksi" häiriökoirana oli Lysti, joka palautuu tilanteista eikä jää miettimään tällaisiakaan - useampi ihminen tulikin ihmettelemään, miten se niin hyvin ja pitkään pystyikin olemaan paikallaan ja ylipäätään olemaan niin neutraali. Työvaihde on tuolla vaan niin vahva! Arkielämässä olisi taatusti antanut hammasta samantien, mutta töissä tehdään töitä ja piste. Pieni muru!

Tänään käytiin vielä paikkaamassa paikkista, kun saatiin taas kaksi uutta kaveria. Lysti oli tosi varman oloinen, korvat pystyssä ryhdikkäänä. Uskalsin siis mennä piiloonkiin, kurkkasin pari kertaa ja kehuin, hienosti ja varmasti pysyi. Tehtiin lisäksi vähän seuraamista, josta sain kaivettua haukun esiin - siitä palaute ja selän kääntö. Toimi hyvin, tätä täytyy alkaa tehdä jatkossa tasaisen varmasti aina. Lisäksi tehtiin jäävät, kaikki ok. Kaukot ok. Ohjatussa haettiin vauhtia merkille, lelupalkan jälkeen sinkosi oikein tehokkaasti. Myös kummankin suunnan nouto-osiot hyvät. Lopuksi vielä yksi hyppynouto, 95cm este ja ohjatun kapula. Luovutus eteen. Hyppy, haku ja paluu hyvät, palautus inasen vino mutta en valita.

Eilisen päivän Enne vietti metsäretkeilemässä vanhempieni kanssa, ja tänään molemmat pojat pääsivät ennen hallille menoa vetämään rengasta. Entsulle oli tuttua huttua, Lysti alkuun luuli olevansa kytkettynä johonkin, mutta tajuttuaan homman juonen ravaili hienosti eteenpäin kaukana edelläkin. Kiireessä ehdittiin kierään vain kolmen kilometrin lenkki, mutta ehkäpä se oli vallan sopiva aloitus. Tästä vähän oheistreeniä kickbikeilun rinnalle siis ;)

Kuvat ruskareissun kotimatkan yöpymispaikalta. Omien poikien lisäksi kuvissa koirakaverit Mirkku ja Charles.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti