Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2015

Ylitsepursuava treenimotivaatio(ko?)

Jo on ihmisellä vaikeaa! Ensin saa tuskailla, kun ei tunnu olevan motivaatiota oikein mihinkään lajiin, ja seuraavassa hetkessä haluaisi tehdä kaikkea mahdollista! Eilen aloitettiin viikkon vetotreeneillä, jatketaan torstain tokolla (Lysti) ja agilitylla (Enne) ja lauantain jäljellä ja esineruudulle (Lysti) sekä rally-tokolla (Enne). Jääkaapissa odottaa eukalyptus nose work -treenien jatkoa (Enne) ja eteisen laatikostossa frisbeet (Lysti). Lisäksi nti ohjaaja on ehtinyt suunnitella ensi kesälle jo haku- ja viestimahdollisuuksia (Lysti). Olisikohan aika hengähtää hetki ja ottaa järki käteen? :D


Joo. Sillä on karvaa. Vaikka muille jaettavaksi.

Eilisistä treeneistä muutama sananen. Lähdin tosiaan todella itselleni epätyypilliseen hommaan mukaan, suuntasimme nimittäin Lystin kanssa pk-seuramme vetotreeneihin. Lystillähän ei suinkaan ole ongelmia vetämisessä, mutta en luota siihen pätkän vertaa ohitustilanteissa. Pähkäiltyäni asiaa tovin jos toisen useamman ihmisen kanssa, alistuin kohtalooni ja päätin kokeilla, miten onnistuisi lelupalkalle juoksu ohituksissa. Aiemmat kokemukset kun ovat huskeista/risteytyksistä, joiden kanssa ei ole tällaisia tarvinut miettiä, tuntui lelupalkkaus todella kaukaiselta ja suoraan sanottuna typerältä. Mitään muutakaan ratkaisua en kuitenkaan keksinyt... Lystillä siis nousee kierrokset vetäessä niin tappiin, etten tiedä yhtään mitä se tekee ohituksissa. Saattaisi mennä ohi pää kolmantena (vai viidentenä?) jalkana, tai saattaisi keksiä vaikka sun mitä hölmöilyjä. Ja sitten kun niitä koiria on yleensä kickbiken edessä vielä se kaksi - Enne jo katsoisi vähänkään pahalla silmällä vastaantulijaa (Ennehän ohittaa kyllä ongelmitta), voisi sidekick vetää tästä omat johtopäätöksensä. No, eilen tehtiin siis vetoja lelupalkalle. Kierrokset nousi kiitettävästi jo heti lelun näkemisestä, mutta siitäkös vasta riemu repesi, kun eka koirakko lähti matkaan! Treeninä juostiin siis ylämäkeä niin, että ensimmäisenä lähti koirakko, joka pysähtyi puoli väliin, ja muut juoksivat yksitellen ohi. Lysti lähti ekalle pätkälle kolmantena, huutaen ja hiekka lentäen. Ohituksessa vähän vilkaisi toista koiraa, mutta jatkoi hyvin. Lelu oli apparilla mäen päällä niin, että Lysti näki sen koko ajan (en tosin tiedä tajusiko asiaa...). Tokalla kierroksella Lysti lähti toisena ja appari lelun kanssa mutkan takana piilossa. Ohituksessa ei vilkaissutkaan toista, ja vahvistekehulla yritti epätoivoisesti kiihdyttää (paha kiihdyttää, jos menee jo täysillä! Onneksi voi aina alkaa huutaa!). Hyvähyvä! Enempää ei tällä kertaa treenattu, sillä olen itse flunssassa ja jo nuo kaksi mäkilähtöä saivat sydämen hakkaamaan ulos rinnasta.


En tiedä miksi, mutta tämä on uusi hyvänmielen kuvani!

Lystin treeneistä jatkettiin vielä vetolenkille Epen kanssa. Enne on koko syksyn ollut vähän vaisu treeneissä - lähtee alkuun tosi hyvin, mutta hiipuu aika nopeasti. En tiedä, onko vauhti ollut sille liian kova (kickbike kahdelle koirallehan ei kyllä paina juuri mitään, ja jarruttaessakin vauhti herkästi kiihtyy turhan kovaksi), onko se kipeä, eikö vetohommat vaan huvita, onko se keksinyt pääsevänsä helpommalla kun jättää työt Lystille vai mitä ihmettä. Eilen teimmekin siis niin, että Lysti sai juosta alkumatkan vapaana ja Enne vetäen. Rauhallisella tahdilla veti hyvin, mutta edes alamäissä ei meinannut nostaa ravilta laukalle. Täytynee alkaa laittaa lisää painoa kickbiken perään molempien kanssa mennessä, ja sitten tehdä yhden koiran kanssa omat pätkänsä - Lystille vauhti ja Entsulle sen omaa tahtia. Katsotaan, miltä sitten näyttää. Varmuuden vuoksi aloitin Epelle vitamiinikuurin - tällaista haluttomuuttahan oli viime syksynä, kun se alkoi oireilla. Silloin ei koirasta löytynyt muuta kuin mystinen anemia. Noista vitskuista ei kuitenkaan ole haittaakaan, joten otetaan ne nyt oheen varoiksi. Vikalle kilometrille laitoin myös Lystin valjaisiin, ja on tuo pieni harmaa vaan ihan hämärä tyyppi. Siellä se mennä porskutti kuin ei olisi mitään koko päivänä päässyt tekemään.
  

Tänään voisi tehdä vähän nenätreenejä, Lystille esineruudun tai tarkkuusetsintää ja Epelle nose workia. Huomenna on Lystin fyssari, joten se menee rauhallisemmissa merkeissä. Onneksi sentään on mun tokoryhmä, ettei ihan tarvi harrastamatta olla ;) Jos joku lukija kaipaa treeniseuraa (nähtävästi melkein mihin vaan lajiin :D), yhteyttä saa ottaa!


Kuvat viikonlopun tokotreenien alkulämppäilystä.

2 kommenttia:

  1. Jännä, Hohdollahan kans tuota anemiaa (ja muitakin oireita siihen päälle) silloin tammikuussa :/ toi Lysti on kyllä veikeen värinen :)

    VastaaPoista