Sivut

lauantai 10. lokakuuta 2015

Lauantain tokotreenit

Tänään lähdettiin tokotreenaamaan, ja siskoni innostui lähtemään kuvaajaksi. Kerrankin siis kivoja treenikuvia! :) Molemmat pojat saivat tehdä pätkänsä, jonka jälkeen siskoni (ei-niin-koiraihminen) nauroi, että tekemisen meiningissä on kyllä "pieni" ero...

 Joko saa tulla?!

Lysti aloitti seuraamisella, ja kyllähän se pakka taas oli aivan levällään, kun tullaan ulos ja kentällä on treenitavaroita. Tehtiin siis ihan vaan kahta askelta taas, perusasennot normaalisti tai vasen jalka takana. Äänestä en antanut palautetta. Joutui korjaamaan lähes joka kerta, lisäksi huomasin oman yläkropan kääntyvän herkästi vasemmalle. Saatiin kuitenkin hienojakin toistoja. Seuruutreenin jälkeen muutama merkki, tosi hienoja! Näiden jälkeen kiertoa:


Lelupalkka on niin Lystin juttu. Se varmaan leikkisi vaikka maailman tappiin, jos vaan saisi :)


Mutta se kierto. Ensin ilman häiriötä, hienosti heti täydellä matkalla ja hyvällä vauhdilla ilman ajatustakaan pysähtymisestä.


Hienosti kierrosta pallopalkka taakse. Ihan suoraa taakse en uskaltanut heittää, kun en hahmottanut kuvaajan sijaintia :D


Seuraavaksi kierto kapulahäiriöllä, ei ongelmaa. Sen jälkeen kierto, pysäytys (ekalla käskin istumaan, jäi seisomaan. Istumisen uusinta, ei noutoa. Sen jälkeen uudelleen ja koira maahan. Nouto hyvä!

Kierron lisäksi Lysti teki myös ohjattua. Ensin palkka merkistä, tosi hyvä! Vein itse kapulat, vasemman haku. Merkki hyvä, lähti oikealle. Käskystä takaisin, uusi yritys. Lähti kohti vasemmalla olevaa kiertotötsää, hetken juoksenteli vähän pihalla, kunnes bongasi kapulat. Hieno nouto, vapautus kesken tuonnin. Uusi yritys vasemmalle, hieno ja luovutus upea. Viimeiseksi oikea, merkistä (hieno!) namipalkka merkillä, siitä eteenpäin oikealle. Lähti vasemmalle/keskelle/johonkin muualle kuin kapulalle, pysäytyskäskyllä stoppi ja hienosti oikealle. Taas upea luovutus!

Enne treenasi kiertoa ja noutoa.

 
Tässä kuvasarjassa oikein korostuu koiran motivaatio :D Lähtee hyvin, mutta kas! Jotakin mielenkiintoista olisi kauempana... ja toisessakin suunnassa vielä!


Ja toinen samaa sarjaa! Useampaan otteeseen sai käskeä koiran pois kapulalta (jolloin se nappasi kapulan mukaan tullessaan...). Seuraavalla kerralla otetaan kilpajuoksu - jos on aikaa katsella ja tutkailla ties mitä, saattaa ohjaaja ehtiä varastaa kapulan ensin...


Mutta kyllä sieltä asennettakin löytyi, kun vähän juteltiin!


Ja hienosti se luovuttikin, kun tämäkin muistuteltiin mieleen.

Kokonaisuudessaan Entsun treeneissä näkyi taas, miksi homma ei toimi. Rallya treenatessa se oli aivan eri fiiliksellä mukana, kun sai koko ajan tehdä kanssani. Nyt, kun pitäisi itsenäisesti lähteä tekemään, lähteminen on vaikeaa ja tekemisen motivaatio ihan mitä sattuu. Jotenkin en jaksaisi edes alkaa nillittää asioista, kun ei kerran koetulevaisuutta näillä näkymin ole. Ehkä täytyy alkaa vaan aina treenata yhdessä tehtäviä juttuja, ja katsoa muita sitten myöhemmin, jos sellainen tunne tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti