Sivut

perjantai 14. elokuuta 2015

Tehotokoviikko

Tämä viikko on keskitytty tokoon. Ja tokoon ja tokoon. Jatkossa toivottavasti osaan aikatauluttaa nämä eri lajit vähän toisella tapaa, ettei tarvi vuoroviikoin pitää paniikkitreenejä milloin mistäkin :D Viime viikon teemana oli tottis ja erityisesti metrin hyppy, tällä viikolla EVL ja - no, käytännössä kaikki liikkeet. Huoh. Mikähän idea mahtoi olla lähteä mukaan piirinmestiksiin koiralla, joka on aivan kesken vaadittavien liikkeiden osalta?! Vaan mehän lähdemme pitämään hauskaa, katkaisemaan ykkösputkemme ja katsomaan, miltä se EVL kokeissa näyttää ja tuntuu.

Paikkis on tällä hetkellä ok. Ainoa mahdollinen heikko kohta on istumisesta maahanmeno, jonka Lysti viime treeneissä ennakoi. Muuten en liikkeestä stressaa, ihmeitä saa tapahtua että muut osa-alueet menisivät pieleen.

Seuraaminen on... no, Lystin seuraamista. Paikoitellen tositosi hyvää, paikoitellen on paljonkin viilattavaa. Peruuttamista ollaan saatu parempaan kuosiin, mutta en usko että kestää vielä koesuoritusta...

Zetan asentoerotteluja ollaan tehty paljon. Jostain syystä seisominen ja istuminen ovat menneet sekasin molemmin päin, syytä en oikein tiedä. Liian vähän treeniä? Liian heikko pohja istumisen uudella käskyllä? Koira ei oikeasti kuuntele vaan arpoo? En ole riittävän selkeä? Koetta ajatellen veikkaan, että asennot tulee olemaan hitaat.

Luoksari pitäisi olla kuosissa, stoppiin ollaan saatu taas toivotunlaista voimaa, mutta maahanmeno on turhan hidas.

Ohjattu on aivan herran haltuun :D Jos saan koiran pysähtymään oikeaan asentoon merkille, ollaan jo voittajia! Kapuloiden vetovoima on tällä hetkellä turhan suuri, ja merkki on Lystin mielestä ihan yhtä tyhjän kanssa - miksi ihmeessä ei riitä, että merkin kautta koukkaisee ja jatkaa suoraa kapuloille?! Vasemman haku vahvempi (johtunee merkille menon suunnasta), oikealla lähtee herkästi keskikapulalle. Onneksi ollaan tällä viikolla saatu onnistuneita korjauksiakin, eli toivoa saattaa olla.


Ruutu, voihan ruutu... Tätä ollaan treenattu kokonaisena liikkeenä ihan liian vähän. Merkitön merkki on vähän siinä ja tässä - ajatus etenemisestä on, mutta suoraan meno on vähän hukassa. Korjausliikettä ei varmasti saada aikaan, jos ei osuta ringin sisään. Hahaa, saa siis nähdä! Kaiken hyvän lisäksi nyt, kun ollaan treenattu uusia juttuja, Lysti herkästi kiertää ruudun vasemman etumerkin ja stoppaa ruudun viereen :D Molemmat stopit Lysti tekee tällä hetkellä jostain syystä niin, että pyörähtää aika paljon vasemmalle - tähtäys pitäisi siis olla juuri eikä melkein kohdillaan, että osuu oikeaan paikkaan. Katsotaan tämän illan treeneissä, onko tilanne osteopaatin jälkeen edelleen sama (keväisestä metrisen kanssa yhteenotosta on nyt jäljellä kompensaatiojumit, jotka ovat voineet tätä ongelmaa aiheuttaa).

Kiertonoutohyppy tehdään (lue: yritetään tehdä) ekaa kertaa kokonaisena liikkeenä kokeessa. Nyt ollaan treenattu kiertoa, erikseen stoppeja eri asentoihin ja erikseen asennoista noutamista. Vaikein osuus tällä hetkellä on noutoon lähtö, jonka opettelu vaatisi näemmä Lystin kohdalla enemmän aikaa. Kierto onnistuu kyllä esteiden ja kapuloiden kanssa, mutta saa nähdä onnistuuko koetilanteessa ekalla kertaa - voi hyvin olla, että ei. Jos kierto-osuus menee nappiin, pysähtymisen ei pitäisi olla ongelma, kuten ei myöskään kapulan tuonnin ja hypyn. Haasteeksi nousee silloin vain koiran saaminen asennosta kapulalle...

Tunnarissa ollaan saatu mahtavia toistoja erilaisissa mielentiloissa. Hyvin on malttanut haistella, etsiä ja ennen kaikkea tarkentaa. Yhdellä toistolla nosti oman, pudotti, tarkisti ja toi. Vieraita ei ole tällä viikolla nostanut lainkaan.

Kaukot on... no, vaihtelevat. Oikeassa mielentilassa hyvät, vaikka inasen toista takajalkaa korjaakin. Väärässä mielentilassa etenee jopa puoli metriä, plaah. Mutta koska on paljon siistimpää HYPÄTÄ oikeaan asentoon (oli se mikä vaan....) kuin tehdä vaihto siististi.

Eniten itseäni stressaa uudet käytännöt - enhän vahingossa koske koiraan ennen liikettä, enhän vahingossa käyttäydy niin, että oma toimintani voidaan tulkita koiran suuntaamiseksi. Näistä on uusien sääntöjen myötä ollut paljon puhetta, ja ilmeisesti tuomaritkin todella kiinnittävät huomiota näihin seikkoihin. Ykkösasiana omassa mielessäni on kuitenkin se, etten saa olla epäreilu koiralle. Tehdään sillä tasolla millä osataan, tarpeen vaatiessa vaikka keskeytän kokeen, jos siltä tuntuu. Tiettyihin mahdollisiin (ehkä jopa todennäköisiin) virheisiin on toimintasuunnitelmat tehtynä - ja nämä toiminnot johtavat liikkeen nollaukseen samantien. Tärkeintä huomenna on, että meillä olisi molemmilla hyvä fiilis ja kivaa tehdä yhdessä. Toivon, että liikkeet olisi jaettua kahteen osaan, jotta saisimme välissä vähän hengähtää ja hengailla, keskittyä täysillä toisiimme.

Entsullakin olisi ollut mahdollisuus lähteä mukaan kisaamaan, kun yksi joukkueemme jäsenistä on näillä näkymin estynyt ja Enne on varakoiraksi ilmoitettu. Päätin kuitenkin, etten edes yritä lähteä sen kanssa tahkoamaan - uudet säännöt eivät yksinkertaisesti sovi Epelle ainakaan näin ulkona treenatessa. Se ei tykkää suorittaa kaukana musta, ja nyt uusissa säännöissä sen pitäisi tehdä kierto ja ruutu itsenäisesti. Vanhojen, tuttujen liikkeiden kanssa ei ole ongelmia, mutta uudet eivät yksinkertaisesti ole sille sopivia. Entsun kanssa olen tehnyt jo aikoja sitten päätöksen, että tärkeintä sen kanssa harrastamisessa on se, että molemmilla on hauskaa ja voimme nauttia yhdessä tekemisestä. Tällä hetkellä tekeminen ei ole sillä tasolla, joten katsotaan miten meidän tokouramme jatkuu vai jatkuuko mitenkään. Jahka hallikausi alkaa, voi homma muuttaa suuntaansa kokonaan - Ennehän on häiriöherkkä ja toisaalta toko ei ole sille Se Juttu, johon se jaksaisi panostaa täysillä. Sisällä treenaaminen on aina ollut Entsulle helpompaa, joten todennäköisesti jätämme tokoilut sisätreeneihin pääsyyn saakka vähemmälle. Ihme kyllä esimerkiksi tunnarikapuloiden etsiminen on tällä hetkellä Entsusta hirvittävän hauskaa, vaikkei se koskaan ole ollut kovin lahjakas nenän käyttäjä. Jospa jostain nenänkäytöstä saisi sille uuden harrastuksen - ainakin nose workia olisi hauska päästä kokeilemään höpöhöpö-mielessä.
Kuvat nappailtu eilen uudella rakkaudellani, vanhan järkkärin korvanneella tuliterällä pelillä. Hetki varmasti menee, että päästään samalle kartalle, mutta alku näyttää lupaavalta.

Ps. Onko muilla ongelmia kuvien lisäämisen ja niiden asettelun kanssa? Mulla on ollut aikalailla joka postauksessa joku ongelma, ja alkaa kärsivällisyys loppua tämän Bloggerin kanssa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti