Sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Hopee ei oo häpee - tokon piirinmestikset

Tänään kokeiltiin ekaa kertaa tokon erikoisvoittajassa, kun suuntasimme kerhomme joukkueen kanssa piirinmestaruuskisoihin. Uusien sääntöjen peloittamana paikalla oli hyvin maltillisesti koiria, ja joukkueitakin vain kaksi. Lystihän kisasi joukkuemestaruuden lisäksi yksilömestaruudesta, yhdessä kolmen muun EVL-koirakon kanssa.

Odotukset oman koesuorituksen osalta eivät olleet kovin korkealla, eivätkä ne varsinaisesti nousseet liikejärjestyksen nähdessäni - paikkisten jälkeen ensimmäisenä kiertonoutohyppyhärdelli, josta odotusarvona oli nolla, huolimatta eilisestä onnistumisesta. Oman käyttäytymisen merkitys kasvoi siis samantien entisestään. Tässä liikekohtaiset pisteet ja omat fiilikset, videota tulossa myöhemmin.

Paikalla istuminen: 10 - jäi hyvin ja rauhallisesti, istui jalat samoilla sijoilla (asento oli ihan ihmeellinen, siksi jäi selvästi mieleen :D) kun palasin.

Paikalla makuu ja luoksetuloa: 9 - ei ennakoinut maahanmenoa, meni ekalla käskyllä. Lysti oli rivissä viimeinen, eli meni vikana maahan ja kutsuttiin ekana. Luoksetulossa arvoin otanko eteen ja sivulle, päätin ottaa sivulle. Tuli ekalla käskyllä, mutta vinoon eteen - selvästi arpoi koirakin, ja päätyi tulemaan eteen, koska eteen on viime aikoina pitänyt aina tulla. Satikutia ohjaajalle, joka ei miettinyt asiaa loppuun! Eteen pyydettäessä olisi tulo ollut varmasti kauniimpi. Siirtyi hyvin sivulle käskystä.

Kiertohässäkkä: 0 - valmisteluissa oli selvä ajatus, mitä lähdetään tekemään. Ei kuitenkaan olla tehty liikettä liikkuroituna, ja tuo odottelupätkähän on todellisuudessa aika pitkä. Lähti käskystä kapuloille asti, iski epävarmuus, uudella käskyllä taisi kiertää kapulan ja tuli hypyn kautta takaisin.

Luoksetulo: 7,5 - vierasti pysähdysmerkkejä, olivat ilmeisesti epäilyttävät ja lisäksi aurinko heijasti niistä koiraa kohti. Molemmat stopit varovaisia, ei ollenkaan Lystin tasoa.

Kaukot: 8,5 - inasen liikkui, mutta olen tosi tyytyväinen! Liikkuminen oli minimaalista ja teki kaikki vaihdoit oikein ilman lisäkäskyjä. Olikohan viimeinen maahanmeno tosi hidas?

Ohjattu nouto: 7 - vasen. Lähti hitaasti, mutta stoppasi hienosti merkille! Vasemmalle lähtiessä kääntyi keskikapulalle, stoppasin ja lähetin uudelleen. Meni vähän epävarmasti kapulalle, rohkaistui laukalle vasta melkein merkin kohdalla. Eka kerta kun korjattiin vasemmalle mennessä (aina hyvä kokeilla ekaa kertaa kokeessa...), olen tosi tyytyväinen!

Tauko

Zeta: 9 - i-s-m, taisi olla vähän vino seisominen, lisäksi käänsi päätä perään niin että taisi ainakin etutassu liikkua. Muuten yllättävän hyvä, ei niin hitaita asentoja kuin pelkäsin!

Tunnari: 9 - L-mallinen kuvio, en tiedä nappasiko hajun jo kaukaa vai osaako muka katsoa mihin liikkuri oman laittaa, kun kapuloille päästessään aloitti oman vierestä, otti oman ja toi. Olin varma että oli väärä, kun ei tarkistanut kuin tuon aloituskapulan :D ravilla ainakin toi, meniköhän myös? Ja hei, ekaa kertaa tämä ilman virittelyjä, jee!

Ruutu: 5,5 - taas ohjaajan moka. Lähti merkittömällä hyvin, mutta stoppi valui ulos ringistä. Käskin uudelleen samalla käskyllä, joten koirahan lähti eteenpäin. Toisella korjauskäskyllä rinkiin, taas stoppi valui mutta pysähtyi ihan etureunalle. Ruutuun lähti tosi vinoon, kunnes bongasi. Kun oli nähnyt ruudun, hakeutui hienosti eikä ennakoinut s-m -käskyä. Seuraamiseen tosi vauhdilla, mutta kun löysi paikan, loppu ok.

Seuraaminen: 5 - siis aivan kamalaa. Olisin antanut nollan. Haukahteli muutaman kerran, paikka haki, perusasennot naurettavan hitaita... Huoh. Oli siellä sentään muutama ihan ok kohtakin, ja peruutus huomattavasti parempi kuin odotin (vaikkei noin pitkää pätkää vielä kestänytkään). Seuruu ihan ehdottomasti syyniin, ei tällaisella kehtaa toista kertaa kokeeseen mennä!

Yhteensä 214 pistettä, EVL3-tulos ja piirinmestaruushopeaa :) Voittaja oli varsin odotettu, heille tällä kertaa kultaa kakkostuloksella. Joukkuekisassa joukkueemme voitti kultaa - vallan mainio päivä siis!

Kokonaisuudessaan kokeesta jäi seuraamista lukuunottamatta oikein hyvä fiilis. Toko jäänee nyt toviksi taulle, mikäli ilmoitan Lystin vielä jälkikokeisiin tälle kaudelle. Tokon pariin voidaan palata sitten ihan urakalla hallikauden alettua. Varmasti ennen sitäkin treenataan, ja viikon päästä onkin taas Leiviskän Marin koulutus - enemmässä määrin kuitenkin sitten vasta myöhemmin syksyllä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kuvituksen uusia painikuvia eiliseltä. Koska mikä on siistimpää kuin nappailla tuollaisia hammaskuvia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti