Sivut

perjantai 28. elokuuta 2015

Elämme laiskoja aikoja, ystävä hyvä

Meillä on ollut varsin kokonaisvaltainen treenitauko kaikesta piirinmestisten jälkeen. Lystin kanssa käytiin Leiviskän Marin tokokoulutuksessa (keskityttiin keskittymiseen, joka on vähän hakusessa. Mustavalkoisuutta ja johdonmukaisuutta entistä enemmän - käskyjä totellaan heti eikä kolmen sekunnin päästä, ja vaikka kuinka olisi asenne "mä osaan tän", tehtävät tehdään silti täysillä loppuun asti! Saatiin hirvittävän hyviä toistoja ja selvästi näki, ettei Lysti niinkään mene häiriöihin vaan tekee kyllä satasella töitä mulle, mutta tehtävien ollessa Lykän mittapuulla liian helppoja, sillä on mielestään aikaa suorituksen ohessa esim. katsella ympärilleen.) ja yhtenä iltana tehtiin temppuja kotona. Siinä se. Edes lenkillä ei olla puuhasteltu mitään. Oma työkiire ja -stressi yhdistettynä loppukesän kiireiseen treenijaksoon teki tehtävänsä - nyt vaan ollaan, katsellaan ja fiilistellään lenkkeilyä.


Kisa- ja koesuunnitelmia ei ole, suunnitellut jäävät käymättä, koska fiilistä ei ole. Katsotaan, jos Lystin kanssa käytäisi vielä 2-luokan jälkikokeessa ja Enne pääsisi juoksemaan pari aksastarttia... Vielä ei kuitenkaan ole kalenteria katsottu sillä silmällä, tiedä sitten toteutuuko nämäkään ajatukset lopulta. Koirat ovat sopeutuneet tilanteeseen todella hyvin, ja varsinkin Lystin sopeutumiskyky yllättää joka kerta. Entsulle tilanne on vaikeampi, mutta toisaalta se ei samoissa määrin yleensä vaadi aivotyöskentelyä kuin Lysti - se siis pysyy tämän vuoksi aisoissa kuitenkin. Tuo yhden illan temppusessio oli aika hasardi, kun molemmat koirat puhkuivat intoa ja olivat valmiita mihin vaan - Enne jopa tarjosi itse toimintaa, mikä on aikalailla ennenkuulumatonta! (Mitä sen on väliä, että tarkoituksena oli koskea kuonolla ilmastointiteipin palaa, mutta Enne päätti ennemmin hakea pöydältä kaukosäätimen mulle :D)


Syksyn kohokohta kuitenkin lähestyy, ja treenien sijaan laitankin energiani mieluusti tällä hetkellä johonkin aivan muuhun - keväällä päätetty syksyn reissu Lappiin on kovan suunnittelun alla! Toiveissa olisi ehtiä ruskaksi pohjoiseen, mutta työaikatauluista johtuen saa nähdä, olemmeko inasin turhan myöhään liikkeellä. Pääasia kuitenkin on saada irtiotto arjesta upeissa maisemissa, oli ruskaa tai ei. Valmistautuminen reissuun on jo hyvässä vauhdissa, varustepohdinnat ja -testit käynnissä ja tarkemmat reittisuunnitelmat tekeillä. Retkien suunnittelu on itselleni iso osa koko retkeä, ja voinkin istua kartan ja tietokoneen (ja tällä kertaa näemmä myös puhelimen) ääressä tuntitolkulla miettien erilaisia reittivaihtoehtoja. Mitään ei ole tarkoitus hakata kiveen - mennään osittain myös sääolosuhteiden mukaan ja koitetaan välttää mm. pahimmat räntäsateet :D

Tarkoitus on lähteä matkaan kahden ihmisen ja 3-4 koiran voimin. Suuntaamme ensin Ylläkselle, vietämme alkulämmittelynä pari päivää tuntureita huiputtaen, jonka jälkeen tarkoituksen on suunnata Kilpisjärvelle. Erityisesti tässä vaiheessa astuu kuvioihin sääolosuhteiden tarkkailu - hirvittävän huonolla säällä saatetaan jäädä alemmas jatkamaan retkeilyä. Koska suunnitelmissa on hoitaa majoittuminen pääosin autossa, voi suunnitelmia onneksi muuttaa aika lennokkaastikin.


Harmillisesti työaikatauluni ovat olleet viime aikoina aika... no, erilaisia kuin suunnittelin, joten alunperin suunnitelmissa olleet harjoitusretket ja varustetestaukset ovat jääneet todella vähiin. Nyt pitäisikin koittaa ryhdistäytyä, jotta saisi riittävästi kilometrejä toisille vaelluskengille, testata takin vedenpitävyys käytössä (onneksi hätätapauksissa voi aina mennä suihkuun!) ja miettiä, millaiset housut olisivat hyvät sadesäitä varten. (Vaellushousuja on parit ja tykkään niistä erittäin paljon, mutta koska ovat vain vettähylkiviä, täytyy miettiä joku vaihtoehtoratkaisu kunnon sateita ajatellen.) Kameraan täytyy ostaa toinen muistikortti ja vara-akku. Miettiä, miten hoituu esimerkiksi puhelimen lataus. Tehdä ruokalistat reissua ajatellen ja tsekata, että trangia on kunnossa. Testata vaellussukat. Tehdä viime hetken päätös siitä, tyydynkö siihen etten ole löytänyt sopivia, kelvollisia reppuja koirille vai jatkanko etsintää vielä.  Etsiä hukassa oleva kompassi. Katsoa ensiapulaukun sisältö läpi. Tehdä lista kaikesta mukaan tarvittavasta ja katsoa, onko kaikki tavarat jo olemassa. Onneksi kaikki tämä on puuhaa, jota en muuhun vaihtaisi! Kuume lähtöön on jo kova ja veikkaan, että mitä lähemmäs reissu tulee, sitä enemmän pyörii mielessä vain lähtöön liittyvät asiat.  Saattaa siis olla, että tännekin tulee jokunen postaus koskien enemmän tulevaa reissua ja retkeilyä yleensä kuin (olemattomia) treenejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti