Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Stressi

Aargh! Sunnuntaina on Lystin ensimmäinen koetus uusilla tokosäännöillä, ja paketti on kyllä aivan tuhannen levällään. Vaiheessa on niin uudet kuin vanhatkin liikkeet, ja olisikin paikallaan tehdä jonkunlainen toimintasuunnitelma sunnuntain suoritusta varten. Kaikkia liikkeitä ei suoriteta, se on varma. Vaan mitä ja millaisella variaatiolla, onkin sitten toinen kysymys. Taitaa tämä ilta mennä näitä pohtiessa.

Ohjattu on hanskassa ilman merkkiä. Merkki on Lystin mielestä tällä hetkellä... noh, suoraan sanottuna aivan turha. Se voi mielestään juosta merkin ohi kapuloille, mutta ajatusta varsinaisesti merkille menosta ei ole. Kapulavarmuus on aikalailla nollassa, viime treeneissä keksi yhtäkkiä kiepata itsensä keskikapulle. Oikea oli vähän ruohikkoisemmassa kohdassa, liekö tämä syynä? Varmuus ja osaaminen ovat vaiheessa, se on selvä. Tyhjään lähetys on tosi hieno - kunhan etäsyys on juuri sen kymmenen metriä. Siihen se pysähtyy, annan käskyä tai en. Täytyy alkaa vahvistaa stoppia vähän pidemmälle, mutta saa nähdä miten käy... Kiertohässäköinti on tuhannen vaiheessa, häiriö on Lystille tosi vaikea, ja kapuloiden ja esteiden ilmestyessä menee pasmat aivan sekaisin. Lisäksi oma seisomislinjani on kuulemma ihan mitä sattuu, joten onko ihme, että koira lähtee vähän miten kuten. Kaukot hitaat, mutta tekniikka suht ok. Viimeksi s-m -vaihto kaikista huonoin, mitä ihmettä?! Seuraamisen peruutus hakusessa, ollaan nyt tehty lähinnä liikkeelle lähtöä ja muutamaa askelta toooosi hitaasti. Jäävät sentään on toimineet kivasti! Tunnaria ollaan tehty viimeksi ties koska. Huoh.

Maanantaina Lystiltä hieno jälki, 8/8 keppiä ja upea jana! Jes! Esineruutu vaikea (iso ruutu jyrkkään ylämäkeen), mutta kaikki kolme esinettä nousi. Palkka vasta tokasta, ei haitannut. Selvästi vaikea Lystille, kesti tovin ennen kuin irtosi perälle asti. Aika kuitenkin taisi riittää kaikkiin kolmeen esineeseen :) Nyt menee tottis syyniin, koska kohtahan meillä on jo koe luvassa, enkä ole kyllä uhrannut ajatustakaan kakkosluokan liikkeille. Kiloista olen sentään viskonut noudettavaksi...

Enne on lähinnä temppuillut, ja ollutkin ihan liekeissä siinä lajissa. Se osaa askeltaa jo takajalkansa saaviin ja aloittaa peruuttaen ryömimisen. Vähän Epe on tokoillutkin, mutta tällä hetkellä toivon lähinnä sormet ristissä, ettei piirinmestiksiin tarvita varakoirakkoa suorittamaan - aivan hasardia on luvassa, jos meidän täytyy mennä kehään!

Eilen käytiin jäljellä ja esineruudussa. Lystille esineruudussa vaikeat esineet: muovinen hiusharja, muovinen bussikortin kotelo ja aurinkolasit. Lasit ja harja hyvin, mutta koska ennen ruutua ei malttanut käydä pissalla, hyvän tovin etsimisen jälkeen meni ruudun sivuun kyykkäämään. Autoon miettimään toviksi, ja uusi yritys. Korttikotelo oli vaikea, mutta löytyi juuri, kun ajattelin antaa asian olla. Kivasti teki töitä koko ajan, joten tosi hyvä treeni! Lystille jälki heinikossa, ryteikössä ja tosi märällä suolla. Jana hyvä, jäljesti hyvin, mutta nosti keppejä vain 4/6. Kaksi vikaa merkkasi, mutta ei nostanut. Mitä ihmettä?! Nämä olivat eri puuta, ja nyt kun asiaa tältä kannalta ajattelen, on tällaisten keppien kanssa tainnut ennenkin olla ongelmia. Omaan nenään haisivat vähän oudolle, olisivatko jossain välissä homehtuneet vähän? Jäljen jälkeen heittelin näitä kahta metsään, kyllä Lykä sieltä ne etsi ja toi hyvin. Hmm. Entsulle noin 20 metrin suora, nami joka kolmannella askeleella. Söi alkunamit ja jäljesti, mutta askelnameja ei pysähtynyt syömään yhtäkään :D Loppunamit sitten kyllä, varmaan koska iso keko haisi niin voimakkaasti. Entsullekin voisi ehkä alkaa tehdä vähän vaikeampia juttuja, kun kerran näin liekeissä on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti