Sivut

torstai 16. heinäkuuta 2015

Nolla!

Enne kävi tiistaina Tampereella aksaamassa vallan virallisesti. Ilmoitin Epen agility- ja hyppyradalle, vaikka meillä hyppynolla jo onkin. Koska mahdollisuutta kahteen agilityrataan ei ollut enkä jaksanut ajaa tuntia vain yhden radan takia, käytiin juoksemassa hyppärikin.

Agilityrata oli ensin, ja lukuunottamatta toisena ollut a-estettä rata vaikutta todella kivalta ja meille sopivalta. Vähän kyllä pisti miettimään, kun kehän laidalla useampi kisaaja tuskasteli radan vaikeutta... Hämyesteitä ja vääriä mahdollisuuksia toki oli, mutta eivät nekään mun mielestä olleet mitenkään mahdottoman pahoja ja menin tutustumaan rataan todella innoissani.

Enne starttasi numerolla 19, joten tovi saatiin odotella. Jouduin jättämään auton aika kauas kentältä, joten varmuuden vuoksi täytyi koirakin hakea paikalle ajoissa. Enne vaikutti olevan kivalla fiiliksellä lähdössä radalle, joskin pahasti aavistelin, että ratamme kosahtaa jo a-esteelle. Ja no kas, kuinkas kävikään! Hienosti otti ylösmenon kontaktin, samoin alasmenon, mutta sitten lähti mopo lapasesta ja varasti eteenpäin. Säntäsin itse perään (tyhmä minä!) - hyppäsi hienosti seuraavan hypyn, mutta ehti sen jälkeen napata väärän hypyn ennen radalle paluuta. Hylly siis juuri siitä aalta, mutta sen jälkeen loppurata oli parasta mahdollista Epeä! Se keskittyi tekemiseen, eteni yhdessä mun kanssa, noudatti ohjausta, irtosi, mutta suoritti tarkasti. Loppurata oli ratavirheetön, vaikka se ei tietenkään tuota hyllyä poista :D Kamalan hyvä fiilis jäi kuitenkin!

Hyppäri saatiinkin sitten odotella kaaaauaaaan. Hyppäri vaikutti myös kivalta, joskaan ihan samanlaista jes-efektiä se ei saanut aikaan. Kivan virtaviivainen rata kuitenkin, joskin muutama linja täytyi huomioida ohjauksessa. Enne oli täynnä virtaa radalle lähtiessä, ja vähän jo mietin, miten mahtaa käydä. Välissä tuli jo hepulimurinaakin, mutta ihme kyllä paketti pysyi kasassa! Tuon radan jälkeen täytyy sanoa, etten tiedä missä välissä tuo koira on oppinut noin paljon estehakuisuutta, estevarmuutta ja irtoamista. Olimme sellaisessa flowssa, ettei ole moista nähty - itse keskityin pitämään koiraa silmällä koko ajan, ohjaamaan pitkään ja selkeästi ja antamaan Epelle tilaa suorittaa. Ja sehän suoritti! Irtosi, haki esteet upeasti ja säntäsi maaliin nollatuloksella! Murunen niin taitavana! Ihan ei kärkipaikkaa saatu pidettyä, mutta kakkoseksi Enne itsensä juoksi. Nyt hyvillä mielin kohti seuraavia kisoja ;)

Maanantaina jäljestettiin omatoimisesti, aika hasardia touhua. Epähuomiossa omatoimitreenareina oli tehty kaksi jälkeä osittain päällekkäin, ja Lystin kanssa päätettiin katsoa, pitääkö se saman jäljen. Aika typerä päätös sinänsä, kun molemmilla jäljillä oli luonnollisesti keppejä, eikä itselläni ollut tietoa kummankaan jäljen sijainnista. Korjailemaankaan en voinut ryhtyä, sillä milläs sitä olisin voinut vaikuttaa koiran toimintaan niin, että olisi varmasti ollut oikealla jäljellä. Janalle lähtö oli vino, mutta eteni hyvin. Eka keppi oli sopivasti jälkien risteyskohdassa, ja siinä vaiheessa Lysti vaihtoikin jäljen... Tällä pysyi kuitenkin hienosti, välissä tarkisteli ja yhdessä kohtaa lähti väärää jälkeä taaksepäin. Kutsuttaessa takaisin etsi hetken ja jatkoi hienosti samalla jäljellä. Harmillisesti vikalla suoralla vaihtoi kulmana toiseen jälkeen. Tästä jouduin ottamaan pois ja lähettämään uudestaan jälkeä etsimään (tämän ns. väärän jäljen viimeinen keppi oli ihan hollilla, enkä halunnut koiran palkkautuvan vaihdon jälkeen). Hetki meni, mutta löysi jäljen ja viimeisen kepinkin. Treeninä aika huono noin tarkemmin ajateltuna, mutta Lysti teki hienosti töitä. Keppejä nousi 9, yksi ekalta jäljeltä ja 8 tokalta. Kaksi toka jäljen keppiä jäi maastoon. Tähän perään olisi varmaan hyvä saada harhajälkitreeniä niin, että harhoilla ei keppejä ole... Tällä hetkellä tosin jälki vie voiton kepeistä, joten liekö sekään toimiva ratkaisu. Täytyy jutella ensi maanantaina kouluttaja-Ramin kanssa.

Esineruudussa kaksi esinettä hyvin, sen jälkeen etsi hyvän tovin. Joku herkullinen haju tuli nenään ja Lysti nosti jalkaa. Kesken etsimisen. Sehän ei meillä vetele, ja koira päätyi aika haipakkaa autoon. Hetken siellä oltuaan otin uudelleen muistelemaan käytöstapoja ja lähetin pissapaikan vierestä etsimään. Eikä muuten värähtänytkään koko koira, säntäsi miljoonaa takareunaan asti ja aloitti työt. Toiminee siis tällainen palaute, toivottavasti ei tarvitse jatkossa turvautua tähän kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti