Sivut

torstai 30. heinäkuuta 2015

Back to basics!

Viime päivityksen stressin seurauksena on tokoiltu. Ja tokoiltu ja tokoiltu. No, ollaan vähän muutakin tehty, mutta kyllä tuo toko on lohkaissut leijonan osan viime aikojen treeneistä. 

Lauantaina Enne kävi Hausjärvellä juoksemassa pari hyllyrataa agilitykisoissa. Kamalan kova meno ja meininki sillä oli, ja juoksikin ihan eniten täysiä ja miljardia. Ihan ei käskyjä kyennyt noudattamaan tai olin itse ohjaukseni kanssa auttamattomasti myöhässä (kiitos ihanan juoksupätkän, johon ei näillä polvilla yksinkertaisesti pysty...). Mutta kylläpä sillä olikin kivaa! Viimeistä ykkösten nollaa metsästetään siis edelleen, mutta eipä meillä mikään kiire ole. Onneksi lauantaina sai kuitenkin juhlia, kun Lystin Riemu-veli ja omistajakartturinsa Jenni hakivat viimeisen nollansa ja siirtyivät sitämyöten kakkosiin - hyvä murut! 

Tyytyväinen aksailija ratojensa jälkeen.

Sunnuntaina oli sitten Lystin koetuksen vuoro, kun suuntasimme Vantaan Koivukylään kokeilemaan uusia tokosääntöjä harkkakokeeseen. Kokemus oli aika hurja, ja kyllä vaan huomasi, miten paljon on tekemistä paitsi uusissa liikkeissä, myös vanhoissa! Esimerkiksi seuruu on aivan levällään, ei pelkkä peruutusosio, vaan koko paketti lähtien perusasennosta. Aargh! Nyt siis tehokuuriin perusjutut - seuraaminen, jäävien nopeus, luoksarin stoppien nopeus, ylipäätään tekemisen ehdottomuus. Sunnuntaina Lysti teki kyllä, mutta moni juttu oli vähän sinne päin, "kunhan ehdin"-asenteella. Jännitin itse tosi paljon, liekö tämä taas reaktiota siihen?

Liikkeet suoritettiin kahdessa osassa, lisäksi toki paikallaolot ensin yhdessä. Pisteitä harkkakokeesta kerrytimme yhteensä 136, ja ne jakautuivat seuraavasti:
- paikallaolo, osa 1: 10, istui ilmeisesti siis hienosti
- paikallaolo, osa 2: 9, malttoi istua, vaikka käskytin vikana maahan (jee!). Vähän hidas maahanmeno, makasi hyvin. Luoksetulossa vähän hämillään, tuli eteen (!!!). Eteentulo vähän vino, oli tulossa sivulle, mutta muutti mieltään viime hetkellä. Sivulletulo ok, istui nätisti liikkeen loppuun saakka.
- seuraaminen: aivan kamala. Aloitettiin peruutuksella, joka meni ihan penkin alle. Paikka haki, perusasennot hitaita, jossain jouduin käskemään istumaan. Juoksuseuraamista aika pitkä pätkä, keuli ja loikki (on kuitenkin ollut joskus pahempikin). Jossain kohtaa räyhähti, en muista missä. Täyskäännökset kamalia.
- zeta: seiseominen oli ainoa, jossa luotin koiran tehneen oikean asennon. Asennot toooosi hitaita. Puuh.
- luoksari: Kaksoiskäsky maahan. Ja ne stopit... Mihin on hävinnyt meidän napakat ja hienot pysähdykset?!
- ruutu: 0 - Etutassut yli merkittömän eturajan. En korjannut. Tässä juttelin tuomarin kanssa, liekö se sekoittanut pasmat, kun ei irronnut ruutuun. Kun lopulta sain Lykän ruutuun asti, kiersi se vasemman etumerkin enkä saanut millään stopattua ruutuun. Voi apua... Ei tehty loppuosaa ollenkaan.
- kertohyppynouto: 0 -Jenni kävi näyttämässä kierrettävän merkin. Kävelin hyppyjen linjalle ja lähetin. Eipä onnistu ei, koska noutokapulat hei on tässä matkan varrella hei! Muutaman säädön jälkeen lopulta kiersi, mutta olipa vaikeaa. Lisää häiriötreeniä ja paljon!
- ohjattu: 0 - Vein merkille, lähetys (vasen). Tämä oli hieno! Luovutuksessa tuli vinosti eteen, oli tulossa sivulle tässäkin, kunnes muutti mielensä.
- tunnari: 0 - lähti hyvin, haisteli hyvin - ja yhtäkkiä bongasi reunimmaisen, oli kauhean iloinen napatessaan ja tuodessaan sen. Tuomarikin ihmetteli, kun koira näytti niin kovin iloiselta nähtyään tuon kapulan. Tämä meni multa aivan ohi, ymmärtäisin jos Lysti menisi väärällä asenteella, ymmärtäisin jos se ei haistelisi vaan toisi ensimmäisen, mutta tätä en yksinkertaisesti ymmärtänyt. Unohtiko se tehtävän kesken kaiken vai mitä ihmettä?!
- kaukot: Lystin kaukoiksi tosi hienot! Jäi vinoon ja meni maahan hitaasti. Inasen liikkui takajalat, mutta ehdottomasti meidän paras liike ko. päivänä!
Kokonaisuudessaan: treeniin perusasiat! Perusasennosta lähdetään liikkeelle, se on saatava kuntoon! Mustavalkoisuutta kaikkeen, unohdetaan koko sivullaluovutukset ja luoksarin sivulletulo, otetaan kaikki eteen, josko se kasvattaisi varmuutta näihin. Ja nyt lienee aika tehdä päätös, mitkä asiat jätetään treenaamatta piirinmestiksiin - kaikkea tätä ei ole edes reilua yrittää saada kasaan näin lyhyessä ajassa (kun välissä on vielä yksi jälkikoekin). Jennille jo sanoin, että jossain kohtaa tuntui siltä, ettei koko reissu ollut koiraa ajatellen edes reilu. Siinä hilkulla kuulemma - onneksi on koira, joka ei ota tällaisesta itseensä!

Tässä suoritukset videolla, jaettuna suoritusten mukaisesti kahtia. P

Nyt ollaankin kotona treenattu ihan vaan perusseuraamista, perusasennon tarjoamista (tätähän ei muuten enää meillä ole!) ja sitä peruuttamista seinän vieressä. Hirveän hyviä pätkiä, nyt vaan malttia itselle ja paljon treeniä. Jääviä ja luoksarin stoppeja ollaan tehty vauhtijuttuina, eiköhän nekin sieltä löydy. Puiden kierrosta asentoja, nämä tosi kivoja! Temppuillessa huomasin, että Lysti taitaa olla vähän jumissa - tätä täytyy tarkkailla, josko näillä olisi yhteys. Sisällä ollaan tehty kiertoa leluhäiriöllä, eilen mukana myös kapulat. Olohuone ei ole kovin ihanteellinen paikka tähän treeniin, täytyisi päästä hiekkakentälle tai maalata toinen tötsä jonkun muun väriseksi. Eiköhän se tästä taas...

Enne teki myös kiertoa, olen nyt ottanut senkin kanssa vähän tiukemman linjan ja puuttunut pahimpiin häröilyihin. Katsotaan, millä aikataululla sen osalta saataisi liikkeet riittävään kuosiin. 

Viime viikon kylpyläreissu oli melkoista luksusta - huksis pääsi oikein nojatuolille nauttimaan suolahuoneesta! Puolen tunnin uintisessio on aika passeli molemmille pojille, toivottavasti tämän saisi syksyn tullen säännöllisemminkin ohjelmaan.Pätevät mustikanpoimijat pääsivät mukaan marjanpoimintaan. Ei tiedä pääsevätkö toiste, kun oma-aloitteisesti keksivät homman juonen ja sain kilpaa kerätä näiden hirmujen kanssa... :D

Sunnuntain huonon päivän päätteeksi käytiin lenkillä ihanan auringonlaskun aikaan - jäipä ainakin osa huolista ja murheista sille reissulle!

Ja loppuun vielä kevennys: kun on kaksi koiraa, joista toinen luovuttaa noutoesineet edessä ja toinen sivulla, oli pakko koittaa ottaa kuvaa tilanteesta. Enne ei oikein tätä treeniä arvostanut ja sen kanssa keskusteltiin aika pitkästikin kapulan pidosta, pikkuaussie sen sijaan napotti hyvät tovit kapula kauniisti suussa isoveikan kanssa tapellessani...


(Aargh, olen niin solmussa näiden päivitysten kanssa, kun en tätäkään saanut heti julkaistua. Nyt alkaa mennä jo päivätkin sekaisin, mutta pikalisäyksenä kerrottakoon, että tämän tekstin kirjoittamisen (=tiistaiaamu?) jälkeen ollaan käyty jäljellä: Lystille 10 kepin muistutusjälki, yksi jäi, parista joutui huomauttamaan. Tähän täytyy nyt oikeasti puuttu, kokeeseen asti mennään kotikonstein, sen jälkeen on onneksi paluu treeneihin ja päästään pureutumaan ongelmaan. Entsulle namiton, palkkapurkillinen jälki, jossa kulma. Nenä ylhäällä ajoi, kulmassa hukkasi mutta tajusi (!!) ja hienosti päästiin purkin luo. Jee!

Lisäksi Lysti on tokoillut, eilen saatiin ekaa kertaa ehjä kierto kapula- ja hyppyhäiriöllä. Eiköhän tämä tästä vielä...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti