Sivut

torstai 21. toukokuuta 2015

Jos metsään haluat mennä nyt

Lysti on aloittanut jälkikautensa vallan mallikkaasti. Treeneissä jäljet on sujuneet mainiosti (sitä yhtä peurahukkaan lukuunottamatta), kepit on löytyneet kivasti ja janat (...lähetyslinjat!) ovat olleet hienoja. Myös esineruudut ovat sujuneet tosi hyvin - koira irtoaa hyvin ja availee nenänsä kivasti. Vauhtia riittää, tykkään. Nyt pieni onkin ilmoitettu ensimmäiseen alokasluokan kokeeseen, katsotaan miltä homma näyttää, kun pakkaan isketään oma jännitys!


Pienen lisäjännitysmomentin koeasiaan on tuonut tottiksen esteet. Ylipäätään olen edelleen huolestuttavan ulapalla koko tottisosuudesta, mutta tämän viikon maanantaina Lysti suoritti ensimmäistä kertaa molemmat esteet 650 gramman kapula suussa. Miten niin meni tiukille ;) Nyt vielä treeniä eteenmenoon sekä luovutusten ja luoksetulon eteentuloon, meillähän kun kaikki tapahtuu suoraa perusasentoon... Näistä en jaksa stressata kuitenkaan - jos koe niistä jää kiinni, siinähän jää sitten. Kokeeseen mennään haistelemaan koetuulia ja katsomaan, miltä meno uudessa tilanteessa näyttää. Tavoitteita ehtii suunnitella sitten myöhemmin :)


Ennekin on päässyt tositoimiin, kun käytiin viime perjantaina agilitykentällä ihan liian pitkästä aikaa. Enne oli liekeissä, teki tarkkaa työtä ja kuunteli hyvin. Pitkästä tauosta huolimatta kontaktit muistui mieleen ja kepeille lähti oikein sähäkästi. Nyt, kun doping-varoaikakin alkaa olla ohi (pitäisi katsoa se tarkka päivä - kenties onkin jo mennyt!), voisi availla kisakalenteria sillä silmällä... ;)


 Tokon suhteen tarkoitus oli viettää hiljaiseloa. Jännittävää kyllä, heti kun oli suunnitelmissa ihan "luvallinen" loma, kasvoi motivaatio aika huimasti! No, katsellaan ja kuulostellaan - kokeisiin ollaan joka tapauksessa menossa vasta uusilla säännöillä, vaikka kuinka muuta yritetään ehdotella. En viitsi varailla Entsullekaan paikkaa kokeista, koska sen suorittaminen on aina vähän epävarmaa, enkä tässä yleisesti vallitsevassa koepaniikissa halua viedä kenenkään oikeasti paikkaa haluavan mahdollisuutta osallistua kokeeseen. Katsotaan sitten uusien sääntöjen tullen tilannetta Epenkin kanssa. Jos ei innostuta vaihtamaan ralleilun puolelle...


Kuvituksena tänään poikien leikkiotoksia 10.5. Pokkarillakin olisi varmaan saanut parempia kuvia, ei vaan tuo vanha järkkäri enää pysy lennokkaiden koirien perässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti