Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

JK1 Lysti!

Uskomatonta. Korkkasimme tänään Lystin kanssa jälkikoeuramme. Jännitys oli aika korkealla, mutta samalla uskomattoman hyvä fiilis. Koepaikalla sain arvonnassa numeron kolme - ihanteellinen numero meille ensimmäiseen kokeeseen! Ehdin tottiksissa nähdä ensimmäisen suorituksen (luettuani yöllä koeohjeita, ei kaikki ollut ihan kristallinkirkasta...), mutta en joutunut odottamaan kovin kauaa. 

Koe alkoi maastoilla. Lystin jana meni vähän huonosti, kiitos jännittyneen ohjaajan. Koira siis lähti hienosti tekemään töitä ja eteni suoraa, mutta ei valitettavasti janan suuntaisesti :D Tuomari ehti jo käskeä takaisin janalle, mutta koira oli ehtinyt jäljelle ja tuomari totesi, ettei tarvikaan. Vitoskepille asti jälki eteni oikein kivasti, välissä Lysti otti eläimen jäljen, mutta luopui siitä itse ja palasimme takaisin omia jälkiämme. Hienosti Lykä nappasi oikean jäljen, ja löytyihän se kutonenkin :) Janalta tuomari nappasi kaksi pistettä pois vinosta lähdöstä.

Esineruudussa Lysti lähti vähän tavallista hitaammin, mutta nenä selvästi auki. Hetken kierteli, päätyi tarkistaan oikeaa reunaa takarajalle asti, ja oikeassa takakulmassa sai hajun esineestä. Aika kauan joutui tarkentamaan, mutta teki keskittyneesti töitä ja jatkoi esineen löytymiseen saakka. Palautus ja luovutus hienot. Esineruudusta täydet pisteet.

Alunperin lähdin kokeeseen asenteella, että maastot selvitetään niin hyvin kuin mahdollista, ja koe saa sitten vaikka kaatua tottikseen. No, eihän se kovin kaunista katseltavaa ollutkaan, seuraaminen Lystin huonoin IKINÄ (sentään parempi valmistelevissa osuuksissa - tuntui, ettei itse seuraamisliikkeessä tajunnut olevansa seuraamassa ollenkaan) ja kaikki kapulan luovutukset suoraa sivulla :D Eihän näitä tässä jankattukaan, mutta niin vaan on jäänyt syvälle sivulle tulo. No, treenejä jatketaan! A-esteelle jäi jostain syystä keikkumaan harjalle niin, että jouduin antamaan kaksi noutokäskyä. Ylipäätään tuomari toivoi innokkaampaa tekemistä (niin, se tokokoiran korrektius...) ja nopeampaa toimintaa. Lysti oli vähän tavallista hitaampi, mutta pääasiassa sen tekemisen vauhti oli kyllä omaan silmääni ihan kohdallaan. Itse olen alusta lähtien ollut liikkeellä sillä asenteella, että tottis täytyy olla sen verran kuosissa, ettei mahdollisesti karsittavissa kokeissa jää siitä kiinni, mutta muutoin saa kyllä tehdä tokokoiran asenteella - otetaan sitten ne pisteet maastoista ;)

Kaiken kaikkiaan käsissä on sellainen napero, että onnenkyynelet on niin lähellä! Tuloksena 283 pistettä (maasto 198, tottis 85), 1-tulos, 1. sija, JK1. SUURI kiitos kaikille tukena olleille, niin koiraihmisille kuin niillekin, jotka tukevat itselleen vieraassa harrastuksessa. Erityiskiitos menee Ramille, joka koepäivän aikanakin oli puhelintukena pariinkin otteeseen kesken oman kokeensa. Mahtavaa saada treenata tällaisen gurun opissa, joka ohjeistaa, auttaa ja haastaa. Ja mahtavaa, että käsiin on luotettu tällainen koira, jonka kanssa tie on auki mihin vaan. (Ja kyllä, ne onnen kyyneleetkin sai jo silmiin.) Lysti ❤
2 kommenttia: