Sivut

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Pätevää treeniä

Treenipäivitykset laahaavat tehokkaasti jäljessä, joten koitetaanpa pikakatsauksella ottaa tilannetta kiinni. Lapin reissun tekstiosuus alkaa olla kasassa ja kuvia vailla, tämän illan jälkeen on taas tokokoeasiaa ja reissun rekikoirakisaosuuskin pitäisi saada kasaan. Jospa siis puretaan sumaa pikaisella katsauksella treenirintamalle.

Oikeasti ollaan oltu tosi laiskoja. Naureskelin juuri eilen, miten tämän illan tokokokeeseen mennään kyllä niin takki auki ettei tosikaan - lahjattomat treenaa, me osataan kyllä :D No, ehkä sitä vähän olisi jotain voinut tehdä kuitenkin, kun viimeksi edellisessä kokeessa on tehty kokeenomaisena ruutu ja hyppynouto, perjantaina treenattiin yksi (1) tunnari (mutta niin hieno!) ja todettiin metallikapulan kanssa olevan suuria ongelmia. Seuraamista sentään on jo bh-koetta ajatellekin tehty, sekä treenattu askelsiirtymiä sivuille ja taakse. Paikkis on tehty kokeen jälkeen mölli-bh:ssa ja nyt varsinaisessa kokeessa lauantaina.

Eilen koitin tehdä viime hetken ryhtiliikkeen ja tehtiin ruutu lelulle ja pari metallia pallopalkalla. Hienosti nousi kapulakin, kun tiedossa oli palkan laatu. Toivottavasti kantaa läpi tämänkin illan. Mutta aika siistiä, hyvällä tuurilla meillä on enää kaksi metallinoutoa kokeessa ja sen on siinä! (Tai vaihtoehtoisesti aikas montakin enemmän...!)

Lauantain bh:n jälkeen käytiin agilitykisojen laidalla tokoilemassa pikaisesti: vähän kaukoja (puuh, liikkuupa se eteenpäin erityisesti istu-seiso -vaihdossa!) ja luoksetulo. Luoksaria ollaan tehty myös lenkeillä, koska totesin Lystin tietävän paremmin, koska ja miten liike jatkuu. Oli siis aivan sama, mitä sille sanoin, naperohan lähti tulemaan luokse ja lujaa, vaikka käskysanana olisi ollut "silakka" tai "käsky". Näiden suhteen tehtiinkin häiriötreeniä omilla mukakäskyillä, ja taisi joku ajatuksen siemen jäädä pienen päähän itämään. Sekä pysähdys että maahanmeno saisivat olla napakampia, mutta ajatus on selvästi oikea.

Ja käytiinhän me toissaviikon sunnuntaina jälkileirilläkin! Lysti oli äärettömän pätevä (suorastaan hämmentävän pätevä, nyt ei todella ole mitään syytä vitkuttaa kokeisiin menoa...). Päivän aikana tehtiin kaksi esineruutua: pienessä Lykä teki töitä oikein kivasti ja löysi esineet hyvin. Isompi oli selvästi haastavampi (vitsi, koekokoinen ruutu on oikeasti ISO!). Ruutu oli tallattu jo useampi tunti etukäteen ja esineet jätetty samalla. Lysti oli ensimmäinen koira, ja vaikka se hienosti teki töitä, kesti sillä aikansa löytää esineet. Ensimmäinen nousi kivasti, toiselle sai tehdä töitä tosissaan. Monesti kuulemma oli lähellä, mutta - johtuiko sitten tuulesta vai pitkästä välistä ruudun teon ja suorituksen välillä - ei saanut hajua nenään. Lopulta löytyi toinenkin, ja loistavasti ihan takakulmasta (viime kesänä haasteena oli saada koira irtoamaan itsevarmasti apua kyselemättä perälle asti). Ruutujen jälkeen vielä jälki, 560 metriä (meni kuulemma vähän pitkäksi...), kulmat ja ekaa kertaa piikki. 12 keppiä, joista Lysti löysi 13 xD Harmillisesti tuo yksi harhakeppi löytyi jo heti janalta, joka muutenkin oli hieman hakusessa - ei ihme, ettei koira oikein edennyt, kun bongasi hajun edellisen päivän jäljeltä jääneestä kepistä. No, katsotaan seuraavalla kerralla, onko tarpeen tehdä ihan erillisiä janatreenejä! Kovasti Lykä sai kehuja, ja olihan se nyt uskomattoman hieno pieni. Näki, että rankkaa oli, mutta hienosti tsemppasi loppuun saakka. Itse sain noottia siitä, että jään herkästi odottamaan liian suurta vahvistusta kulmissa, tässä on riski saada koira epävarmaksi. Kouluttajan mukaan sillä ei kuitenkaan ole ajatustakaan lähteä muualle kuin jäljelle, joten taas pitäisi vaan luottaa koiraan.

Enne on viime aikoina vaan höpöillyt, nyt kun haava alkaa vihdoin olla kunnossa, täytyy senkin kanssa tehdä treenisuunnitelma ja alkaa miettiä, mitä ja miten lähdetään treenaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti