Sivut

tiistai 3. helmikuuta 2015

Valmistautumista koekauteen

Lystille on katsottuna muutama voittajaluokan tokokoe keväälle. Viime fyssarikäynnillä fyssari suositteli vesijuoksumattoa harjoittelun tueksi, kokonaisvaltaisen kropan käytön ja koko liikeratojen edistämiseksi. Mitään varsinaista vikaa, joka harjoittelua vaatisi, ei ollut, vaan vesijuoksu tulisi nimenomaan muun harjoittelun tueksi. Myös Enne olisi varmasti hyötynyt vesijuoksusta, sillä sairastelun jälkimainingeissa se on edelleen todella lihasköyhä. Valitettavasti kahden koiran vesijuoksukäynnit olisivat kuitenkin lohkaisseet niin suuren loven budjettiin, että tässä vaiheessa se ei lisätreeninä ollut mahdollinen vaihtoehto.


Vesijuoksun sijaan ollaankin nyt sitten käyty uimassa OnnenKoirassa. Ostin pojille kuuden kerran sarjakortin, jolloin mukaan kokonaiseen altaaseen mahtuu lisäksi kaveri tai pari. Olemme käyneet kylpylässä nyt kaksi kertaa, viime viikon maanantaina sekä eilen. Seuraava kerta on varattu ensi keskiviikolle. Kerran viikossa uiminen näyttää olevan aika sopiva rytmi - Lystin tekniikka on parantunut jo nyt huimasti, molemmat pojat menevät altaaseen mielellään itse ja Enne saa jo uida vapaana! Varsinkin Entsulle uinti on todella hyvä kuntoilumuoto, jo 20 minuutin kohdalla siitä alkaa näkyä väsymisen merkit (jotka tosin pätevät vain uimiseen, juoksuhepuleita voisi silti vetää vallan mainiosti!). Lysti ei uidessa näytä väsyneeltä, mutta kyllä vaan iltaisin on ollut kotona rauhallista ;)


Nyt oman flunssani jälkimainingeissa pojat ovat päässeet mukaan myös vaihtoehtoiseen hoitoon - suolahuoneeseen. Suolahuone auttaa erityisesti iho-ongelmiin sekä hengitysteiden ongelmiin. Molemmat ovat näiltä osin kunnossa, mutta hoidosta ei ole haittaakaan. Erityisen positiivista uinnin jälkeen tapahtuneessa hoidossa on ollut poikien rauhoittuminen huoneeseen. Lysti on valloittanut tuolin, jolla istuu tai makaa, ja Enne parkkeeraa samaan kulmaan turvaan. Ei hötkyilyjä tai tyhmäilyjä, vaan rauhallista oloa. Alla kuvassa Lysti ja siskonsa Beea (Popotin Caramel) suolahuoneessa.Kokonaisuudessaan uinti on tuntunut toimivan hyvänä lisänä muun liikunnan ja treenin ohessa. Katsotaan, miltä tilanne näyttää, kun tuo kuuden kerran kortti ollaan käytetty - tällä hetkellä toinen samanlainen perään ei tuntuisi huonolta vaihtoehdolta. Katsotaan kuitenkin, miten tilanne kehittyy, miten elämä aikatauluttuu Lystin kisojen suhteen (ja päälle tietysti myös Entsun agilitykisat, joihin uiminen on myös loistava tuki).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti