Sivut

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Uudet rukkaset!

Eilen otettiin Entsun kanssa kenraaliharjoitukset ennen tämän päivän kisoja.  Hienoa aksaa, ohjautui ja kuunteli tosi hyvin. Tosin Eps oli vähän hitaan tuntuinen... Täytyy pitää silmällä, oliko tämä vain joku hetkellinen juttu vai alkaako ihmeellinen oireilu taas :(

Tämän päivän starteista ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville tai muillekaan. Ekalta radalta aika jees vitonen, toinen hirveä hylly. Enne oli vähän outo tokan radan jälkeen, täytyy katsoa anaalien tilanne.
Uutena vähemmän kivana juttuna Enne varasti molemmat lähdöt! Ekan radan vitonen keinulta, jota ennen karjaisin kauniin naisellisesti käskyn, ja Enne meni ihan hämilleen - hups :D Muuten pysyi näpeissä, vaikka vähän keulikin. Toisella radalla heti kolmannella esteellä ongelmia, sain vielä luotsattua pari estettä, sen jälkeen väärään päähän putkea. Jostain syystä itsellä ei ollut oikein fiilistä koko radalla, ja tuo väärään päähän menokin oli sellainen, etten edes yrittänyt saada koiraa oikeaan päähän. Tämä kuitenkin oli kohta, jonka jo rataantutustumisessa tiesin olevan meille haastava... No, ehkäpä ens kerralla on itselläkin fiilistä kisaamiseen. En tiedä, mitä noiden kahden radan välillä tapahtui oman pään sisällä, kun ekalla radalla olin vielä ihan innoissani. Pöh.

Lysti on nämä kaks päivää tokottanut. Eilen tehtiin hyppynoutoa vaikeutettuna: lähetys hyppäämään, pysäytys seisomaan, hyppy käskytettynä takaisin. Tämän jälkeen koko liike. Ei välipalkkaa. Sujui hienosti, kuunteli hyvin, vaikka ilme olikin tasoa "heeeei, ei tähän tämmöstä kuulu!" :D
Tämän jälkeen kapula lähes esteen vasemmalle puolelle esteen tasolle, lähetys hypyn kautta hakemaan. Harjoitus oli kamalan vaikea Lystille, ja se joutui tekemään paljon töitä päänsä sisällä. Hienosti kuitenkin jaksoi keskittyä ja tsemppasi, saatiin muutama onnistunutkin. Tällaisia treenejä täytyy vaan tehdä lisää, kapulalle meno oli jo huomattavasti parempi, vaikka heittäessä kyttää edelleen.

Tehtiin myös tunnari: hieno! Ensin lähetys namialustalla, sen jälkeen kapuloille. Eteni ravilla, mutta asenne kapuloille mennessä oli hyvä, haki oman hienosti. Sai ilmeisesti jo kaukaa hajun omasta, sillä suuntasi suoraa oikean kapulan päästä, vaikka kapulan paikka vaihtui. Viimeisellä kerralla kapuloita oli reilusti, Lysti haisteli hienosti, vaikka omaa hajua ei heti sattunutkaan nenään. Ei kysellyt apuja, ei lähtenyt keulimaan, vaan teki tosi hienosti töitä. Luovutukset rumat, perusasennot vinot ja vähän natusti kapulaa (ote oli huono, roikotti kapulaa suupielestään ihan ihmeellisesti). Näihin en kuitenkaan halunnut nyt puuttua, vaan keskityttiin itse liikkeeseen, kun kerrankin oli vielä appari, joka vei kapulat.

Lopuksi vähän frisbeen koppailua kahdella SofFlitella. Alkuun vähän haki, lopulta saatiin hienosti tehtyä heittoja kahteen suuntaan ilman palkkausta välissä. Nappasi hienosti matalat heitot ilmasta, korkeita ei näemmä oikein hahmottanut. Kamalan innoissaan pieni oli taas, tätä täytyy koittaa jatkaa aktiivisemminkin :)

Tänään Lykä teki vähän kaukoja Ojangossa (huooooh miten rumia) sekä seuraamista. Seuraaminen kohtuullista, oli oikeasti tosi hienojakin pätkiä, mutta välillä ote herpaantui ja koira hävitti koko seuraamispaikan. Kisapaikalla lenkkeillessä Lysti aikoi ilmeisesti päätyä rukkasiksi, herra päätti hukata korvat aivan kokonaan päästessään vapaaksi tyttöseurassa. Vielä näin kaksi tuntia lenkin jälkeenkin nään punaista... En tiedä mitä ihme sähläystä tämä oli, mutta oma pinna meinasi kyllä palaa kokonaan.

Kotona tehtiin vielä riisipussien kanssa kaukoja, paljon parempia, joskin muutamaan kertaan käskin koko koiran häipymään, kun ei edes yrittänyt tehdä vaihtoja. S-i on tosi nätti!!  Myös askelsiirtymät kotona kivoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti