Sivut

lauantai 10. tammikuuta 2015

Vetokoiria!

Wihii! Nyt, kun eteläänkin tuli vihdoin lumet, olemme päässeet poikien kanssa taas vetotreenien makuun. Jäävaihe veto koko treenin tauolle, nyt lumen jäätyä maahan ollaan käyty muutamaan otteeseen vetolenkillä Stigalla (kyllä! Kickspark odottelee tämän talven korkkausta, sillä tuo rattikelkka on - puhtaasti jarrujensa takia - valikoitunut alkutalven kulkuvälineeksi). Lisäksi lainasin muutamaa siperialaistyttöä ja rekeä lenkillä vajaa viikko sitten, silloin meno näytti tältä (valaistuneet koirat siis omat muruset):


Lysti on saanut jutun juonesta kiinni paremmin kuin uskalsin toivoakaan. Valmius lähtöön ei niinkään ollut yllätys, vaan enemmänkin se, miten intensiivisesti pikkuaussie paukuttaa valjaassa menemään. Hienoa! Myös Enne on ollut innoissaan vetolenkeistä.

Vetolenkkien lisäksi ollaan tokoiltu. Käytiin 3.1. Jennin koulutuksessa, ja kyllä sen seurauksena iski taas hillitön tokomotivaatio. Teimme koulutuksessa voittajan liikkeet kokeenomaisesti (tunnari ja kaukot helpotettuina), ja kyllähän se näyttää siltä, että maaliskuun koesuunnitelmat voisivat oikeasti olla kohtuullisen realistisia :) Katsotaan, miten saadaan pakettia kasaan, paljon on toki vielä tekemistä, siitä ei pääse mihinkään! Palautelappunen ei valitettavasti ole nyt käsien ulottuvilla, kirjoittelen tiedot tänne myöhemmin (jos vaan muistan).

Koin myös agilitykärpäsen pureman, ja alkuviikosta käytiinkin tekemässä vallan hienot treenit poikien kanssa. Enne sai tehdä haetaan hepulia -rataa - hepuloimatta! Hienosti suoriutui, irtosi hallitusti, teki kontaktit ja pujotteli. Tästä innostuneena ensi viikonloppu onkin varsinainen aksarykäys, kun käydään kaksissa eri kisoissa juoksemassa kaksi agilityrataa kummassakin. Tavoitteena saada virhepisteitä lauantaina, jotta päästään strattaamaan ykkösissä sunnuntainakin, nimim. ykkösten viimeistä nollaa haetaan ;)

Lystikin on edistynyt aksan suhteen huimasti. Eniten hämmennystä aiheutti Lykä kepit:


Miten se noin voi osata pujotella, kun ollaan tehty keppejä marraskuusta lähtien kaksi kertaa eikä todellakaan tuolla tavalla?! No, pieni onkin niin kovin pätevä! Vauhtia ja itsevarmuutta tarvitaan toki vielä paljon, mutta sehän nyt tällä treenimäärällä on selväkin. Muutenkin aletaan nyt löytää oikeaa asennetta ja mielentilaa radalla - molempien osalta. Nämä treenit on videollakin, jahka vaan ehdin muokkailla ne kuntoon, voisi niistä löytyä jotain julkaistavaakin materiaalia :)

Huomenna meillä on Lystin kanssa nuorten koirien tokoringin ekat treenit. Jännää! Näitä treenejä onkin luvassa kevään mittaan kivasti. Kouluttajiksikin on tulossa erittäin mielenkiintoisia tokoilijoita, odotan todella innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti