Sivut

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kohti koularia

Kävimme Lystin kanssa korkkaamassa tokokokeiden avoimen luokan viime lauantaina. Tuloksena hienosti AVO1 173,5 pisteellä.

Paikkamakuu 9,5 - haukahti kerran palatessani, siitä puolikkaan pisteen menetys. Rauhoitin koiran vähän turhankin tehokkaasti ennen makuuta, käskyä antaessa piuhat oli pii-ii-iitkät, mutta tätä ei tuomari ilmeisesti nähnyt. Käskyä annettaessa koira lähinnä nojaili jalkaani silmät puoli ummessa :D Pysyi nätisti, vaikka vierestä oli lähtenyt koira heti ohjaajansa perään.

Seuraaminen 8 - loistava kehävireemme hävisi juuri ennen kehään astumista, oltiin molemmat aika varpaillamme ja hermostuneina, eikä seuraaminen todellakaan ollut parasta Lystiä.

Liikkeestä maahanmeno 0 - niinhän se taas päti, että ne omat kauhukuvat ja epäonnistumisen paikat eivät koske niitä "satavarmoja" liikkeitä. Lykä bravuurista siis nolla, koira ei selvästi tajunnut, mitä yritin sille sanoa. Ääni ja äänenpaino olivat ihan pielessä, Lysti pysähtyi ja jäi arpomaan, mitä käsky mahtoi tarkoittaa. Ei pudonnut tokallakaan käskyllä, vasta käsimerkillä sain sen maahan asti.

Luoksetulo 10 - oli vaan niin hieno! Pysyi hyvin, nätti stoppi, ei nykinyt ja tuli vauhdilla kauniiseen perusasentoon.

Liikkeestä seisominen 10 - jäi tosi hyvä fiilis, pysähtyi hyvin ja napitti paikallaan, pää kääntyi perään.

Nouto 10 - aaaa miten hieno!! Pysyi hyvin, ei nykinyt yhtään, haki hillittömällä vauhdilla, tälläsi hienosti sivulle ja piti hyvin irrotukseen asti ♥

Kaukot 10 - hienosti pomppasi istumaan ja laskeutui maahan.

Hyppy 10 - tätä jännitin etukäteen, Lysti alkoi treeneissä paineistua hypystä ja arpoa, hyppääkö vai eikö hyppää. Nyt meni hienosti, oikeastaan mun ihannehyppysuoritus.

Kokonaisvaikutus 9 - piste pois alun hermoilusta ja pakan hajallaan olosta. Tuomarin kommenttina olikin, että kunhan alku saadaan pakettiin, voidaan tavoitella täyttä kymppiriviä.

Pieni oli niin hurjan pätevä! Ääntä se yritti edelleen käyttää, ja tuon kokeen jälkeen tulikin selväksi se, että kierrokset täytyy saada purettua juoksuttamalla, mieluusti vielä lelun kanssa. Kokeen jälkeen ollaan treenailtu nimenomaan hiljaa tekemistä, ja onhan homma nyt vaan aika levällään. Lisäksi seuraaminen on aika kamalaa tällä hetkellä, ilmeisesti bh-kaaviokuuri johti edistämiseen ja poikittamiseen ja ja ja... Huoh. Nyt on kaksi koeilmoa lähetetty ja paikka saatu, ja lisäksi muutama varakoe olemassa. Tavoitteena saada TK2 vielä tämän vuoden puolella, mutta eipä silläkään oikeasti mikään kiire ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti