Sivut

perjantai 31. lokakuuta 2014

Väsytettävä ennen käyttöä

Lystillä on ensimmäinen avoimen luokan tokokoe viikon päästä. Ollaankin nyt parina päivänä otettu pientä hapuilutreeniä oikeaa koevirettä hakien. Aika kaukana ollaan vielä ihanteesta :D Jos jotain olen oppinut niin a) en todellakaan jätä lelua mihinkään kaukopalkaksi odottamaan ja b) toi koira on oikeasti väsytettävä ennen koetilannetta.

Lauantaina oltiin mukana pienessä vetokoiratapaamisessa. Entsu pääsi valjakkoon kahdelle kahden kilometrin lenkille, oli tehnyt töitä hyvin ja liikkunut puhtaasti. Lystin kanssa kickbikeiltiin kahdestaan kertaalleen tuo kakkosen lenkki. Kulkeneiden valjakoiden hajut vähän hämmensivät naperoista, mutta selvittiin lenkistä kunnialla kuitenkin.

Viikolla vetotreenit onkin olleet vähän sinne päin: pimeä tulee aikaisin, eikä Lysti "Tulisalama" Lystikästä tee mieli laittaa valjaisiin pimeän aikaan - sen meno on turhan hektistä ja joka suuntaan mahdollista, en tieten tahtoen halua hajottaa itseäni enkä koiraa. Ollaankin käyty nyt pari kertaa niin, että Eps juoksee pyörän edessä ja Lykä vapaana (eilen lenkillä Ennekin sai olla puolet lenkistä vapaana ♥). Vähän tehokkaampaa liikuntaa tulee tälläkin tavalla, vaikka kyllähän Lysti vapaana ollessaan aina juoksee miljoonaa. Pikkuhiljaa koitetaan vaihtaa askellajia laukasta raville, edes vähän pidemmiksi pätkiksi kuin tämän hetkiset noin kolme metriä...

Ja siihen tokoon: viime aikoina on mukamas ollut koko ajan kamala kiire, ja tokoilut on keskittyneet lähinnä kotiolkkariin. Ja siinähän on sitten menty eteen ja taakse ja varmaan sivullekin edistyksen suhteen... Pahin stressin aiheuttaja avo-kaukot, joissa Lysti keksi yhtäkkiä alkaa siirtää takajalkoja - ikinä koskaan milloinkaan ei tällaista ongelmaa ole ollut!

Keskiviikkona treenattiinkin sitten lenkin varrella. Lelu kaukopalkkana (never again!). Oltiin kävelty jo tovi, mutta mitä ilmeisimmin liian lyhyt tovi... Kierrokset tapissa, ääntelyä. Tekeminen kuitenkin aikas jees, jos ei tuota äänenkäyttöä huomioida. Seuraamista, jäävät, luoksari ja ne murheenkryyni-kaukot. Kaikki muu ok, mutta kaukoissa sama takajalkojen siirtymisongelma. Aargh. Nurmikolta pois siirryttäessä saatiin sentään muutama ehjä vaihto lyhyellä matkalla.

Eilen otettiin uusi lähestymistapa tokoiluun, ja käytiin tekemässä neljän kilometrin pyörälenkki ennen treenejä ja pidettiin palkat visusti piilossa. Äänentaso inhimillisempi, välillä muutama intovinkaisu tai -haukku. Hyppy 60cm ok, ekalla kertaa meni maahan, sen jälkeen hienoja (viime kerralla tuo tulevan kokeen liikkuri olisi halunnut hypyttää Lykän 60cm:n esteen yli, joten onpahan nyt varauduttu siihen!). Kaukot TOSI hienot! Kerran vaati kaksoiskäskyn, muuten ei moitittavaa. Noutoa ei voitu ottaa, koska kapula on kadonnut... Jos ei tänään ennen treenejä löydy, täytyy ostaa uusi - luovutusta on aikalailla pakko päästä treenaamaan! Seuraamispätkä ok.

Eilisen jälkeen palasi taas usko ykkösmahdollisuuteen, katsotaan miten sitten lopulta käy... Nyt ennen koetta jätetään yhteishömpötykset poikien kanssa pois treenailun osalta, se tuntuu nostavan kierroksia ja lisäävänä noiden tyhmien virheiden (esim. kaukojen vaihdot) mahdollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti