Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Voi, kunpa vain. Tai edes melkein.

Eilisiltana alkoi oloni tuntua siltä, että kaikki ei ole kunnossa: päätä ja selkää särki, koko ajan kylmä, kurkku tukossa - ja niinhän se lämpökin sitten nousi. Tämä päivä onkin mennyt lähinnä makoillessa, siskoni käytti poikaset lenkillä yksitellen ja lenkin aikana viihdytin toista temppuilemalla tai tokoilemalla. Tai no, se oli tarkoitus... Lykä oli ensimmäinen lenkillelähtijä, ja Ennehän ei tästä kovin iloinen ollut. Vähän sen kanssa tehtiin sitten muovilaatikkoon menoa, mutta siitä oli kyllä iloinen temppumieli kaukana :D Saatiin sentään omatoimisesti kolme tassua laatikkoon, ja avustettuna se neljäskin!

Lysti oli (yllättäen...) valmiina tekemään mitä vaan, joten sen kanssa muisteltiin kaukokäskyjä (sivulla olevilla nameilla saatiin aika hienoja m-s ja i-s -vaihtoja (i-s edelleen hypyllä, en vielä luovu toivosta), tavalliseen tapaan tehty m-i vähän löysä), seuraamista (ajatuksena saada koira haluamaan seuraamista, ts. vihjesanat ja sosiaalinen palkka tehokäyttöön. Tämä voisi toimia, täytyy vaan muistaa pitää kiinni kriteereistä ja siitä, että asento pysyy oikeana, nyt näyttää herkästi poikittavan kierrosten kohotessa...) ja kapulan pitoa (kaksi pitoa "vanhaan tapaan", hyviä molemmat. Lopuksi yksi niin, että Lysti sai tuoda kapulan noin puolen metrin päästä. Hienosti tälläsi istumaan ja piti rauhassa, uskomatonta!!). Lopputempuksi vielä vähän vadissa pyörimistä.

Tarkoitus oli tehdä myös tunnaria, mutta jäin vähän pohtimaan, haluanko nyt tähän samaan settiin sotkea enää pehmeitä tunnarikapuloita - ne kun niin kovin herkästi houkuttelevat hampaiden käyttöön... No, loppupeleissä unohdinkin jo koko tunnarin, joten eipä tarvinut jäädä miettimään asiaa sen pidemmälle :D

Lysti alkaa omaan käteen tuntua ja silmään näyttää hyvältä, joten vähän jo mietiskelen, josko tälle vuodelle saisi muutamat tokokokeet käytyä. Ensi kuussa ollaan varasijalla BH-kokeeseen, jonka jälkeen voisi keskittää taas tarmon ihan oikeasti tokohommiin. BH:ta vartenkin täytyisi alkaa ihan oikeasti valmistautua ja tehdä jonkunlaista toimintasuunnitelmaa, jos sinne kokeeseen satutaankin pääsemään... Hirveä tokokoefiilis olisi, vaikka koira itsessään on vielä turhan vaiheessa. Ja olenhan tässä ehtinyt jo kehittää puolikkaan koiratanssiohjelmankin ajatuksen tasolla, kun talvikaudeksi jää treeniohjelmasta pois sekä aksa että jälki. Pitäähän se kalenteri jotenkin täyttää!

Tänään on ollut taas lämpimämpi päivä, mutta muuten on kyllä useampana päivänä harmittanut, että koiria ei saa liikuttaa täysillä. Haaveissa siintää pyörä- ja kickbikelenkit! Lystihän ei vielä valjaaseen ole päässyt, ja sen kannalta on hyväkin, ettei olla vielä päästy treenejä aloittamaan. Vaikka Lykä on pienempi kuin Enne, on se kehittynyt hirvittävän paljon hitaammin, ja vasta nyt voisin edes ajatella varsinaisia vetolenkkejä sen kanssa. Mutta katsotaan nyt, jaksanko alkaa sitä opettaa hommaan tässä vaiheessa, kun Enne on ainakin toistaiseksi poissa pelistä. Toisaalta ajatus kahdesta koirasta suksilla on aika... hasardi, varsinkin, jos toinen aloittaa treeninsä ekaa kertaa ikinä sillälailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti