Sivut

perjantai 26. syyskuuta 2014

Paranemisia, takapakkeja, iloa, ihmetystä ja vähän itkuakin

Valitettavan vähiin on taas jäänyt tänne kirjoittelu... Syykin (ainakin teko- sellainen) on: molemmat koirat olivat pidemmän aikaa sairauslomalla ranka- ja lihasjumien takia, eikä tuolloin tehty käytännössä mitään. Nyt, kun aletaan taas päästä kiinni normaaliin arkeen, on päivittely yksinkertaisesti jäänyt Facebook-ryhmän jalkoihin. Sinne kun on niin paljon helpompi lisäillä kuvia ja nopeasti kirjoittaa päivityksiä. Halukkaat voivat liittyä mukaan menoon, Ennenkuulumatonta löytyy myös FB-maailmasta samaisella nimellä.


Pojat elementissään: toinen unten mailla ja toinen valmiina mihin vain. Tällä hetkellä tosin temput ja muut vastaavat saavat häntäheiluri-Entsunkin liikkeelle ja hereille - ihan äkkiseltään ei Lykäsen kanssa kahdestaan päästä tekemään mitään, kun mukana on myös herra huksis. 

 

 


Fyssarilla ollaan käyty enemmän kuin tarpeeksi... Ekalla käyntikerralla molemmilla merkittävimmät löydöt jumeja lapojen kohdalla rangassa, lisäksi Lystillä takareidet jumissa. Entsulla jumitusta myös lannerangassa, toisessa takajalassa. Kotijumppia ollaan tehty ahkerasti, ja pojat ovat päässeet myös vesijuoksumatolle. Molempien toipuminen eteni hurjan hyvin, kunnes eilen oli Enteen kontrolliaika. Tunnelmat käynnin jälkeen olivat vähemmän hyvät:
"Koiran omistaminen on kyllä ristiriitaisten tunteiden viidakko. Enne kävi tänään fyssarikontrollissa. Arjessa Enne on hirmu iloinen, haluaa tehdä, olla mukana ja puuhastella, leikkii Lystin kanssa, saa hepuleita ja osallistuu kaikkeen häntä heiluen. Eilen illalla aloin kuitenkin epäillä, josko eturauhasongelmat ovat palanneet. Enne on hetkessä laihtunut paljon, ei mielellään tee isoja pissoja ja Lysti on huulet väpättäen auttamassa pesupuuhissa. No, tänään fyssarin sanat palauttivat kyllä maan pinnalle: siinä missä viimeksi edistys oli huimaa, tässä välissä oltiinkin menty taaksepäin reilusti. Alkutilanteessa ei sentään olla, mutta huonompaan suuntaan menty. Koska ongelmat ovat hyvin samanlaiset kuin alunperin, voisi eturauhanen olla hyvinkin mahdollinen oireiden aiheuttaja. Jos näin on, siirtynee syksylle mietitty leikkaus niin, että ongelma saadaan ensin korjattua...
 
No, kotona Lykän temppukouluun osallistui myös innokas, häntänsä heiluttamalla irrottamista yrittänyt huskylainen  <3 p="">

 Kuva Heini Seppä

Kuva Jenni Sohlberg

Syyskuun alussa käytiin sirkuskoulussa Heini Sepän huomassa. Hirmusen kivaa ja melenkiintoista, kotiin lähti ainakin into frsibee-harrastusta kohtaan sekä paljon kivoja temppuideoita. Pojat olivat molemmat mukana, ja molemmat aivan liekeissä!


Suosikkimaisemissa suosikkipoikien kanssa. Ihanat syysaurinkoiset ilmat ovat ehkä parasta retkeilyaikaa. Ja kun mukana on kaksi innokasta kaveria, ei reissailu paljoa tästä parane! Ja mikäs sen parempaa kuin tähän mennessä suosikkimaastoiksi Suomessa nousseet reitit ihan oman kunnan alueella!

Ollaan me vähän treenattukin. Viime aikojen suurimmat saavutukset Lystin kaukojen maahan-seiso takajalat paikallaan (kiitos Ansu Leimanin vinkkien, onnistuu myös kauempaa!), Lystin noutokapulan rauhallinen pito edes hetken (en edelleenkään usko, että tämä on totta!) ja Entsun kropanhallintatreenit (31 litran laatikkoon menee jo huskylaisen kolme tassua kerralla!). Jäljellä Lysti on tehnyt 10 kepin jälkiä 10 kepillä, tien ylityksillä, tien reunaa pitkin ja kovin pätevästi on pieni selvinnyt. Janoille lähtö alkaa olla hyvä, mutta takajälki kutsuu tosi usein... Kouluttajan mukaan ei kannata huolestua, joten katsotaan, miten syksyn omatoimijäljillä käy, ja annetaan asian hautua kevääseen. Esineruuduissa vauhti on hyvä ja etsii ekat esineet hyvin, väsyneenä työskentely on vielä vähän sinne päin - mukavuusalueelta ei liene kiva poistua. Katsellaan tätäkin. Ja varmasti muutakin ollaan tehty... Nyt, jahka päästään kiinni treeneihin oikeasti, jaksan toivottavasti kirjoitella enemmän ihan treenijuttujakin. Niin suuri osa jää nytkin hämärän peittoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti