Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Nenäilijä ja Potilas

Meillä lomailtiin viime viikko, ja ihan todella lomailtiinkin! Koko viikkona ei tehty yhtiäkään kunnon treenejä: yhtenä päivänä kahden kolikon tarkkuusetsintäruutu (koska aussien kierrokset alkoivat hipoa taivaita) ja toisena päivänä muutama temppupöljäilyä (koska kävimme vanhemmillani grillaamassa, ja pojille grillattiin omat makkarat...). Loppuviikkoa kohden alkoi jo poltella ihan tosissaan treenaamaan pääseminen, ja kas, kun maanantai koitti :D Aloitettiin kevyesti Lykän kanssa tokoilemalla aamulla, illalla jäljestämällä ja tokoilemalla vähän lisää. Molemmilla oli intoa, molemmilla oli kivaa, molemmat saivat onnistumisia, jee!
Maanataista alkoikin kunnon jälkiviikko: ensin ma ohjatut treenit, tiistaina omatoimitreenit kaverin kanssa ja tänään omatoimijanatreenit samaisen kaverin kanssa. Hurjan kivaa, kun on kavereita, jotka ovat yhtä innoissaan treenaamassa - ja vielä kesälomalla edes sen pari viikkoa samaan aikaan :D Jälkiasioissa onkin nyt paljon uusia juttuja ja mietteitä, tässä listattuna joitakin huomioita:

Ensin maanantain muistiinpanot
- kepeistä reilu namipalkka, ei superherkkua, iso annos
- kulmissa tilaa koiralle, tarvittaessa irti liinasta, liikkeelle vasta, kun koira on kartalla
- janalla liinaa, jos koira etenee: jos epävarma, yhdessä juosten

Ja sitten eilisen ja tämän päivän
- kepeistä kunnon palkka, esim. leikitys, lopuksia namit ja rauha
- liinatuntuma! jos liina löystyy, välitön pysähdys itselle, matka jatkuu vasta, kun liina on kireä
- koiralla ei tarvi tässä vaiheessa olla 10 metriä höntyilytilaa
- janatreenit esim. lelulle

Hirveästi asiaa, hirveästi ajateltavaa. Maanantaina ja tiistaina tehtiin siis perusjäljet, maanantaina yksi hukka, alku ja loppu loistavia, välissä vähän sinne päin. Kummallakin kerralla janoille lähtö hyvä, mutta puolivälin jälkeen poukkaus. Maanantaina lähti takajäljelle, palasi itse ja jatkoi oikeaan suuntaan. Eilen ensin oikein, vaihtoi takajäljelle, alkoi höntyillä ja ohjaajan ollessa mukana meni pakka palasiksi.

Tänään treenattiinkin janoja, tavoitteena saada koiralle ajatus edetä suoraa eteenpäin. Appari kulkee janaa, jättää lelun ja jatkaa jälkeä. Koira näkee lelun jätön, jonka jälkeen viedään alkupisteestä pois. Lähetys lelulle, leikki ja eteenpäin jäljelle. Epäilyksistäni huolimatta toimi! Myös kepeillä lelupalkka, jolloin kiinnostus jo löydettyihin keppeihin - yllättävää kyllä - kasvoi entisestään! Hirveän hyvä fiilis jäi treeneistä, tällaisia lisää! Huippua, kun saa osaavassa seurassa rauhassa miettiä asioita ja kuulla erilaisia näkemyksiä :)
Tokohommissa Lysti on treenannut avoimen luoksaria, joka alkaa vähitellen palautua kasaan. Tämähän oli jo ok, kunnes tuli asia x ja koko paketti meni nurin. Lisäksi ollaan vähän tehty kaukoja, vähän kapulan luovutusasentoa, vähän eteentuloa... Pikkupalikoista kootaan iso linna :)

Enne on saanut sairastaa rauhassa: eläinlääkärissä todettiin, että eturauhanen ei edelleenkään ole kunnossa, joten huksis sai uuden Tardak-pistoksen ja kipulääkekuurin. Myös vasen anaali oli taas hankalasti tyhjennettävä, ei meinannut onnistua sitten millään. Tänään illalla on agilitytreenit, sinne mennään katsomaan ja kuuntelemaan fiiliksiä. Joka tapauksessa lienee edessä päätöksiä jatkosta - näillä näkymin ainakin kastraatio voisi olla paikallaan, mahdollisesti eläinlääkärin mukaan myös anaalien poisto. On se vaan mystistä, että yhtäkkiä iskee tällaiset vaivat! (No, eturauhen ei uroksella niinkään, mutta tämä anaalitilanne on kyllä ihan kummallinen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti