Sivut

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Jos elämä ois helppoo...

Koiraihmisellä on ihmeellinen tutka. Kun koira käyttäytyää tavallisuudesta poikkeavasti, ei välttämättä osaa määritellä oireita tai syitä, mutta näkee, ettei kaikki ole kunnossa. Näin kävi meillekin Entsun kanssa. Se oli jotenkin outo, vetämättömän tuntuinen, eikä innostunut oikein mistään yhdessä tekemisestä. Lystin kanssa kuitenkin leikki ja juoksi kuten ennenkin. Varasin kuitenkin lääkäriajan, koska jokin vaikutti olevan pielessä, ja vähintään halusin varmuuden asiasta. Keskiviikkona marssimmekin vastaanotolle, jossa syy outoon käytökseen löytyi: laajentunut eturauhanen ja toinen anaalirauhanen tukossa. Anaalit saatiin tyhjiksi ja eturauhaseen hormonipiikki - katsotaan kuukauden päästä uudelleen, miltä tilanne sen suhteen näyttää. Mitään radikaaleja toimenpiteitä ei vielä suunnitella, eläinlääkärin mukaan voi olla, että Eps tarvii vielä toisen pistoksen, mutta sen jälkeen voi hyvin päästä palaamaan normaaliin arkeen. Katsotaan, miten tilanne etenee.

Eilen lähdimme yökylään Jennille, ja kävimme samalla reissulla Ojangossa treenaamassa. Enne oli kuin uudesti syntynyt: se juoksi agilityradalla miljoonaa, kuunteli käskyjä, haki vaikeimman keppikulman ikinä itsenäisesti ja ohjauksen loputtua juoksi häntä heiluen luokseni. Meinasin alkaa itkeä, niin helpottavaa oli huomata, miten toinen on palautunut normaaliksi!

Keskiviikkona Lykäkin pääsi tositoimiin tokokokeen merkeissä. Ykkönen saatiin tälläkin kertaa, joskin melkoisen räpellyksen tuloksena... Itse en ollut suoritukseen lainkaan tyytyväinen, se oli aivan liian kaukana normaalista osaamistasostamme.
Pisteet ja omat kommentit:
Luoksepäästävyys 10: nousi seisomaan ja haisteli tuomaria kovin kiinnostuneena, hän kun oli juuri käynyt palluttelemassa omaa pentuaan, ja Lykästä pennun haju on hirrrrvittävän mielenkiintoinen :D
Paikkamakuu 10: pysyi rauhassa, vaikka viereinen koira nousi istumaan, meni makaamaan ja äänteli. Myös reunassa ollut koira äänteli. Tuomarikin sanoi, että Lysti katsoi ihan sen näköisenä muita, ettei noin kuulu tehdä makuussa :D
Hihnaseuruu 8: Kamalaa. Siis ihan hirveää. Haahuili ja teki ties mitä.
Seuruu vapaana 8 1/2: Pykälän parempi kuin hihnassa, mutta edelleen kamala.
Liikkeestä maahanmeno 10: jotain sentään osataan!
Luoksetulo 9: Jäi hyvin, tuli vauhdilla, juoksi ohi, kiersi minun ympäri ja istui sivulle. Niin että mitä?! :D
Liikkeestä seisominen 0: Ei muuten seisonut ollenkaan. Pysähtyi, kääntyi 90° ja alkoi haistella kehän ulkopuolelta tulevaa hajua. Tajusi mokan vasta, kun käännyin koiraa kohti. Aargh!
Hyppy 9 1/2: Vino loppupertsa, muuten hieno.
Kokonaisvaikutus 9

Yht. 165 pistettä, 1. palkinto ja sijoitus 5/10. Tuomarina Riikka Pulliainen.

Jännitin itse jostain syystä ihan kamalasti, olin aivan erilainen kuin treeneissä enkä saanut pakkaa kasaan missään kohtaa. Jouduin tsemppaamaan, että annan oikeat käskyt, hätiköin ja olin outo. Koira reagoi vahvasti, eikä muutenkaan ollut Lystin päivä. Lisää treeniä, lisää kokeita treeninä. Ehkä sitä vielä joskus oppii. En tiedä, oliko osasyynä omaan mielentilaan se, että tulimme suoraa Entsun lääkäristä. Osasyynä Lystin mielentilaan oli oletettavasti se, että se ei ollut päässyt purkamaan energiaansa kunnolla - kävelimme kyllä, mutta olisi ehkä kaivannut vapauttavaa vapaana juoksua. Tiedä häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti