Sivut

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Nenä auki ja kannat kattoon!

Lauantaina käytiin Entsun kanssa hakemassa pari hyllyä aksaradoilta. Ensimmäisellä hepuliralli laajeni ja käsitti puolikkaan pituusesteen A:n sijaan. Kaikki kontaktit kuitenkin otettiin jee! Pujottelulta olisi tullut virhe, hirrrveää vauhtia oikean välin haku, mutta kiitolaukassa ollut huksis ei enää taipunut toiseen väliin, vaan ryykäsi suoraa kolmanteen jatkaen hienoa pujottelua. Kokonaisuudessaan vauhti oli NIIIIIN paljon, että omat ohjauskuvioni katosivat tuhkana tuuleen ja hyllyyn johtaneessa kohdassa oli väärällä puolella esteitä... Lisää treeniä itselle, siis! Eka rata oli aika haastava ykkösluokan radaksi, useampi vastakäännöksen paikka ja esteiden sijoittelu "hämäävä". Tai ehkä se oli vaan meille vaikea rata ;)
Toisella radalla puomin ylösmenolta vitonen ja toiseksi viimeisenä olleesta putkesta löytyi väärä pää. Hurjan hieno hylly kuitenkin, ja radalla runsaasti kompapaikkoja! Olin jo ensimmäiseen rataankin tyytyväinen, mutta tähän vielä paljon, paljon tyytyväisempi! Hieno Eps!

Illalla ehdittiin vielä Lykän kanssa riekkumaan Jennin ja Riemun kanssa, ja illalla kotona oli tyytyväinen aksaeläin ja tyytyväinen turve-eläin.

Tokoiltukin ollaan, Lysti on tehnyt noita koulutuksessa mietittyjä luoksetulon loppuasennon asenneharjoituksia, heiluttamisia ja liikkeestä seisomisia. Keskiviikkona oltiin kimppatreeneissä, joissa Enne teki ruutua boksilla (ihan hakusessa, puuh!), noutoa eri variaatioin (...) ja paikkamakuuta. Paikalla oli juoksunarttu, keskittyminen silti yllättävän hyvää! Paikkamakuuta otettiin yksilösuorituksena ja kunnon häiriöllä - kun ei normaalimakuussa saatu kuonoa maata kohti, heittelin koiraa kohti kananpaloja, ja alkoihan se nenä käydä ;) Palautteen jälkeen koiran eteen ja sivulle kanaa, ja makasi muuten upeasti! Kovin vaivaantuneen näköisenä ja tuskaisena, mutta makasi ja ilman nenän käyttöä :)

Lysti teki ruudun tarjoamistreeniä, pääasiassa heti naksuteltavia menoja. Juoksi myös kauempaa tyhjään, pysähtyi tosi hienosti ilman käskyä! Lisäksi Lystille vauhtinoutoja (hyviä), merkkiä, luoksetulon loppuasentoasennetta ja lopuksi kokeenomainen paikkamakuu. Hieno napero! Varsinkin makuu oli tosi hieno, makasi tarkkaavaisena, mutta rauhassa ja hiljaa loppuun asti.

Lenkeillä ollaan treenattu maahanmenoja kaukana sekä liikkeestä seisomista. Seisominen täytyy kyllä jättää pois, koska Lysti on selvästi alkanut pysähdyksen yhteydessä ottaa askeleen kauemmas minusta - pääsee sitten helpommin syöksymään lelulle. Jos pysäytys jää pois, jää kyllä maahanmenokin (myös se kaukana tehty) - näistä maahanmeno on nyt selvästi se, jota Lykä tarjoaa toooosi herkästi, jopa kesken seuraamisen.

Lopuksi vielä FB-ryhmässäkin ollut tämän päivän tunnaritreeni:

Poikaset pääsivät tänään tokon tunnistusnoudon saloihin. Jopa Lysti lopetti lakkonsa, kun oli töitä luvassa. Enne oli vuorossa ensin, mutta molemmilla sama kaava: ensin kapulan piilotus, sen jälkeen lauta käyttöön. Lautaan on siis naulattu samanlaisia kapuloita, ja joukkoon lisätään yksi, hajustettu kapula irrallaan.

Entsulle jo kapulan etsiminen oli vaikeaa, vaikka sitä ollaan sen kanssa tehty niin, että piilot on olleet tosi vaikeitakin. Täytyy muistutella mieleen. Otin kuitenkin laudan kanssa, ajattelin josko se helpottaisi, kun ei kapulaa tarvi etsimällä etsiä. Nenän Enne kuitenkin osaa avata ja selvästi etsii piilotettua kapulaa. Vaan no, eipä se laudan kanssa ihan niin putkeen mennyt, kun herra syöksyjä ryykäsi esteenä olleen kätenä läpi huitomaan kapuloita ja lautaa summamutikassa tassuillaan. Uusi aloitus, mutta homma hakusessa edelleen. Enne ei selvästikään osannut siirtää haistelumoodia enää pisteeseen, jossa kapulat ovat sen näkyvissä koko ajan. Täytynee jatkaa piilotusleikkiä sen kanssa niin, että haistelu vahvistuu. Tai sitten ei koskaan korkata voittajaluokkaa...

Lysti oli (mitenkään yllättämättä) hirmu pätevä, löysi piilotetun kapulan nopeasti ja vaivatta. Laudalla saatiin kolme toistoa, joista keskimmäinen huonoin. Haistelu siirtyi hyvin kapulan etsimisestä laudalle, joten olen luottavaisin mielin :) Kohta voitanee sen kanssa koittaa irtokapuloillakin, toki aloittaen treeni aina haisteluharjoituksella.
Treenin jälkeen päästin koirat ulos riehumaan, ja samalla totesin tehneeni Lystille ensimmäisen treenin, jossa käytin vain sosiaalista palkkaa - hups! Vaan eipä pieni näyttänyt mitään muuta kaipaavan, ja sen vuoksi jäi namit ja muut itseltäkin unholaan. Napero oli vaan tyytyväinen, kun sai kiivetä syliin ja nuolla naamaa... :D

Ja psst. FB:stä löytyy myös meidän Porvoon koevideo, ainakaan vielä en ole saanut sitä siirrettyä koneelle eikä suora linkki suljetusta ryhmästä toimi täällä. Ryhmään voi kuitenkin liittyä täällä. Jos linkki ei toimi, löytyy ryhmä myös nimellä "Ennenkuulumatonta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti