Sivut

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kooste

Viime aikoina ollaan kiidetty paikasta toiseen ja treenattu aikas kivasti. On ollut tokoa, agilitya ja kaikennäköistä lisäsälää. Tässä vähän koosteena viime aikoja, jos vaikka tämän myötä pääsisin kiinni vähän järkevämpään päivitystahtiin.

Entsun tokoilu

Enne on tokoillut enemmän ja vähemmän kokeenomaisesti. Helmikuun koe jäi tassuvamman vuoksi väliin, mutta ylihuomenna on edessä seuraava koitos. Itse liikkeet ovat sujuneet todella vaihtelevasti - kenraaliharjoituksissa kuitenkin joka liikkeestä olisi tullut edes jokunen piste. Sitä lähdetäänkin sunnuntaina tavoittelemaan: ei yhtään nollattua liikettä. Haasteita tuovat varmasti luoksetuloa (miksi pysähtyä kauas, kun voi juosta lähemmäskin?), nouto (koska kaikki, mitä pitää pitää suussa, on... yöööök) ja kaukokäskyt (jos kehän laidalla tapahtuu, on ihan tylsää tuijotella huitovaa ohjaajaa). Positiivisilla mielin lähden kuitenkin kokeeseen, toivottavasti mieliala tuottaa tulosta!

AVO-liikkeiden lisäksi ollaan aloiteltua metallinoutoa (pitkästä aikaa, tämähän ei uusi juttu ole), ruutua ja ohjattua noutoa, joka oli hirmu vaikea Enteelle. Arvelin, että ohjatussa saattaa ongelmia tulla, mutta vähänhän se yllätti, että haastetta toi jo suoraa sivulle lähteminen. Tätä ei olla treenattu kuin kerran, joten eiköhän ne palaset tämänkin osalta loksahda paikalleen. Metalli Eps alkoi tarjota itse, kun kriiseilin pilalle mennyttä noutoa. (Koulutusfilosofiaani näemmä kuuluu, että kenraaliharjoituksissa heikennetään huomattavasti jotakin liikettä, ja korjausharjoituksessa pilataan liike lopullisesti.) Ruutua ollaan tehty vähän poikkeavasti, pikkuruuduboksilla aloittaen, katsotaan mitä tämä tuo tullessaan. Tässä kohtaa vaikuttaa Entsulle sopivalta metodilta.

Entsun aksailu

Suurin riemuvoitto agilityn saralla on itsenäistyneet kepit - nykyään etupalkka on oikeinkin toimiva ratkaisu. Seuraavissa kisoissa startataan viikon päästä, vielä en ole tehnyt sotasuunnitelmaa, lähdetäänkö hakemaan viimeistä nollaa vai koitetaanko saada pysyä ykkösissä vielä hetki :P Muutoin ilme ja tekeminen on pääasiassa tosi kivaa, ja välillä tuntuu, että joku ajatuksen siemen on itselläkin päässä ohjauksen suhteen (mutta vain välillä!).

Lystin tokoilu

Lysti on pätevöitynyt tokokoirana, ja sen kanssa onkin tarkoitus päästä korkkaamaan koeura ensi kuussa. Vielä on paljon tehtävää ja hiottavaa, mutta oman jännittelyni takia haluan päästä aloittamaan koerutiinit mahdollisimman pian. Liikkeet ovat kuitenkin hanskassa niin, että koe ei ole epäreilu koiran kannalta.

Alokasluokan liikkeiden lisäksi Lysti on treenannut paljon ylempienkin liikkeitä - noudossa ollaan edistytty huimasti ja päästy yli paineistumisongelmasta. Vielä kapula pyörii suussa ja Lysti puree sitä herkästi, mutta kapulan kanssa istuminen onnistuu, ja leuatkin rauhoittuvat jossain vaiheessa edes hetkellisesti ;) Ottaen huomioon, miten kamalaksi olin onnistunut kapulan välissä saamaan, saa junnunen pureskella ilman kieltoja toistaiseksi. Myös metalli nousee ja se suussa istutaan, jee!

Ohjattua on tehnyt Lystikin, ja sen kanssa ollaankin edistytty kivasti. Toistaiseksi ollaan tehty vain nameilla, piakkoin voisi mielestäni alkaa siirtyä leluihin. Vauhtinouto sujuu kuitenkin hienosti, joten sen yhdistäminen ohjattuun voisi olla hyvinkin toimiva ratkaisu. Ruutua ollaan tehty kuolleelle ja tyhjään. Tyhjissä joko apuohjaaja on heittänyt pallon, tai olen itse siirtynyt (ilman koiraa) ruudun lähelle, lähettänyt, pysäyttänyt ja palkannut. Hyvältä näyttää :) Kaukokäskyissä maahan-istu-maahan -vaihdot toimivat hyvin, seisomista ei olla koitettu vielä kaukaa.

Lysti aksailu

Juoksukontakteille tähtäävä boksi on hetkisen ollut jäissä, koska en osaa päättää, haluanko juoksarit, pysäytykset vai millaiset kontaktit. Tällä hetkellä olen pysäyttänyt ne muutamat kerrat, kun Lykä on kontakteja tehnyt. Keinu sujuu hienosti jo niin, että alla on muutama este, Aata koitettiin ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Vähän hurjaahan se oli, kun piti kiivetä pääni yläpuolelle, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa ala sujua :)

Keppejä ollaan tehty muutama kerta kujalla (olisikohan kolme kertaa yhteensä?), ja viime kerralla Lysti jo tarjosi kujaa. On se vaan niin pirun nopea oppimaan! Tämän kanssa ei hötkyillä, kunhan vahvistetaan ajatusta kujasta jatkoa varten.

Parilla kertaa Lysti on päässyt treeneissä ihan radallekin, joskin meidän radoillamme on ollut vain putkia ja hyppyjä. Tulee olemaan toooosi vaikeaa tuon ohjaaminen, etenee kuin viitapiru ja jos ei heti ole selvillä mitä tapahtuu, äänijänteet aukeavat heti. Jännä huomata tämä ero koirissa: Enne on selvästi nopeampi kuin Lysti, mutta eipä Eps sitä parasta vahtiaan (...onneksi!!) radalla esittele. Lysti sen sijaan menee täysillä miljoonaa missä vain ja milloin vain :D

Muuta

Kävin itse tokon koulutusohjaajakurssin, ja sen jäljiltä on huima motivaatio niin omien koirien kouluttamiseen kuin tokoryhmän vetoonkin. Vielä ei kouluttajakortti ole plakkarissa, mutta itse teoriaosuudet käytynä - ja mieli täynnä ideoita ja ajatuksia.

Lysti kävi osteopaatilla kummallisen liikkumisen takia. Jumeja löytyi selästä, toisesta takajalasta ja inasen toisesta lavasta. Hyvin aukesivat ja koiran liikunta parani heti, mutta toukokuussa käydään tarkistuttamassa, että on todella auennut kunnolla.


Blogia huomattavasti tiuhemmin päivittyy facebook-ryhmä Ennenkuulumatonta, mutta yritän nyt jo treenipäiväkirjamaisuuden takiakin ryhdistäytyä näissä pidemmissäkin teksteissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti