Sivut

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Herra Pätevä ja Porvoon tokokoe

Tänään ajeltiin poikain kanssa Porvooseen, jossa Enne pääsi tokokehään. Matkaseurana olivat Suvi ja Mirkku, ja saatiinkin tehtyä kunnon päiväretki :) Kivaa oli, ja vielä kivempaa, kun saatiin hienoja onnistumisia kehässä. Tavoitteeseen (ei yhtään nollaa) ei päästy, mutta muuten jäi hirmu hyvä fiilis :)
Liikkeet eriteltynä, mitä, miksi, miten tapahtui?

Paikkamakuu: Jäi hyvin, tarjosi makuuta jo ennen käskyä. Puolivälin jälkeen alkoi haistella, käänsi itsensä hajun perässä kiepille ja nousi. Oli nousemisen jälkeen hämillään, ajatus tehtävästä oli hävinnyt, mutta koska olin piilossa, iski epävarmuus. Lisää häiriötreeniä nimenomaan hajujen kanssa - vaikka sitten kylväen nakkeja koiran ympärille :D

Seuraaminen: Vasemmalle käännökset kökköjä, muutkin käännökset vähän sinne päin. Pääasiassa hyvä kontakti, häntä heilui koko ajan :) Juoksuseuraaminen aika kamala, ensin koira alkoi hyppiä, ja lopulta AIVASTELI lähes koko juoksupätkän :D

Liikkeestä maahanmeno: Vähän hidas, muuten muistelisin olleen ok.

Luoksetulo: se tuli. Lujaa. Reagoi pysähdyskäskyyn, mutta teki sen vasta tosi lähellä minua. Selvästi koiralla on ongelmana tehdä stoppi kaukana, nyt ajatuksissa uskoo käskyn tarkoittavan, että sen tulee pysähtyä lähelle minua. Treeniohjelmaan siis kaukaa ohjaamista vaikka niin, että appari pitää koiraa liinassa, eikä se siten pääse tulemaan lähemmäs. Ensin siis ihan muita käskyä, pysähtymisiä ja maahanmenoja ilman vauhtia, sitten siirretään ne itse liikkeeseen.

Liikkeestä seisominen: Ihan ok liikkeenä, mutta yleisössä (=koiran takana) oli jotain todella mielenkiintoista ja jäi katselemaan pysähdyksen jälkeen taakseen. Ja sehän on selvää, miten käy, kun itsekin siirryn koiran taakse... Ympärihän se veti - taas.

Noutaminen: Kaksi lähetyskäskyä, jaloilla kapulalle, takaisin tullessa heitti kapulan itselleen, jaloilla kapulalle, hetken pyöri, otti ja toi... Ei purrut, aikalailla kaikki muu taisikin mennä pieleen. Mutta se toi!

Kaukot: 10!! KYMPPI! Eka kerta, kun ei nollattu kaukoja kokeessa! Ne oli NIIN hienot!

Hyppy: Entsun bravuuri: hyppään paikaltani metrin ilmaan ;D Lähti hyvin, hyppäsi hyvin, siirtyi tosi lähelle estettä (luulin, että osui jo esteeseen...), istui hyvin ja palasi hyvin. Mutta se paluuhyppy oli kyllä aika tyylikäs :D

Kokonaisvaikutus: meillä oli kamalan kivaa. Homma oikeasti toimi, välipalkat toimi ja koiran vire pysyi hyvänä loppuun asti. Nyt, kun vähän viilaillaan, alkaa paketti oikeasti olla sellainen, mitä toivon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti