Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Sairastupaa ja kotitreeniä

(Tekstistä osa kopioitu suoraa FB:sta, joten poikia siellä seuraavat älkööt ihmetelkö!)
Meillä on sairastettu. Enne satutti tassunsa (ilmeisesti alunperin haava varpaiden välissä, ja sitä hoitamalla sitten lievä tulehdus kynnen juureen) ja sen vuoksi peruimme lauantain kokeen. Vaikka Eps on koko ajan kävellyt normaalisti, se on mielestäni välillä keventänyt tassuaan hassusti, vaikkakin tosi harvoin. En kuitenkaan halunnut ottaa riskiä huonosta koekokemuksesta tuollaisen takia (tassu on siis selvästi kipeä, kun siihen koskee), joten koe jäi väliin. Onneksi kokeita on aina uusia, tärkeämpää on terveys :) Entsun sairastamisen päälle onnistuin itse saamaan hirmuisen kivan flunssan, ja olen ollut eilisen ja tämän päivän aikalailla poissa pelistä. Lenkit ovat olleet pisimmillään puolen tunnin hujakoilla eikä niitä ole kovin montaa päivässä tehty... Olen ollut aika hämillänikin, miten hienosti sairaspäivät ovat sujuneet - ei mitään turhia hössätyksiä tai hölmöilyjä, vaan pojat ovat pääasiassa ottaneet hyvinkin rennosti. Mahtava juttu!
Tänään jo puolen tunnin kävely oli kuin maratoonin juoksisi, joten pidettiin pieni tokosessio poikasten kanssa.

Lysti opetteli merkin naksuttamalla, teki jäävät ja harjoitteli kaukokäskyjen maahan-istu -vaihtoja. Lisäksi muutama luoksetulon eteentulo. Mahtava into merkillä, jo ekalla treenikerralla koira löysi oikean paikan, ja kerrankin ohjaaja pysyi naulittuna jalansijoilleen, ei huitonut, vihjaillut tai muuten säheltänyt, vaan antoi koiran keskittyä! Mahtavaa tekemistä, ihan lopussa eksyi puruluu suuhun ja hommaan tuli katko, muutoin aivosolut raksuttivat oikein kivasti. Jäävissä huimaa edistystä, vain kerran väärä asento, vaikka oma ääni oli tukkoinen ja normaalista poikkeava.

Enne aloitti merkillä, ja kyllä meinasi taas huskilaisen häntä irrota, kun oli niin kiva puuhastella Into laski tarkkuutta, mutta Enne on Enne ja aina vaan niin suloinen, kun ei ihan ehdi tehdä viimeisen päälle. Hienosti se merkkikin lopulta löytyi, kun vähän muisteltiin asiaa. Uutena juttuna otettiin "kapula on kiva"- treeniä. Viime aikoina Entsulla on ollut vähän ällökapulamaisia ajatuksia noudossa, joskus kapulaa ei ole otettu ollenkaan, joskus se on pudonnut... No, nyt Eps tarjosi kapulan nostoa heti, ja riskilläkin lähdin temputtamaan sitä kapula suussa. Vaan huksishan siitä innostui, ja saatiin hurjan hienoja pyörimisiä kapula suussa. Vähän koitettiin myös peruuttaa, mutta koska pyörimisestä oli tullut palkkaa, kannatti sitä tarjota ennemmin Lopuksi Enne treenasi kaukojen maahan-istu ja maahan-seiso -vaihdot. M-i hyvät, nousi tosi täpäkästi (ja juu, etäisyyshän oli ehkä sen puoli metriä...). M-s oli vaiiiikea, nousi ja laskeutui kyllä hyvin, mutta väkisinkin jalat yritti stepata välissä omiaan eikä koko koira meinannut pysyä aloillaan. Lisäksi seisomisesta vaihtoi herkästi istumiseen, kun oli saanut nampan (mutta ei vapautusta). No, lisää treeniä vaan, uusi juttuhan tämä on!

Lopuksi yhteisliikkeenä paikkamakuu, hienosti pysyi molemmat, kun itse olin piilossa. Aika lyhyt.

Tassu ei näemmä haittaa Ennettä, joten huomenna suunnataan aksatreeneihin, jos oma kunto sen sallii eikä jalan suhteen tule takapakkia. Lysti on sitten varamiehenä, jos isoveikka on haavoittunut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti