Sivut

perjantai 10. tammikuuta 2014

Kolmekymmentäseitsemän kertaa kepit

Että sentään tätä ajan rajallisuutta, taas pitäisi monen päivän treenailut ja puuhastelut saada tiivistettyä yhteen postaukseen. Koitan lyhennellä, ettei tekstin lukemiseen menisi ihan kuutta tuntia...

Maanantaina tokoiltiin kotona. Enne teki kaukojen ekaa istumista ja istumassa pysymistä. Hienosti nousi, istumiset toisinaan inasen vajaita, mutta ei pudonnut makuulle. Palkka joka kerta ekasta istumisesta, jonka jälkeen vapautus. Kovin luottavaisin mielin en tämän suhteen ole huomista ajatellen, mutta katsotaan kuinka käy! Lisäksi Eps treenasi perusasentoa, tai lähinnä siinä pysymistä. Kokeissa Epeli on herkästi tarjonnut maahanmenoa, koska selvästi ollaan aloittamassa paikkis...

Yhteisenä pojat tekivät paikkamakuuta, Enne pysyi kivasti, kierrokset-katossa-Lysti nousi pari kertaa, josta palautteen kera takaisin makuulle. Hyvin pysyi, kun muistui taas mieleen homman juoni. Lysti teki lisäksi perusasentoja ja takaosankäyttöä niin, että pyörin itse paikallani koiran ollessa sivulla. Muut treenatut jutut ovat ko. päivän osalta hämärän peitossa.

Tiistaina oli aksapäivä. Lysti aloitti ja teki putken pimeitä päitä, keinua ja rengasta. Putkut sujuivat hyvin, kunhan maltoin itse rauhassa ohjata koiran oikeaan suuntaan. Muutamasta kulmasta otettiin helpoitettu versio, jos ei ekalla onnistunut. Keinulla Lyks sitten keksikin ihan uuden jutun, koska onhan ihan ok tehdä kunnon lentokeinu x( Onneksi tuo ei ole kovin herkkis eikä ottanut tilanteesta itseensä. Täytynee alkaa selvästi pysäyttää se puolivälin jälkeen. Kouluttaja kehoitti opettamaan sen juoksemaan namille puoliväliin, jotta himmaa sopivasti. Vaan eihän se meillä toimi, paljoa namit kiinnosta, kun maassa odottaa lelu! Saatiin pari onnistunuttakin keinua kuitenkin. Rengasta otettiin ihan tarjoamalla ja pienillä ohjauksilla, hyvin sujui.

Entsun ratatreeneissä oli teemana kepit. Muru oli kamalan pätevä, haki hienosti kepit erilaisista kulmista, jos vaan itse taas keskityin siihen, mitä olin tekemässä. Treeneissä myös huomasi, että kyllä tuo koira kestää esimerkiksi juuri keppitoistoja, kun vaan saa onnistumisia. Kun peruslähetykset sujuivat, lähdettiin hakemaan itsenäisyyttä niin, että seisoin itse keppien puolivälissä paikallani koiraa ohjaten. Paljon sai puhualopottaa ja kannustaa, mutta niin vaan ipana selvitti kepit kunnialla useampaan kertaan. Näissä treeneissä etupalkka. Muutoinkin radat hirmuisen hyviä, A:n kontaktit hyvät ja estehakuisuus kohdallaan.

Lopuksi Lysti tuli tekemään vielä hyppyä eteen, takaakiertoa ja niistoa. Hyvin tuo ohjautuu ja hyvin malttoi keskittyä, vaikka ääntä olisi lähtenyt ennen treenejä aivan liikaa. Kun vaan itse pysyn rauhallisena, pysyy naperonkin paketti kasassa.

Keskiviikkona otettiin pikatokoilut: Lystille jäävien asentoerotteluja ja seuraamista. Asennot hyviä siihen nähden, että tehtiin tällaista treeniä ekaa kertaa. Kun korvat aukesi ja homman juoni valkeni, tuli tosi hyviä toistoja. Seuraaminen ei sitten ollutkaan niin hienoa, vaan Lyx seikkaili ties missä "suunnilleen sivulla"... Huoh. Jotenkin tämä seuraamisen alkuopetus tökkii ja pahasti omalla kohdallani, opettaisin paljon mielummin kaikkea muuta (=kaikkea kivempaa)!

Enne ei enää treenannut tokoa, vaan teki muutamat temput. Tolpan kiertoa, peruuttamista, tolppaa vasten nousua ja pyörähdyksiä. Entsun kanssa on niin ihana tehdä tällaisia, toinen täysillä häntä heiluen mukana :D Hienosti teki kaikki jutut, erityisesti tuo tolppaa vasten seisominen yllätti. Näemmä kesän "kiipeä puuhun" toimii myös sisätiloissa :)

Eilen otettiin pikatreenit ennen metsälenkkiä. Alettiin treenata jalkojen välistä pujottelua niin, että molemmat koirat pujottelevat yhtä aikaa lähtien eri puolilta. Saa nähdä, miten tämän kanssa käy :D Lisäksi Lysti on tällä viikolla opetellut/muistellut kurreasentoa, pyörähdyksiä, ryömimistä, peruuttamista, toffeerasiaan menoa, tasapainotyynyllä oloa ja varmaan jotain muutakin... Seuraavana listalla on jalkojeni päälle hyppääminen sekä etujaloilla seisominen. Huuh :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti