Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

Treeni koiran tiellä pitää

Lauantaina oli Popotin aksapäivä, johon molemmat pojat pääsivät osallistumaan. Lysti teki hyppytekniikkaharjoituksilla (kokoava sarja - kääntävä putki - aukeava sarja ja erikseen ympyrässä kääntävät hypyt + putki). Lykä oli hirvittävän pätevä, tehtiin kuolleelle lelulle tosi hienoja sarjoja. Ohjasin lähellä putkea, jolloin eteenlähetys tuli vain aukeavalle sarjalle. Napero oli elementissään, teki hirveällä innolla, mutta malttoi silti keskittyä. Murunen <3


Entsun kanssa olinkin sitten aivan kujalla, rata oli hirveän vaikea mulle, ja päätinkin suorittaa vain 10 ensimmäistä estettä. Hyvä suunnitelma, mutta eihän me päästy edes kahta ensimmäistä estettä ongelmitta... Hinkattiin ja pohdittiin, ja kyllähän sitä onnistumisiakin saatiin. Harmittaa vain, että Enne (joka ei toistoja muutenkaan kovin paljon kestä) joutuu sitten tällaisen törttöilijän kanssa radalle :/ Uuden vuoden suunnitelmana onkin treenata omaa kropan hallintaa ja miettiä loogisia ohjauksia - ja ymmärtää, miten pienetkin jutut vaikuttavat koiran toimintaan. Nyt on onneksi uusi puhelin latautumassa, toivottavasti jatkossa saan siis videomateriaaliakin meidän touhuista!

Tokoiltukin ollaan. Molemmat koirat ovat treenanneet perusasentoa ilman vartaloapua, edistystä tapahtunee pikkuhiljaa. Enne on treenannut lisäksi liikkeestä maahanmenoa, jossa ei ole kotona mitään ongelmaa. Tiedä sitten, mikä tämä maahanmenemättömyyskausi oli - toivottavasti on ohi joka tapauksessa. Myös kaukojen vaihtoja ollaan treenattu pii-ii-iitkinä. Toivottavasti se auttaa, tuolla kun on taipumus ennakoida maahanmenoa tosi herkästi. Lysti teki samaa treeniä, ja vaikeaa oli sillekin. Poikaset ovat tehneet myös paikkamakuuta vierekkäin.

Lynx on toki treenannut myös temppuja: on nosteltu tavaroita, menty ruokakuppiin, tasapainoiltu tasapainotyynyllä... Mitä milloinkin :) Koska talvi ei ole tänne etelään löytänyt, kävimme myös treenaamassa jälkeä ja esineruutua. Käsittämätön into maastohommiin tuolla mukulalla! En käsitä, miten se ylipäätään voi käsittää, mitä ollaan menossa tekemään - mutta niin vaan kiskoi täysillä päästäkseen jäljelle. Tarkkuus vähän kärsi innosta, mutta enpä tuosta ruvennut nillittämään. Esineruutu oli aika hasardi - ei välttämättä ole näiden treenien kannalta kauhean hyvä, että heittelen naperolle lelua etsittäväksi tallaamattomaan metsään. Hmm. Harmi juttu, koska tuo tykkää hillittömästi lelun etsimisestä. Nyt ruudussa kuitenkin huomasi, että tallatut rajat eivät merkanneet enää "mitään", kun aiemmin tuo on pysynyt tosi kivasti ruudun sisällä. Täytynee laittaa tämäkin mietintämyssyyn kevättä odottelemaan.

Tänään vietetään vuoden viimeistä päivää, ja meteli on sen mukainen. Meillä onneksi kumpikaan koirista ei mekkalasta välitä, tällä hetkellä nukkuvat reporankoina ja illan mittaan Lysti on keskittynyt omiin leikkeihinsä, ruoka maistui kummallekin todella hyvin, kumpikaan ei reagoi paukkeeseen ulkonakaan ja kokonaisuudessaan molemmat ovat aivan rentoina, kuten kyseessä olisi mikä tahansa ilta. Loistavaa!

Menestyksekästä uutta vuotta 2014 kaikille lukijoillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti