Sivut

perjantai 29. marraskuuta 2013

Marraskuun viima vasten puhaltaa

Sunnuntaina poikaset pääsivät valokuvattaviksi, kun Juha Karimäki järkkäsi koirien kuvauspäivän. Kyseisen kuvauksen "saldoa" tämän päivityksen kuvituksena. Hirmuiset kiitokset Juhalle! :)


Maanantaina tarkoitus oli tokotreenailla Inkun ja Jerryn kanssa, mutta koska ulkona oli noin miinus miljoona astetta ja sormeni totaalijäässä, päädyttiin tekemään ohitusharjoituksia Lykän kanssa ja sen jälkeen vähän hengailuharjoituksia. Sunnuntain lenkillä musta sakemanni ryykäsi vähemmän ystävällisesti kohti koiria, ja Lysti vähän pelästyi, joten ohitustreenit samanrotuisen ja -värisen koiran kanssa olivat paikallaan.

Tiistaina käytiin aksailemassa, Lysti teki tarjoamisena yhden esteen kiertoja ja pari keinua. Tarkoitus oli tehdä myös hyppytreeniä, mutta aika loppui vallan kesken. Entsulla oli ihan oikeat treenit, joissa tehtiin hyppysuoria treenaten niistoa ja persjättöä. Huh, kun oli hahmotusvaikeuksia, mutta hienosti selvittiin!


Keskiviikkona olin itse nousevan kuumeen uhri, mutta koska tokokurssini kokoontuu tuolloin, pääsivät omatkin puuhastelemaan. Koska aika oli (taas) kortilla ja itse olin vähän ulapalla, aksailtiin taas. Enne harjoitteli keppikulmia ja etupalkalla etäisyyttä kepeillä. Ekaa kertaa ikinä saatiin muutama onnistunut etupalkkaus - ja jopa niin, että olin itse ehkä metrin tai kaksi sivummassa kuin normaalisti! Jee! :) Lisäksi Enne harjoitteli puomin kontakteja, tosi nätisti pysähtyi ilman ryykimisiä. Voi, kun se kisoissakin toimisi...
Lysti teki putkia. Putket on jääneet selvästi viime aikoina unholaan, koska putken hakemista jouduttiin ihan vallan muistelemaan. Hyvinhän tuo sinne säntäsi, kun vaan ymmärsi homman juonen. Oikein "näppärästi" karkasi myös pari kertaa sinne keinulle (joo, enpä ole kuullut koirasta, jonka suosikkieste olisi keinu!) ja kerran puomillekin. Pitääkin olla tuollainen elosalama, kaivan taskusta lelua ja tuo keikkuu jo puolivälissä keinua :( Täytyy alkaa pitää se hanskassa koko ajan, ettei vaan pääse sattumaan mitään.


Eilen viettelinkin sitten saikkupäivää, ja koirat saivat vähän kotitokoilla. Enne teki kapulan nostoa ja luovutusta, aikas hyviä! Pystyy pitämään jo vähän kauemminkin kapulaa sivulla, vaikka vähän taitaa ahdistaa. Käytössä oli koekapulaa isompi kapula, koska pieni oli ilmeisesti autossa. Lisäksi Enne teki merkkiä. Oli aika kamala: säntäsi tassut edellä ja liikutti merkkiä metrin eteenpäin, sen jälkeen jäi seisomaan merkin eteen. Vähän palauteltiin mieleen oikeaa tapaa, ja saatiinhan sieltä lopulta ihan ok suorituksiakin. Tassujen käytöstä suullinen palaute ja liike alusta. Ilmeisesti toimi, kun onnistumisiinkin päästiin.
Lysti teki kapulan pitoja, ja sehän oli järkyttävää mälväämistä ja pyörittämistä. Ei ollut väliä, mikä asento, mikä materiaali - leuat käy koko ajan. Treenin jälkeen "mäenosaamitään"-viestiä Jennille ja käskystä vielä minitreenit: tositosi lyhyt pito niin, että itsellä ote kapulasta koko ajan. Ihan ok, tarttui tosi kiihkeästi, mutta heti tarttumisesta naksu.Tänään aamulla jatkettiin Lystin pitotreenejä, koitin vähän keventää omaa otetta. Ihan ok, joskin kyllä se mälvääminen olisi alkanut, jos aika olisi ollut pidempi. MUTTA, toinen on pieni eikä sille ole opetettu oikeaa toimintatapaa, joten miten sitä voisi siltä edellyttääkään. Tästä jatketaan, pikkuhiljaa. Kiire ei ole. Otettiin myös muutama nosto, nämä ok. Lisäksi Lysti treenasi liikkeestä maahanmenoja. Koitan nyt pikkuhiljaa vähentää käsiapuja, jotta liike saataisi joskus "esityskuntoon". No, hyvinhän tuo juonen ymmärsi, kun vähän malttoi vielä vinkata. Pitäisi muistaa, että kyllä se osaa ja sen täytyy antaa näyttää se osaamisensa :)
Enne ei todellakaan treenannut aamulla, vaan veteli sikeitä varmaan tunnin meidän muiden heräämisen jälkeen...


Lisää kuvauspäivän kuvia nähtävissä täällä.

3 kommenttia:

 1. Onpa Lystistä tullut iso! Hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Pitäisikin joskus käydä kuvauttamassa Tuiskukin jossain oikealla valokuvaajalla, on nuo studiokuvat vaan niin erimaailmasta, kuin ulkona itse räpsityt otokset.

  VastaaPoista
 3. Saila, Lysti onkin jo iso poika :) Saisi kyllä kasvaa vielä vähän isommaksi...

  Lotta, tuo on ihan totta. Jo se, että saa itse keskittyä vain koiran asetteluun ja paikallapysymiseen vaikuttaa ainakin meillä tosi paljon, ihan eri juttu jos lisäksi pitää vielä ehtiä napata ne kuvatkin itse.

  VastaaPoista