Sivut

lauantai 12. lokakuuta 2013

Sotasuunnitelma ja hienoja hetkiä

Viimeisen viikon aikana ollaan taas ehditty vaikka mitä. Toivottavasti muistan edes suurimman osan kaikesta, että itsellekin jäisi muistiin tehtyjä juttuja. Jaottelen tekemiset nyt ihan suosiolla lajeittain, koska tästä postauksesta taitaa tulla pii-ii-iitkä. (Ja kuvia ei ole, koska olen hukannut kamerani. Tai no, jossakin täällä muuttolaatikoiden ja -nyssäköiden joukossa se varmasti on, olinpaikka vain on tällä hetkellä tuntematon.)

Agility

Tiistaina oli ratatreenit hallilla, samaisessa paikassa kuin viimeisimmät epäonniset kisamme. Suunnitelma typeryyksien ehkäisemiseksi oli valmiina ja "ratahenkilöt" purkkien kanssa odottamassa. Ja niinhän saatiin juuri se harjoitus, jota kaivattiin: Enne miljoonaa alas A-esteeltä, purkki perään, toinen, muutama ihminen pelästyttämään ja minulta iloinen luoksetulokäsky. Ei hätkähtänyt ihan niin nopeasti kuin odotimme, mutta toimi! Toisella radalla pysyi kivasti hanskassa, haki kepit hienosti ja muutenkin ohjautui nätisti - kunhan vaan itse muistan juosta.

Lysti teki tiistaina putkea ja hyppyä yksittäisin esteinä ja sarjoina (hyppy-putki, putki-hyppy, putki-putki). Kello oli jo melko paljon jo taisi napero olla vähän väsynyt, kierrokset kun nousivat melkein kiukkulukemiin.

Keskiviikkona käytiin treenaamassa omatoimisesti, Enne teki keppikulmia (näitä pitää treenata toooosi paljon, on jääneet viime aikoina ihan paitsioon ja sen huomaa!) ja putken hakua hypyn takaa. Eteenlähetyksethän Enne osaa hienosti (varsinkin kisoissa), mutta jostain syystä lähetys putkeen hypyn takaa tuotti ongelmia. Kun otettiin mukaan toinen putki ennen hyppyä, vauhtia oli sen verran että saatiin onnistumisia. Lisää tätä, tekee hyvää nämä treenit :)

Lykä teki eteenlähetyksiä kahdella hypyllä lelulle, hienosti sujui. Lisäksi teki pari puomin alastuloa ja kokeili ekaa kertaa keinua (kontaktiesteitä ei todellakaan aleta vielä treenata oikeasti, keinun kohdalla halusin vain nähdä reaktion liikkuvaan alustaan - ekalla kertaa oli vähän "mitähäh?!"-ilmeellä, toisella kerralla ei värähtänytkään. On se helppoa, kun on pää kunnossa!).

Koska Entsun ongelmana on kuitenkin kierrosten noustessa omien ratkaisujen tekeminen ja erityisesti kontaktien paukuttaminen, en ilmoita sitä hetkeen kisoihin. Koitetaan ensin saada homma toimimaan treeneissä, kisaamaan ehtii kyllä. Kisarutiinit olisi tärkeitä itsellekin ("kisaamaan ei opi kuin kisaamalla", sanoi eräs treenikaverini), mutta turha niitä epäonnistumisia on lähteä hakemaan - aina vaikeampi korjata ongelmia, jos niistä ei pääse antamaan palautetta samantien. Katsellaan siis ainakin hetken verran, miten toimitaan.

Vetojutut

Enne on käynyt pyöräilemässä, lisäksi korkkasimme rengaskauden. Yksi lenkki vasta takana, ja hetkinen jouduttiin muistelemaan homman nimeä (ylämäkeen mentäessä käytännössä nollakunnossa vetojuttujen osalta lienee ymmärrettävää, että vauhti hiipuu..). Tänään löydettiin vahingossa kiva rengaslenkki (pituus tuntematon): näitä on kiva löytää, täyskäännökset tai kääntöympyrät kun syövät Entsun motivaatiota selvästi.

Esineruutu

Esineruututreenit aloitettiin maanantaina. Enteen vetolenkin jälkeen juoksuttelin poikia metsässä ja heitin lähimaastoon kaksi sukkaa. Ajatuksena oli, että Lysti saa ne "löytää", Enne ei tuollaisista välitä. Tai no, niin luulin: hurja huskylainenhan se oli, joka sukat minulle palautti. Treenin pääajatus meni siis hukkaan, joten tehtiin irtijuoksun jälkeen Lystille ihan oma treeni. Käsittämätöntä, miten tuo ymmärsi heti ajatuksen nenän käytöstä ja löysi sukat tosi hienosti. Aluetta en tallannut sen kummemmin, pyörittiin siinä edestakaisin aiemmin.

Eilen käytiin yhteistreenaamassa Inkun kanssa. Tallattiin yhdessä ehkä 10x10 metrinen esineruutu, jossa Lysti sai aloittaa. Neljä esinettä (ne samaiset sukat, puinen paistolasta ja muovivarrellinen pullonavaaja) helposti löydettäviksi (lue: ei sammaleen alle tms.). Lysti nosti kierrokset tappiin heti autosta päästyään, jotenkin näemmä onnistun ilmaisemaan sille, että töihin ollaan menossa. Nenä aukesi heti, ja lähti etsimään hienosti. Ruudun reunoilla tajusi homman juonen heti itse, palasi rajan ylitettyään joka kerta itse takaisin. Kävelin mukana etsimässä esineitä ja pyrin kohdentamaan oman liikkeeni muutaman metrin säteelle kullakin hetkellä etsittävästä esineestä. Hyvin löytyivät ja nousivat, ainoastaan pullonavaajaa ei meinannut tuoda käteen asti. Mahtava napero!!

Jälki

Eilisissä treeneissä tein pojille myös jäljet: Lystille yhden ja Entsulle kaksi. Enne tosin viittasi kintaalla koko jälkihommille, joten sen kanssa jätettiin jäljet tekemättä kokonaan. Lysti teki töitä ihan kivasti, mutta jälki esineruudun jälkeisissä höyryissä ei näemmä vielä onnistu täysillä :) Löysi kivasti janalta, lähti takajäljelle, seurasi hyvin. Nameista jäi matkalle varmaan puolet.

Tänään tein Lystille jäljen, ja nyt oli taas tekeminen ja motivaatio lystimäisellä tasolla! Autosta otettaessa sanoin "mennäänkö hommiin?" ja Lystihän vastasi KYLLÄ ja kiskoi hihnassa kohti lähtöpaikkaa niin kovaa kuin pienistä jaloistaan pystyi. Lähti janalle hyvin, löysi jäljen loistavasti ja teki töitä intensiivisesti. Nameista jäi taas osa, mutta pysyi hyvin jäljellä ja keskittyi tekemiseen. Upea napero!

Temput

Lysti on opetellut norsutemppua (parin treenikerran jälkeen oppi jo liikuttamaan takajalkoja, joskin toinen suunta on vielä vaikea), takajalkojen venytystä suoraksi, pahvilaatikkoon menoa (Ikean säilytyslaatikon reunat ovat ilmeiseti vähän turhan korkeat tähän temppuun, täytyy hankkia uusi laatikko), peruuttamista ja pyörähdystä. Lystin kanssa on nyt panostettu kropan hallintaa parantaviin temppuihin, toivottavasti tulokset näkyvät liikkeessäkin :)

Enne on temppuillut lähinnä kiville kiipeilyä eri etäisyyksiltä. Suhteellisen läheltä menee mainiosti, reilun viiden metrin etäisyys alkaa tuottaa ongelmia.

Arkielämä

Arki meillä rullaa mukavasti. Pojat ovat alkaneet leikkiä keskenään, mutta edelleen saa olla tarkkana Enteen kierrosten suhteen. Lysti menettää juoksuleikeissä herkästi hermonsa, ja sen kuulee... Kiva kuitenkin, että viihtyvät keskenään ja yhteinen sävel alkaa pikkuhiljaa löytyä :)

Yksinolot ovat viime aikoina sujuneet kivasti nekin, muutama päivä on jo ollut ihan hiljainen kummankin osalta. Eiköhän se tästä, kun Ennekin asettuu kunnolla, Lystin yksinoloon auttaa varmasti vain harjoittelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti