Sivut

lauantai 5. lokakuuta 2013

Eikä se ketään voi harmittaa

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni postauksen, jossa on kuvituksena Enne seuramme omassa tokokokeessa ja agilitykisoissa. No, enpä näemmä teekään sellaista, koska en jaksa vääntää Macin kanssa kuvia tänne - niitä kun ei saa ladattua suoraa kuvina koneelle.

Niinpä saatte tylsästi tyytyä linkkeihin: tässä Enne (ja moni muukin koira) agilitykisoissamme, joukossa myös muutama kuva Lystistä kera siskojensa.

Ja tässä tokokoekuvia.

Tässä muuton ja kaiken muun kiireen keskellä blogin päivittäminen ei ole päällimmäisenä mielessä. Kaikenlaista ollaan kuitenkin puuhasteltu. Tokoa, aksaa ja temppuja lähinnä - sekä tietysti niitä metsälenkkejä :)

Enne on tokoillut perusjuttuja, seuraamista, jääviä, noutoa ja paikkamakuuta. Seuraaminen kivaa, muutaman kerran täytyi antaa palaute hölmöilystä, sen jälkeen hyvää. Jäävät tosi kivat, seisominen on napakoitunut "itsestään" kivasti :) Noudossa lähti ekalla hyvin, toi ravilla. Toisella lähti hyvin, mutta ei ilmeisesti katsonut mihin heitin, kun etsi pari metriä liian läheltä ja sivusta... Löysi kuitenkin, ja toi laukalla. Molemmilla kerroilla kapulalle tassuilla. Paikkamakuu hyvä (niin kotona kuin kentälläkin), vaikka kentällä lähimaastossa taisi olla jotain todella mielenkiintoista, nenä ainakin kävi siihen malliin. Makuukaveri nousi ja lähti pariin otteeseen, ei reaktiota.

Lysti on treenannut perusasentoa, maahanmenoa, kaukoista istu-maahan -vaihtoja, seuraamista ilman käskyä sekä paikkamakuuta. Kaikki hienoja :) Melko kevyesti ollaan tehty, eikä oteta erityisiä paineita näistä jutuista.

Lisäksi ollaan aksattu, tiistain treeneissä Enne teki sylkkäripainotteista rataa, jolla olin aivan kujalla. Voi se vaan olla vaikeaa... Hypyt medikorkeudessa, koska joka toisen viikon treenipaikan lattia on hirmuisen liukas enkä halua rikkoa koiraa.

Lystikin on aksannut - tästä on ihan todistusaineistoakin! 


Tänään käytiin Entsun kanssa juoksemassa kolme starttia - yksi hyppäri ja kaksi agilityrataa. Hyppäri ekana, hyvä hylly. Lähti lapasesta, sain ohjattua eteenpäin ja jatkettiin vähän eri tavalla kuin tuomari oli ajatellut ;) Tarjosi kepeille sisäänmenoa, loistavaa! Hyvällä fiiliksellä molemmat maaliin, kuuluttajakin oli sitä mieltä. Toisella radalla sitten holtiton hepuli ja poistuminen sanojen "Enteellä ainakin oli hauskaa" kuuluessa kaiuttimista... Se pirullinen a-este oli toisena radalla - tiesin jo ennen starttia, että vaikeaa tulee olemaan. Kolmannella radalla taas hepuli A:lta, päästiin jatkamaan. Vaikea keppikulma, johon en ehtinyt ohjata ja jollaista Enne ei osaa hakea. Ohjautui sekä vikalla että ekalla radalla kivasti kauempaakin, tästä saatiin positiivista palautetta myös katsomon puolelta. Näppärästi saatiin kuitenkin hylly viimeisen radan viimeiseltä esteeltä :D (Ja oli muuten järkyttävä loppu: "loppusuorana" muuri, hyppy, putki ja hyppy, mutta yksikään este ei ollut linjassa toisen esteen kanssa. Koska putkelta aukesi suora linja A-esteelle, päätin juosta niin, että pystyn blokkaamaan koiran mahdollisuudet a-esteelle. Tästä tuli kuitenkin inasen palautetta, kuulemma oli todella lähellä, etten kolaroinut koiran kanssa pahasti. Itsehän en tästä mitään tiedä, koska olin kyseisessä vaiheessa hukannut koko koiran - ja sieltähän se kiepsahti aivan eri reittiä kuin olin suunnitellut, ja näppärästi viimeiseen esteen ohi ja takaisin hypäten yli.

Nyt olen vähän kahden vaiheilla: tuntuu tyhmältä maksaa startteja, kun käymme kisoissa pääasiassa tehtailemassa hyllyjä. Toisaalta näitä kisoissa ilmenneitä ongelmia ei ole treeneissä, joten niitä ei pysty treenaamaan kuin kisoissa. Täytyy nyt siis miettiä, pidetäänkö taukoa kisailusta ja keskitytään treeneihin ja varmuuteen, vai käydäänkö ohessa kisaamassa ja harjoittelemassa kisatilanteita... Huoh. Voi harrastaminen olla vaikeaa...

1 kommentti:

  1. Se onkin kiva käydä kokeissa/kisoissa toteamassa että eihän tää koira mene ollenkaan niinkuin kotona! :/ Tosin ei kai sitä kahden kisatilanteen (canicross) perusteella vielä toivoa kannata heittää, mutta kyllähän se tympii kun muutenkaan mitään huippuja olla niin toimis ny edes vähän odotusten mukaan.

    VastaaPoista