Sivut

perjantai 6. syyskuuta 2013

Koostekoitos

Aika menee kamalaa tahtia ja tekemistä riittää. Blogin päivittely on kiireessä jäänyt taka-alalle, enkä edes yritä muistaa tai saada kaikkea tehtyä mahtumaan tähän. Tiivistys kunniaan siis!

Enne on treenannut tokoa (enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä), lähinnä avoimen liikkeitä. Nyt täytyisi miettiä sotasuunnitelman seuraava vaihe, joko koko laji saa jäädä tauolle tai hetkellisesti keskitytään ylempien luokkien liikkeisiin. Lisäksi Enne on aksannut oikein pätevästi. Ei saisi etukäteen sanoa, mutta tällä tekemisellä ne nollatulokset sunnuntain radoilta eivät ole mahdoton ajatus, joskin mutkiahan matkaan mahtuu monia ;) Enne on myös temppuillut, uutena suosikkitemppunani "kiipeä puuhun", jonka Eps oppi ikään kuin vitsillä ja vahingon kautta. Vaan niin vaan tuo häntä heiluen hyppii puita vasten, joten kiipeillään sitten :)

Lystiksen tokokurssi päättyi "arvosanaan" varhaiskypsä. Lysti teki kauhealla innolla ja hoksasi asioita hirvittävää tahtia. Nyt jatketaan maltilla ja leikin kautta, kyllä tuosta varmasti pätevä kisakoira tulee. Viimeisellä tokokerralla harjoiteltiin seuraamista (perusasennon kautta alkaa näyttää hyvältä ne kaksi askelta!), liikkeestä maahanmenoa (namiavulla hieno lässähdys) sekä vauhtinoutoa (omistajan jäätymiset kun poistaa, pentu tekee upeasti). Lysti on treenannut myös putkia sekä hyppyestettä eri suunnista - lähinnä siis hyppy ja palkka kiertäen takaisin, takaakierto ja eteenlähetys. Kaikissa luonnollisesti rima maassa, huima palkka ja vain muutama toisto. Hienosti tajusi homman juonen, ja takaakierrotkin sujuivat kuin vanhalla tekijällä.

Eilen oli Lystin ensimmäinen ohjattu jälkitreenikerta, jossa enemmän oppia taisi saada ohjaaja kuin koira ;) Nyt päästään treeneissä oikeaoppisesti eteenpäin, jee! Lykäs sai kehuja tarkasta ja keskittyneestä työskentelystä koko jäljen ajan, ja olihan tuo napero taas kamalan upea. Jäljellä pituutta ehkä 12 metriä, pisin koskaan tekemämme jälki siis. Hienosti napero keskittyi, ja teki hommia loppuun asti. Nyt jatketaan rauhaksiltaan tämä syksy ja ensi kaudelle toivottavasti päästään sitten ihan seuraan treenaamaan :)

Arkielämämme on asettunut uomiinsa: Lystin yksinolot sujuvat jo aika kivasti ja sisälle tulee oikeastaan vain yksi pissa työpäiväni aikana. Enteenkään ei ole viime aikoina juuri tarvinut Lystiä komentaa, vaan pojat jonkun verran hakeutuvatkin toistensa seuraan. Ruoka Lystille maistuu erittäin hyvin, ja se söisi varmaan vaikka viisi elefanttia päivässä, jos vaan saisi.


Enne saa viikonlopun jälkeen oman tulospäivityksensä, kunhan saadaan tämä kisailuputki (=tokokoe, näyttely ja agilitystartit) ohi, jo olleesta tokokokeestakin sitten tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti