Sivut

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hetken maailma on tässä

Torstai on toivoa täynnä - ja tokoa myös!

Päästiin pitkästä aikaa Enteen kanssa ohjattusti treenaamaan, ja sehän olikin paikallaan. Olin jo vähän hylännyt toivoni kokeista loppukesän aikana, vaan kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan... Niinpä meidän pitäisi lähteä metsästämään tulosta 31.8. Onneksi paineet eivät ole kovin suuret, SM-kisojen 49 pisteen alle on jo aika vaikea päästä ;)

Tällainen näky on odottanut muutamana aamuna...

Ennen ohjattua osuutta otettiin yhteinen paikkamakuu. En mennyt piiloon, mutta kävin muutamaan kertaan joitakin sekunteja piilon puolella. Ei ongelmaa. Vähän vaihteli asentoa, mutta ei vaikuttanut levottomalta. Tähän tyydytään nyt, jahka saadaan paketti kasaan, mietitiään tuota vaihtelua ja sen poissaamista. Kahdenkesken treenattiin myös hyppyä. Aivan mahtava treeni, ekaa kertaa saatiin koko avoimen luokan hyppyliike kokeenomaisena ilman ongelmia! Tai no, tulihan niitä ongelmiakin toisessa ja kolmannessa toistossa (este on huomattavasti helpompi kiertää kuin hypätä sen yli, jos istuu käytännössä kiinni esteessä...), mutta numero nelonen oli taas hyvä ja siihen lopetettiin hyppiminen.

Enne ei turhia stressaa!

Ohjauksessa paneuduttiin luoksetuloon, joka on tällä hetkellä aivan kamala. Enne olettaa, että pysähtymiskäskyyn kuuluu muutaman metrin valuminen, eikä vauhtikaan suorituksessa päätä huimaa. Vaihdettiin takapalkka lentävään palloon, ohjaajan mielestä toimi paremmin. Lisäksi kehotti miettimään käskysanan vaihtoa tai kenties liikkeen alkumetreille palaamista.

Ohjatun osuuden jälkeen otettiin vielä uusi makuu samalla systeemillä. Vähän pidemmät piilossaolot, pysyi. Vaihtoi asentoa joka kerta kun menin piiloon ja kun tulin esiin, ei kovin hyvä juttu. Vitsit, kun uskaltaisi vaan testata pitkää makuuta, jos tuo asennon vaihtelukin rauhoittuisi. Mutta nyt varmistellaan, tarvittaessa jätetään myös kokeessa makuu tekemättä, jos on yhtään epävarma olo.

Viimeiseksi Entsulle vielä kaukokäskyt, koe-etäisyydelta nopeat nousut ja laskut. Jeejeejee!!

Tylsistynyt remonttiapuri

Lysti tokoili maahanmenoja ja perusasentoja. Napero oli taas hieno (koska ei olisi?). Lisäksi treenattiin muiden koirien luo menemättömyyttä - ja tietty leikittiin.

Perjantaina LysLys kävi rokotuksilla ja oli hurjan reipas pikkuinen. Piikin jälkeen vähän väsytti, mutta treenikentällä riitti silti vähän virtaa, kun ensin sai ottaa päikkärit autossa.

Enne teki ensin, ratana ympyrä, jossa kaksi putkea, A-este, pituus, rengas ja kolme hyppyä. Kivasti meni ja ennen kaikkea pysyi hanskassa, vauhtiakin olisi ollut enemmän jos nti ohjaaja olisi päässyt lujempaa ;) A-esteelle jäi hengailemaan ihan urakalla, joten tähän alettiin panostaa tosissaan. Ihan kivasti tuli alas, kun muisti olla antamatta kontaktikäskyä koiran juuri päästessä huipulle ja käytti ääntä koko esteen ajan. Eiköhän se tästä vielä. Pyörittiin rata pari kertaa toiseen suuntaan ja kerran toiseen, myöhemmin uusi satsi hyvällä motivaatiolla. Hieno Eps!Lysti teki putkea, suorat putket ongelmattomia ja nopeita. Mutkaputki oli vähän erikoinen, ensin suora ja sitten 90° kulma ihan toisessa päässä. Suorasta päästä meni ohjaten ilman ongelmia, mutkapäässä vähän jännitti ja täytyi muutamaan kertaa ottaa, että saatii onnistuminen. Lopuksi vielä suorasta päästä helppo ja nopea lähetys, tämä hyvä.

Aamuisin ollaan jatkettu toko-/naksuttelulinjalla, jopa unikeko-Enne on nykyään jonossa tulossa puuhastelemaan! Tosin touhu alkoi mennä molempien kanssa yhdessä sen verran hasardiksi, että tänään on tokoiltu toisen odottaessa (...inisten, ulisten, kolisuttaen, murtautuen you name it - kumpikin tekee kaikkea) portin takana. Lähinnä ollaan tehty laatikkoon menoa (Lystille takajalat on vaikeat, Enne yrittää tuhota koko laatikon) ja kosketusalustaa (Lysti tainnut epähuomiossa oppia, että alustaa pitää koskea tassulla makuuasennosta...).


Pentuarki sujuu kivasti, yksinolot ovat edelleen haastavia, mutta sisäsiisteydessä mennään hyvää vauhti eteenpäin. Viimeiset yöt ovat olleet täysin kuivia, kuten myös tänään vajaa viiden tunnin yksinolo. Ruokahalu pennulla on hirmuinen ja ruoka-annosten kokoa täytyykin nyt alkaa katsoa uudelleen - paino kun ei nouse ihan toivottua vauhtia. Mutta pentu on pirteä, energinen ja hyväkuntoinen, joten syytä huoleen ei ole :)

Arktinen rekikoira valloitti paikan parhaasta auringosta.

Nyt meidän matkamme käy jälkitreenailemaan - josko Enne pääsisi tänään testaamaan jonkun muun tekemän jäljen, kun ollaan porukalla menossa. Lystis saa vielä tämän ja ehkäpä ensi kerran tehdä makkararuutua, jos nämä menevät putkee päässee pikkuaussia seuraavaksi pienelle jäljelle :)

2 kommenttia:

  1. Siis tuo pentu aivan ihana. Pienenä pääsee jo kokemaan kaikkea hauskaa.

    VastaaPoista
  2. Lysti kiitää kehuista :) Itse olen kyllä aivan samaa mieltä, aivan ihana tuo on!

    VastaaPoista