Sivut

maanantai 19. elokuuta 2013

Aksatykki ja jälkitykki

Viime viikon agilitytreeneissä tehtiin aika simppeliä rataa, muutama haastavampi (=ihan perus, jos ohjaaja tajuaisi jostain jotain) ohjauskuvio, mutta muuten ihan kivaa menemistä. Enne oli ihan inasen kierroksilla oltuaan hoidossa, ja muutama riemuralli nähtiinkin alkajaisiksi. Lisäksi treenikaverin iiiiiiihana tyttönen jätti heti toisen esteen jälkeen, ja siitähän oli käytännössä mahdoton edetä mihinkään. Mutta loppujen lopuksi ihan ok treenit. Lysti teki taas putkea ja perusasentoa ja oli hieno, kuten aina.

Torstaina pidettiin kimppajälkitreenit. Lysti sai tehdä ekaa kertaa ihan oikeaa jälkeä, noin kolmimetrisen taisin sille tallata. Ensimmäisellä jäljellä pyrki ruutumaiseen haisteluun, mutta hoksasi pian homman juonen. Jälki loppui ihan kesken ja se oli tosi tylsää. Toiselle jäljelle viedessä ei sitten taas millään meinannut pysyä nahoissaan ja nenä kävi kuin viimeistä päivää. Ilmeisesti kelpaa tekemiseksi tuo jälkipuoli vallan hyvin ;) Vakavasti harkitsenkin, yrittäisinkö päästä johonkin seuraan treenailemaan enemmän, tuossa kun voisi olla potentiaalia vaikka mihin! Tekisi mieli alkaa opetella myös esineruutua, mutta sitä varten täytynee tehdä vähän taustatyötä ennen aloitusta...

Ennettä ei jälkipuuhat kiinnostaneet, olihan paikalla ihania tyttöjä ja energiaakin kohdistettavana juoksemiseen. Ei taidettu päästä ekaa namia pidemmälle kun totesin, ettei hommasta tule mitään. Entsun treeni olikin sitten juosta tyttösten kanssa, kun suunnattiin vielä raunioille käymään (juoksivat toki muualla kuin raunioilla, muutama otti vaan vielä siellä etsintätreenit).

Perjantaina ja lauantaina käytiin vaan lenkkeilemässä treenien peruunnuttua. Lysti on kyllä käsittämätön pentu, jaksaa vaikka mitä ja miten paljon. Lenkeillä se hepuloi käytännössä koko kävelyn ajan ilman väsymyksen häivääkään... Huh!
Varsinkin lauantai oli melkoinen löysäilypäivä, täytyisi näitäkin muistaa pitää ohjelmassa ihan jo harjoituksen kannaltakin!

Sunnuntaina oli Entsun agilitykisat Tampereella. Kaksi agilityrataa ja kierrokset taivaissa oleva husky... Tämän yhtälön seurauksen odotukset eivät olleet kovin korkealla. Vaan toisin kävi! Ensimmäinen rata oli hieno, 10 virhepistettä kahdesta keppivirheestä, kaksi kaarrosta vähän leveiksi, muuten mahtava rata! Toisella radalla omat ohjaussuunnitelmani menivät totaalisen mönkään, tuloksena 15 virhepistettä (kepeiltä vitonen... ihan oikeasti, voisinko opetella ohjaamaan ne kepit!!). Alkuosa radasta sujui keppejä lukuunottamatta kivasti, kunnes en yksinkertaisesti ehtinyt ohjaamaan koiraa ajoissa. Enne pääsikin siis esittelemään osaamistaan oikein urakalla, kun huutelen useamman metrin päästä käskyjä, ja Epshän teki ja toteutti! Mahtava ipana! Kymppi saatii puomilta, jossa iski paniikki (A-esteellähän koitin tehdä hienon persjätön koiran ollessa putkessa, ja koira sinkaisi lähes poikittain Aalle etukauttani - ei näin...) omasta ehtimisestäni. Keskityin tasan omaan juoksemiseen, ja Enne loikkasi nätisti sekä ylös- että alasmenokontaktit. Kiva. Mutta hienosti irtosi puomin jälkeen loppusuorana olleille renkaalle ja hypylle! Kokonaisuudessaan ihan mahtavat startit, nyt alkaa tuntu siltä, että niitä nolliakin voidaan joskus saada :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti