Sivut

torstai 11. heinäkuuta 2013

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin...

Tänään on ollut täydellisen ihana lomapäivä! Tällaisia jos mahtuu loppulomaan,  joko palaan töihin erittäin levänneenä tai vaihtoehtoisesti en palaa laisinkaan vaan pysyn lomatunnelmissa :D

Lysti ja patukka - jostain syystä itse leikkikuvat eivät oikein onnistuneet ;)

 
Aloitetaan kuitenkin eilisestä. Eilen jätin poitsut ensimmäistä kertaa yhdessä kotiin (tosin eristettyinä toisistaan). Enpä olisi uskonut vuosi sitten sanovani, mutta että Enne osaakin olla nykyään nätisti! Kun muistelee niitä ongelmia ja epätoivon hetkiä, joita sen kanssa on koettu, tällä hetkellä sydämet pyörii silmissä! Vaan niinhän ne osat vaihtuu, ja eilen pikku-Lysti esitteli äänijänteidensä tehoa reilun kaksi (2) tuntia... Kotiin tullessani käytin naperon pissalla ulkona ja sen jälkeen tuo hoippuikin suoraa untenmaille - kyllähän tuollainen huuto ja kiljuminen ja vesikupin kaataminen ja veden levittäminen käykin voimille...

Häkistä saatiin kuitenkin kivempi paikka Ikea rotan avulla. Sen kanssa napero juoksenteli jo ihan itsekin häkkiin iltapäivän aikana, pieni toivon kipinä siis heräsi ;)

Enne päiväunilla. Luulisi täältä mukavammankin paikan löytyvän...

 
Illalla oli Entsun aksatreenit ja voi, miten pätevinä poikaset olivatkaan! Enne oli radalla aivan huippu, välistävedot ja takaakierrot hyviä, vastakäännöksiin reagoi loistavasti (kun ajoitin itse ne oikein...) ja keppien haut aivan mahtavia ja vauhti riitti läpi pujottelun. Jee, Eps on niin pätevä!

Lysti oli treeneissä vähän väsyneenä kotoisen kahden tunnin leikkihepulisession jäljiltä, mutta kivasti jaksoi olla. Ihmisiä ei juuri halunnut moikkailla, mutta haki kontaktia ja söi nameja hyvin. Välissä Lyslys lepäili autossa (ja kyllä, todella lepäsi!) ja Enne teki rataa. Hiljaa oli napero, hieno juttu. Lysti sai iltaruokansa treenipaikalla, kivasti upposi ympäristön hälinästä huolimatta. Kotimatkalla pikkuaussie olikin niin puhki, että taisi uinailla koko matkan - ainakaan kuolapisaran kuolapisaraa ei kotipihassa löytynyt, jättijee!


Kotona pojat harkitsivat jo leikkimistäkin, eli kerrassaan mainio päivä. Valitettavasti ilta sai kuitenkin käänteen, kun aiheutin epähuomiossa tilanteen, jossa Enne pääsi kurmuuttamaan Lystiä oikein kunnolla... Se ruoka, se ruoka.. Jatkossa lisää tarkkaavaisuutta sen suhteen siis! Tapauksen seurauksena Lysti huusi kuin syötävä, itse huusin kuin Lysti kuolisi ja Enne huusi kuin kuolisi itse. No, lopputulemahan oli se, että säikähdyksellä selvittiin eikä pentusesta löytynyt reikiä tai muita vammoja.


Tänään Lysti alkuun vähän varoi ja väisti Ennettä, mutta hyvin nopeasti tilanne palasi entiselleen ja tajusin, miten hirvittävän tärkeää on antaa noiden puhua koiraa keskenään ja olla puuttumatta tilanteeseen. Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä läheisemmin nuo hakivat kontaktia toisiinsa, kunnes lopputulemana pihalla nähtiin jo pientä leikin yritystä :)

Ennen tätä oli kuitenkin yksinoloharjoitus vol. 3, molemmat pojat kotona. Eilisen häkkiharjoitukset ja parhaiten tähän mennessä nukuttu yö näemmä auttoivat, sillä vaikka pikkuaussie jäi kiljumaan lähtiessäni, oli palatessani vallan hiljaista. Ja kävelykyvystä päätellen herätin Lystin sopivasti päikkäreiltä :) Täytyisi tutkia, saako MacBookin web-kameralla jotenkin nauhoitettua tuota yksinoloa, näkisi sitten vähän tarkemmin mitä täällä tapahtuu...

Joskus pieni pentu saattaa hyytyä (kaivauduttuaan ensin sopivasti minkä tahansa ulottuvilla olevan alle)... Ja husky nauttia aurigosta.

Koska ulkona on paistanut aurinko ja sää on muutenkin ollut mitä ihanin, käytiin taas hengailemassa pihamaalla. Lys soi päiväruokansa ulkona hyvällä halulla, ja sen jälkeen muutama naapurikin tuli ihastelemaan pentua. Lysti vain oli asiasta inasen eri mieltä ja kertoi mielipiteensä seisomalla vieressäni, tuijottaen naapuria tiukasti samalla muristen. Täytyy alkaa jatkossa kiinnittää huomiota tähän, mikäli sama pääsee tapahtumaan uudelleen!

Meidän uusi rakkaushihna - taattua GMN-laatua :) Love it! Kestää huskynkin riepottelun ja kiskomisen ja on hirmuisen hyvän tuntuinen kädessä.

Muutoin hengailtiin koko lauman voimin nurmikolla maailmaa ihmetellen ja vähän torkkuen (onneksi itse en ihan unten maille päätynyt, tiedä miten monta koiraa köyhempi olisin nyt!). Lysti innostui kovasti leikkimäänkin sekä patukalla että Entsun hihnalla. Vähän koittivat jo keskenäänkin leikkiä, eiköhän tästä siis vielä hyvä tule! :)


Ainiin, ja aamut meillä on aamu-ulkoilujen jälkeen aloitettu tokotreeneillä: Lystiksen kanssa on kovasti harjoiteltu maahanmenoa ja perusasentoa. Maahanmeno sujuu hienosti, perusasento on vähän hakusessa vielä :D Ihanan innokas tuo napero kuitenkin on, häntä heiluu miljoonaa ja on aivan intopiukeana tekemässä yhdessä! Mahtava napero ♡Niin... se poikien ensimmäinen "yhteinen" leikki...
Välillä sai miettiä, oliko seurana koiria vai karvamattoja. Vaan sehän on ainoastaan positiivista, että rentoutuminen onnistuu muuallakin kuin kotona! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti