Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Hehkutuspäivitys

Pakko kirjoittaa vielä vallan uudemmankin kerran tänään, kun oli niin huipputokotreenit! Huolimatta niistä lattiamatoista, jotka ennen treenejä vaikuttivat täällä, erityisesti hurja huskilainen oli totaalisen huumassa tokoilemaan päästessään.

Enne teki:

- seuraamista: en muista, koska olisi tehnyt noin hienoa työtä, loistava paikka, kontakti, käännökset ja pysähdykset. Myös askeleet oikealle tosi jees!

- jääviä: maahanmeno hyvä, pysyi suorassa takana käydessäkin. Seisominen... No, "fiksuna" ajattelin ottaa avuksi pallon, jonka jätän koiran eteen lähtiessäni takaisin koiraa kohti ja sen taakse. Tosi hyvä idea :D Eps huumaili palloa niin, että istui ja heilui ties miten - kaunis paikallaan seisominen oli siis vain haavekuva mielessä. Saatiin lopulta se onnistuminenkin (ja hyvin se edessä ollut pallo toimi!), vapautus sivulta pallolle.

- luoksetuloa: pysähdys on ihan kaamea. Siis hirveintä ikinä. Venyy ja valuu miten sattuu. Takapalkalla parempi, heittopalkalla ihan toivotonta. Treenikaverin kanssa jutellessa koin ahaa-elämyksen ja totesin, että ehkäpä fakta on se, että (luuloistani huolimatta) Enteellä ei todellisuudessa olekaan havaintoa siitä, mitä sen on tarkoitus tehdä. Hassua tämä on siksi, että ennen SM-kisoja luoksari oli ihan ok... Tuurilla ilmeisesti menty silloin! No, nyt lähdetään vahvistamaan takapalkalla hommaa ja jos ei pysähdykset ala napakoitua, treenataan pelkkää itse stoppia.

- paikkamakuuta: naurettavan helppo makuu, ei piiloa ja etäisyys varmaan alle alokasluokan etäisyyden. Kaksi välipalkkaa, mutta pysyipähän maassa! Eikä tehnyt tiukkaakaan, ei näyttänyt edes harkitsevan nousemista, jee :)

- noutoa: pysyi hyvin, lähti hyvin. Kapulalle tassut edellä (taitaa olla turha toivo edes yrittää saada tätä pois...) ja TAAS lähdössä omille retkilleen. Piru vie, molemmilla kerroilla jouduin antamaan uuden käskyn! Lopuksi sitten muutama tuonti niin, että heitän kapulan eteeni, käsky, ja itse lähdin pakittamaan kutsuen. Ok tulot suoraa sivulle, vahvistetaan tuontiosaa siis näin.

Välissä tekemään pääsi pieni Lys Lystikäs. Lysti treenasi maahanmeno, istumista ja lelusta irtipäästämistä. Kyllähän tuo namin eteen tekee mitä vaan :D Maahanmenot on hyviä, vaikkakin ilman namiohjausta pentunen on aivan kujalla. Istumisessa ottaa herkästi tassut käyttöön, tästä ei palkkaa missään tapauksessa. Lelusta irtipäästämistä treenattiin siksi, että olen pariin otteeseen saanut kaivaa jotakin ei-niin-syötävää naperon suusta ja todennut, että irtipäästäminen olisi ihan hyvä osata :D Lelu vaihtui namiin tehokkaasti, ja namin syönnin jälkeen lelun kimppuun käytiin samalla innolla kuin ennen namitusta. Hieno pieni.

Lysti alkaa rohkaistua koko ajan entisestään, ja treeneissä jouduinkin pari kertaa muistuttamaan, että kutsusta täytyy tulla luo eikä lähteä moikkailemaan muita koiria. Pieni on pieni eikä siltä voi kaikkea vielä vaatia, mutta perusjuttuja opetellaan näin pikkuhiljaa :)

Lopuksi Epsans pääsi vielä tekemään kaukoja ja merkkiä. Kaukot... no, sehän nyt vaan ei taaskaan noussut kisaetäisyydeltä. Lähempää toimii kyllä, kuten yleensä. Tyhmä ohjaaja, eikö nyt vaan voisi vahvistaa tätä toimivalta etäisyydeltä ja miettiä sitä pidempää matkaa sitten, kun se on realistinen?!

Merkkiä otettiin ensin helposti lyhyeltä matkalta, nämä hyviä. Namipalkka. Muutin vähän lähetyspaikkaa, etäisyys kasvoi ehkä metrillä (olisko tässä vaiheessa ollut ehkä kolme metriä?). Merkistä noin metri sivuun oli vanerilevy, Enne kovasti tarjosi sen päälle menoa... Kyllähän se lopulta saatiin toimimaankin, tästä pallo. Näitä pari, ja lopuksi siirsin merkin vielä ihan uuteen paikkaan, lähetys samasta kolmesta metristä, täydellinen suoritus ja pallopalkka.

Hirmuisen hienot pojat mulla!

Ps. Saatiin Lystin kanssa peruutuspaikka Korrin pentukurssilta, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti