Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Agilityn täsmätreeniä ja koirakavereita

Eilen meillä oli varsinainen aktiivipäivä: heti aamupäivästä suunnattiin kohti Lahtea, jossa käytiin ensin treenailemassa aksaa Sirun johdolla, sen jälkeen Enne sai juosta Luca-huskyn ja Leo-kleinin kanssa hetken. Pienen päikkäritauon (=oman ruokataukoni :D) jälkeen käytiin vielä jäällä lenkkeilemässä Petran ja Aino-rotikan seurassa.


Agilitytreeneissä Entsun vauhti oli totaalisen kateissa, syynä lienee oma pohdiskeluni... Siru kun oli etsinyt radan, jolla testattiinkin meikäläisen ohjauskykyjä ihan urakalla. Mm. valssiaskeleet menivät heti uusiksi, lisäksi harjoiteltiin päällejuoksua, jarrua ja varmasti vielä muutakin. Omat aivot saivat siis raksuttaa ihan todenteolla...


Pari kertaa kieputeltiin noita ohjauskuvioita, ja lopuksi sitten helppo juoksupätkä, jotta Ennekin pääsi tekemään ja nauttimaan touhusta. Vähän hidasta oli meno tälläkin pätkällä, mutta ainakin saatiin kivan onnistunut lopetus noin muuten.


Päivän ehdoton ylläri oli pujottelu: Ennehän on viime aikoina ottanut JOKA kerta virheen kepeiltä, joko juoksee vauhdilla ohi tai menee väärään väliin. Vaan löytyipä ratkaisu siihenkin... Lopetin ohjaamisen ja annoin koiran hakea kepit itsenäisesti ja kas - joka kerta löytyi oikea väli ja kivalla vauhdilla! Jatkossa jätän siis sen onnettoman (väärään suuntaan) huitomisen kokonaan, ja annan koiran tehdä itse!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti